Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drak

Puszczalska czy nie?

Polecane posty

Gość drak

Moj debiut ... Nigdy nie pytalem na zadnym forum o rade, jestem ogarniety zyciowo i ogolnie samowystarczalny ale tym razem mam zagwozdke Jakis czas temu poznalem dziewczyne, cos miedzy nami zaiskrzylo, wyglada to na powazniejsze uczucie. Ja mam 28l ona kilka lat mlodsza. Pare dni temu opowiedziala mi o pewnej swojej historii: jakis czas zanim sie poznalismy przespala sie na imprezie po pijaku z dwoma kolesiami, przy czym jeden z nich byl zonaty a zona spala w pokoju obok ... Mowi ze zaluje tego co zrobila Do dzis jestem w szoku. Sam swiety nie jestem, seks bez zobowiazan praktykuje a jakze. Nie moge wykluczyc ze sam w takiej sytuacji zachowalbym sie podobnie ... Z drugiej strony nazwijcie to hipokryzja lub moralnoscia Kalego ale uwazam jednak ze kobieta powinna sie bardziej szanowac niz mezczyzna ... Jak sobie wyobrazam ta sytuacje to mi cisnienie skacze ... W uproszczeniu klasyfikuje laski na puszczalskie i cnotliwe: te pierwsze sa swietne na relacje lozkowe a te drugie tez na dluzsze zwiazki. Jakbym nie traktowal jej powaznie nie mialbym absolutnie zadnego problemu z tym ale oczywiscie ja zaliczalem do tej pory do tej drugiej kategorii stad ten szok. Jak sie juz angazuje to na powaznie. Jestem chorobliwie wyczulony na zdrade, dawno temu moja owczesna dziewczyna pocalowala sie z innym, skatowalem goscia ... nie wiem jakbym zareagowal na powazniejsza zdrade, po co marnowac sobie zycie ... nie wiem czy bede mogl jej zaufac i ja szanowac po tym ... Rozum nakazuje natychmiastowa ewakuacje ale serce nie sluga ... Co o tym myslicie?

Gość lalalalaaas
jak przyznales tez ruchasz bez uczuc, wiec na zwiazek nie zaslugujesz.

Gość jeden niekontrolowany wyskok
to na pewno nie puszczalstwo.Każdy z nas ma jakis grzeszek na sumieniu.Gdyby się puszczała na lewo i prawo nie poinformowałaby cię o tym incydencie.Puszczalskie nie mówią o takich sprawach-boją się zdemaskowania:D Chciala byc szczera,najprawdopodobnie traktuje cie powaznie.

Gość wy uważacie, że jak
mężczyzna idzie z kimś do łóżka to tak jak splunąć przez okno, a jak kobieta idzie z kimś do łóżka , to tak jakby ktoś ci do domu napluł? To jest dopiero hipokryzja. A wracając do tematu, to dziewczyna nie umie swoich przeżyć zatrzymać dla siebie - rozpacz, kto się chwali takimi przeżyciami!? Wiadomo, dupa nie mydło:):):), a zaraz się komuś zwierzać? - bezsens

Gość drak
kiedys po pijaku przespalem sie z dwoma kolegami. Nastepnego dnia obudzilem sie z poteznym bolem ponizej plecow, a z odbytu wyciekala mi jakas dziwna biala posoka :classic_cool:

Gość zwazcieee
zważcie na to, ze to wszystko idzie po równo. przecież do cholery ci mezczyzni musza z kims ten przygodny seks uprawiac. wymagaja od kobiet wiekszej powsciagliwosci to z kim oni chca sie ruchać i nadrabiać deficyt? z drzewami kurwa?

Gość pasujecie do siebie
🖐️

Gość kocham bez wzajemnosci
Autorze!! kazdy z nas popełnił w zyciu jakies głupstwo gorsze lub nie ale kazdy cos na sumieniu ma.Wydaje mi sie ze szczerosc ma popłacac wiec skoro twoja dziewczyna ci to powiedziała to nie dlatego zeby sie tym wychwalac na lewo i prawo tylko dlatego ze zalezy jej na tobie i chciała uniknac sytuacji gdybys sie przypadkowo o tym dowiedział i miał miec pretensje ze nie była z toba szczera. Kazdy kiedys dorasta i wyrasta z imprez i robienia różnych głupot! Napisałes ze ci na niej zalezy wiec sprawdz ja w jakis sposób i bedziesz wiedziec czy masz do czynienia z puszczalska czy jednak z madrzała i teraz podchodzi do tego inaczej bo jest zwiazana z Toba.Fakt jest jednak tez taki ze trudno budowac cokolwiek jesli sie nie ma zaufania,porozmawiaj z nia na ten temat bo moze jednak załuje tego swojego wybryku i cięzko jej z tym ze to zrobiła. Sprawdz ja i bedziesz wiedziec co jest warta:-)

Gość to wyżej to ja twoja girls
:p

Gość nie no co za brednie..........
laska dupi sie z dwoma facetami pi pijaku na imprezie i to maja byc bledy??? ogarnij sie kobieto chyba ze to ty jestes ta laska albo taka sama masz moralnosc:o

Gość drak
=> otulona_snem: rownie mocno oceniam to co sie stalo ale zeby byc w miare fair biore poprawke na to jaki sam jestem, uwzgledniajac jednak to ze tak jak pisalem facetom mozna wiecej i tak jak wlasnie pisalas wynika to po prosty z biologii, nie ma w tym nic szowinistycznego w pejoratywnym znaczeniu (btw nie nazwal bym tego atawizmem, to po prostu permanentna biologia) ... z drugiej strony sam zmienic sie moge tylko przy kobiecie z kregoslupem moralnym, tutaj tego chyba nie znajde ... szkoda mi juz czasu na polsrodki

Gość drak
=> kocham bez wzajemnosci vs nie no co za brednie.......... hehe wlasnie tak wygladaja moje rozterki, z jednej strony uczucie, tlumaczenie sobie samemu ze sie zdarza etc no i proba rozegrania sprawy na mieko a z drugiej ... to przeciez zwykle kur...stwo no nic, wielkie dzieki anyway

Gość ja pierdollllęęę
"facetom wolno wiecej" przecież to jest nielogiczne. jak może istnieć w ogóle sytuacja, gdzie kobiety uprawiaja zdecydowanie mniej seksu od facetów ? to z kim ci faceci uprawiaja ten seks skoro moga i uprawiaja go czesciej?

Gość ja pierdollllęęę
pozatym sam sie kurwiles wiec jak nikt inny sam powinieneś zrozumieć to, że ją "poniosło" czyż nie?

Gość drak
=> ja pierd.. To jest jak najbardziej logiczne bo nie chodzi o to kto ile ciupcia tylko o moralna ocene tegoz ...

Gość drak
=> ja pierd ... jak facet sie odleje pod kolumna zygmunta to jest kozak a jak zrobi to laska to jest to tylko niesmaczne ... to jest norma kultorowa, mozesz z nia walczyc ale wynika z biologii wiec jako taka jest naturalna i normalna

Gość kocham bez wzajemnosci
No tak! co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie. A ty autorze prawiczek byłes,nie bzykałes innych lasek! Ok to co zrobiła nie jest godne nasladowania,tymbardziej ze zona kolesia spała obok! Jesli facet bzyka zone kolegi to jest ok w druga strone to juz kurestwo... Sama bym tego nie zrobiła,a twoja sprawa co dalej zrobisz. Zadałes pytanie na forum i sa rózne odpowiedzi. Decyzja nalezy do ciebie

Gość ja pierdollllęęę
zaslanianie sie biologia jest strasznie niedojrzale. co ty jesteś pies albo małpa, ze nie potrafisz panować nad popędami? pozatym mamy 21 wiek, a nie epoke kamienia lupanego. slyszales o czyms takim jak ewolucja, która przybiera coraz szybsze tempo? badania dowodzą, że kobiety posiadają coraz więcej cech osobowosciowych typowo męskich, dlatego, że teraz kobieta wcale nie musi sobie szukać wybiórczo i ostrożnie partnera, bo sama jest w stanie zadbać o siebie i dziecko. już jej nie jest potrzebny partner, który pójdzie na polowanie i obroni przed drapieżnikiem, wtedy kiedy ona lezy w połogu.

Gość ja pierdollllęęę
no ale jeśli już się tak trzymasz tych instynktów to ok faceci moga wiecej zaliczać bo tak im dyktuje natura, za to kobietom natura dyktuje zwracanie uwagi na zasoby partnera (pieniadze) oraz w okresie owulaci nakazuje im wycieczke seksualna w postaci poszukiwania jak najlepszych genów dla potomka.. przy czym do odchowania i zadbania o dziecko szuka sobie dzianego gościa... jesli jestes w stanie zaakceptować ową biologię w obie strony to wszystko jest ok i szczęscia zycze 🖐️

Gość drak
=> ja pier ... Jestem czlowiekiem, od malpy ewolucyjnie dzieli mnie w zasadzie tylko krok ;) Zgadzam sie ze mamy 21 wiek i czynniki o ktorych piszesz rzeczywiscie zachodza to nie przecenialbym jednak ich znaczenia ...

Gość izia87
ja cie rozumiem mój facet za nim był ze mna miał dziewczyne byli razem 5 lat mieli wolny zwiazek on ruchał co popadło były trójkąty ruchał dziewczyny swoich kolegów za zgoda oczywiscie taki chory układ dowiedziałam sie dopiero jak z nim byłam,na poczatku mnie to wkurwiało nie ufałam mu w sumie do tej pory mu nie ufam chociaz twierdzi ze w tedy sie jeszcze nie wyszalał i dlatego tak robił,i jej nie kochał dlatego miał to w dupie czy ktos rucha jego panienke,twiedzi ze mnie kocha i nie pozwoliłby na to zeby ktos nie dotkną i ze ja mu wystarczam pod kazdym wzgledem jestesmy ze soba rok mamy miesieczne dziecko i powiem ci ze teraz inaczej na to patrze nie tak jak na poczatku spróbuj z nia byc jezeli ci zalezy to ze tam kiedys spała z innym nie swiadczy o tym e nadal to bedzie robić,my mamy po 23 lata i juz nie chce my szalec:)

Gość 222222
ło matko, laska poszalała sobie raz a wy z tego aferę robicie....

Gość drak
=> izia87 Hmm no wlasnie nie ufasz mu ale z nim jestes? Tego sie wlasnie obawiam, to chyba nie dla mnie

Gość izia87
nie ufam mu w 100% ale staram sie tym nie przejmować ja ogólnie jestem straszną zazdrosnica i sama sobie sie dziwie ze daje rade:)ale gdyby mnie zdradził to na bank bym mu nie wybaczyła i nie patrzyła bym czy mamy dziecko czy nie porostu odchodze chyba ze wolał by być zdradzany to moge zostać:P

Gość bluueff
a co ma przygodny seks, kiedy jest sie wolnym do zdrady? ja uprawiam czasami przygodny seks, jak jestem wolna, bo mam swoje potrzeby i takie samo prawo do swojej seksualnosci jak mezczyzni, ale zdrada sie przydze. to zupelnie co innego.. chyba ty sam masz ciągotki do zdrady i sam sobie nie ufasz, bo wiesz.. kazdy ocenia po sobie nie wiem czy wiesz. sam przecież miewales przygody zgodnie z tym co piszesz sam tez bys mial ogromny problem z dochowaniem wiernosci.

Gość bluueff
brzydze*

Gość bluueff
wiec chyba ona też tobie na tej samej podstawie nie powinna ufać. prawda?

Gość a ja się zastanawiam
Dlaczego ci w ogółe o tym powiedziała... To jakaś powszechnie znana i komentowana historia? Bo ja raczej nie wyobrażam sobie zebym mogła sie przyznać facetowi do takich "manewrów". Nie o wszystkim trzeba mówić...

Gość drak
=> bluueff Co innego radosny trojkat wolnych ludzi a co innego jednak przypadkowy seks po pijaku z dwoma kolesiami, z ktorych jeden ma zone (jej kumpele) obok ... Dodatkowo twierdzi ze w zasadzie to ona byla bierna i w zwiazku z tym to nie jej wina ... Kolegom sie nie odmawia czy jak?? Te wlasnie dodatkowe aspekty mnie zalamuja w tej historii a nie to ze jakis trojkat wyszedl ...

Gość drak
To ze mi powiedziala to akurat oceniam bardzo na plus ... zdecydowanie wole bolesna wiedze niz bloga niewiedze