Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zupelnie zielona...

jak to jest z suknią, kupuje się gotowy rozmiar i poprawia, czy się szyje

Polecane posty

Gość zupelnie zielona...

jak to w ogóle jest? Wybaczcie, ale nie znam sie na tym wcale. Idę do salonu i mierzę suknie w moim rozmiarze i potem mi ją dopasowują, czy od razu robią dla mnie. I czy są takie firmy, które uszyją suknie na wzór danego modelu - jeśli np. podoba mi sie suknia za 3 tys a w życiu tyle nie dam - to krawcowa zrobi mi taka samą za mniejsza cenę? jak szukac takich ofert?

Gość suknie firmowe to masowki
szyte w fabrykach wedlug manekina masz iles rozmiarow do wyboru pani w salonie cie pomierzy przyrowna twoje wymiary do rozmiaru i zamowi najbardziej podobny rozmiar potem suknia przyjezdza i na miejscu dopasowuja do figury nawet nie szyja na wzrost klientki przyjezdzaja zazwyczaj suknie na 170 cm i na miejscu sie skraca szokiem to bylo dla mnie do suknia 3-4 tys a nie szyta na miare u krawcowej zaplacisz mniej a uszyje od poczatku do konca na ciebie

Gość maja0000000
Tak uszyje Ci na wzór ale będzie wyglądała na bank 100% gorzej od oryginału.Krawcowa nie uszyje Ci suknie z jedwabiu czy francuskiej koronki tylko z tandetnych tanich materiałów typu tafta tiul. Krawcowa chce mieć jak największy zysk tanim kosztem. Także czasem warto wydać 3 tys i wiedzieć że materiał jest 100 jakości i jest to orginałua nie prototyp.

Gość maja0000000
Do osoby powyżej widzę specjalistką jesteś ale chyba po tandetnych salonach chodziłaś. Kupowałam swoją suknię w madonnie i była szyta i zamawiana na moja miarę więc nie wiem kto ci takie bajki opowiada.

maja0000000 wybacz ale ja tez bylam w madonnie i to samo mi powiedziano co do sukni szytych przez krawcowa sa to niebo lepsze suknie o wiele lepiej wykonanae i z porzadniejszego materialu niz firmowe firmowe suknie tak naprawde sa szyte w chinach i metkowane za granica do nasz przyjeszdzaja jako super ekkluzywny produkt za duza cene a tak naprawde to tanie tandetne szmatki

Gość to mogli sobie spr w kalendarz
Zależy jaka krawcowa, dobra krawcowa tez sie ceni ! A to akurat prawda, ze te wszystkie madonny to masówa ! Wszystkie takie same, a ciesza sie ze w madonnie ida :D

Gość i tak jesteście hipokrytkami
więc se darujcie orange

tyle jeszcze dodam ze oczywiscie trzeba trafic na dobra krawcowa odwiedzilam kilka krawcowych w miescie i nie bylam zadowolona bo faktycznie tandetne materialy koszmarne wykonanie ale ostatecznie znalazlam taka krawcowa ktora za 2200 zl jest w stanie uszyc naprawde arcydzielo z reczynmi haftami i na koniec no niesttey ale suknie firmowe musza byc masowkami obsluguja kilkanascie krajow badz nawet kilkadziesiat i po iles miast w kazdym kraju takze to byloby niewykonalne szyc na kazda panne mloda suknie wedlug jej wymiaru a ty tam powyzej wierz sobie w te francuskie koronki buhehe gdybys ty wiedziala ile taka firmoa suknia naprawde kosztuje z kszesla bys spadla one sa takie drogie tylko dlatego ze musi zaorbic salon musi zaorbic producent koszty importu i masa masa innych a nie francuskie koronki buhehe