Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nina z karabina

Do mam 4-letnich chlopcow - prosze, wejdzcie!

Polecane posty

Gość Nina z karabina

Wiem, ze dzieci nie powinno sie porownywac, ale chcialabym sie troche zorientowac, jacy sa chlopcy w tym wieku i czy zachowanie mojego dziecka jest normalne... Trudno tak opisac, ale sprobuje, przynajmniej jakos ogolnie. Jest nerwowy. Szybko sie potrafi wkurzyc. W zlosci ma ochote uderzyc, robi taki zamach, czasami uderzy, nas lub rodzenstwo (mlodsze). Gdy mowie mu, ze nie wolno, ze nie pozwalam, by ktos mnie bil, to on zaczyna wrzeszczec jeszcze glosniej, albo wali reka w stol, drze sie, placze. Mowi czesto, ze jest samolotem ( jest zafascynowany samolotami). Czasami, gdy mowie do niego po imieniu, zwlaszcza jak cos od niego chce lub na cos mu nie pozwalam, wtedy wrzeszczy, ze on nie jest Przemkiem tylko samolotem. Poza tym doskonale liczy, interesuje sie liczbami, wszedzie je dostrzega. Ostatnio policzyl do 300, ale wydaje mi sie, ze gdyby po drodze sie nie znudzil, to dalby rade i do tysiaca :-O zna sie na zegarku. Liczy do tylu. Jacy sa wasi 4-latkowie???

Gość Nina z karabina
podnosze, moze dzis ktos sie odezwie

Gość PowaznaNaPowaznie
mysle ze to normalne zachowanie.. moja siostra ma 4letniego chlopca i czesto z nim przebywam, tez sie szybko denerwuje potrafi nawet usiąć po ścianą i walić w nią głową... takze udawanie ze jest sie samolotem to nic złego, moja bratanica miala okres ze sie wkurzala jak ktos mowił do niej po imieniu bo ona jest księżniczką roszpunką i koniec..

Gość czekolada mleczna toffii
idz do poradni psychologiczno-pedagogicznej i zorientuj sie o testy dla 4latkow, byc moze to po prostu taka osobowosc, bo go zbyt rozpiescilas, albo poczatek adhd, albo jakies zaburzenia autystyczne :)

Gość j_ulka
tak bo adhd to lekarstwo na niegrzeczne dzieci! może porostu chcę więcej zainteresowania

mój prawie czterolatek jest rycerzem i znów dziś uratował świat przed 'gloźnym smokiem babelskim' :) liczyć nie umie, za to czyta proste wyrazy ;) świetnie opowiada, nieustannie nas rozśmiesza, jest bardzo samodzielny :) dla młodszego brata jest wyrozumiały i troskliwy, za to ze starszym rodzeństwem różnie bywa - czasem "kły i pazury" choć ogólnie nie mogę narzekać :)

Gość PowaznaNaPowaznie
bez przesady, zaburzenie autystyczne? dzieciak liczy, bawi sie,interesuje liczbami, jest mądry i rozwinięty. Po prostu taki wiek! jedne dzieci są grzeczne a inne to małe dabełki. Potrafią przwalić rodzeństwu jak im sie cos nie podoba a nawet uderzyć mame i mówić ze jej nie kocha bo ne dostał nowego samochodu, także... wszystko na pewno jest ok. Po prostu musi być tak, jak on chce. Troche go rozpieściłaś pewnie? ADHD0 wiesz jak sie leczy ADHD? Pasem albo karami. Chyba ze wierzycie w wychowanie bezstresowe i dzieci wam na głowe włażą, to przepraszam wtedy.

Gość i znowu te rady
ja mysle ze twoj synek jest zupelnie normalnym dzieckiem z malym wyjatkiem.jest dodatkowo bardzo inteligentny.a to ze krzyczy ,ze sie denerwuje...kazdy ma do tego prawo.nie on jeden tak sie zachowuje.

Gość i znowu te rady
nie rozumiem dlaczego piszecie ze go rozpiescila????? dlatego ze krzyczy??? wy nigdy nie krzyczycie ,nie macie ochoty na kogos nawrzeszczec???? ja wiem ze wszsytkie dzieci tych "madrych" mam z kaffe sa inteligentne i grzeczne jak aniolki. ale nie doszukujcie sie w kazdym dziecku ADHD tylko dlatego ze ma humory .

Gość Nina z karabina
Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi, uspokoilyscie mnie. Tak, synek jest bardzo inteligentny, od malucha nas zaskakiwal, jest tez rozpieszczony za sprawa dziadkow troche no i nasza, dopoki byl jedynakiem, byl w centrum uwagi, na wiele mu pozwalalismy, mlodsze wychowuje juz inaczej i jest wyrazna roznica. Przemka tez staram sie nawrocic na inne tory, ale w "tym wieku" jest to juz trudniejsze :-O