Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Aleksandra

Jak zmienić mleko?

Polecane posty

Gość Mama Aleksandra

Witam. Pediatra zalecił nam zmianę mleka na Bebilon Comfort. Nie powiedziała jednak jak mam to zrobić. Czy od razu mu podawać samo Bebilon czy mieszać, czy jak? I czy w ogóle działa ten Bebilon. Mały ma straszne kolki już jestem z Em'em bezradna.

Gość zbeata1
ja jak zmieniałam to mieszałam. tylko nie pamietam proporcji - na opakowaniu powinna być informacja.

Ja zmieniałam z NAN na Bebilon i robiłam tak: dawałam dwie butelki NAN i jedną Bebilon, znowu 2x NAN i 1x Bebilon. Po dwóch dniach 1x NAN i 2x Bebilon itd. Po następnym dniu już został sam Bebilon. Teraz mam Bebilon z żółtą tarczą i Bebilon Pepti. Daję dwie miarki jednego i dwie miarki drugiego na jedną butelkę (120ml płynu). Nie obawiam się mieszać, bo w końcu ta sama firma.

Gość zbeata1
lapia masz racje - łatwiej jest, jak jest to mleko jednej firmy.

Ale po co mieszać? Wiesz już, że dziecko nie zaakceptuje od razu zmiany? Ja bym spróbowała od razu dać to, co zalecił lekarz, nóż widelec mu posmakuje albo nie poczuje różnicy. Ja mojemu synkowi bez problemu mogę dać każde mleko, wszystkie chętnie pije. Jedyne, którego nie zaakceptował, to Bebilon Pepti, ale to było pierwsze mleko modyfikowane, jakiego w ogóle próbował. Hippa pił chętnie od razu, jak nie było w sklepie albo zapomniałam o mleku i trzeba było kupić w aptece, to kupowałam jakiekolwiek i nigdy nie było z tym problemu.

Gość mamamamama26
ja zmieniłam odrazu - używałam 3 tygodnie ale nic niepomogło... na kolki polecam bobotic do każdego mleka - a co do tego comforta to jest to gęste mleko więc cięzko leci przed smoczki.. dziecko się męczy jedzeniem, je 60 nieraz w godzine albo 1,5 - uspia w trakcie - i nam przez to mały zaczął kiepsko przybierać - dopiero położona odkryła że to od mleka i smoczka i była zabawa żeby dobrać jakiś - u nas się sprawdził avent 2 i mleko zrobione musiało odstać kwadrans żeby się dobrze rozpuściło.. po loci wymiotował bo za duża dziutka, TT mu niespasował - jeszcze nuk był względnie ok - ale fakt jest taki że mleko niepomogło - dziecko było dalej niespokojne, płaczliwe, miało zaparcia - przeszliśmy na gerbera i było lepiej ale się okazało w końcu że ma skaze bialkową - nutramigen i bobotic i dziecko nie to samo - zadowolone a po kolkach niema śladu