Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gruba Pelagia

Czy mam szanse schudnac?

Polecane posty

Gość Gruba Pelagia

Czesc dziewczyny. Mam bardzo duza nadwage. Powinnam schudnac 35kg, ale jesli uda mi sie 25, mysle, ze wystarczy. Tymczasem jednak do lata, tj. czerwca/lipca chcialabym schudnac 12kg. Myslicie, ze sie uda? Planuje nie ograniczac specjalnie ilosci zywnosci, jesc tyle, ile bede miala ochote, ale wylacznie warzyw oraz tych owocow, ktore nie zawieraja wiele cukrow (z wyjatkiem marchewki). Nie bede jesc i pic: chleba, kaszy, ziemniakow, makaronu, ryzu, mleka, jogurtow, slodyczy, suszonych owocow, orzechow, ryb, miesa, roslin straczkowych, jajek, kawy, wina. Bede pila herbaty ziolowe, wode, wode z cytryna, jadla surowki, warzywa gotowane, zupy i warzywa nadziewane oraz duszone. Zamierzam tak odzywiac sie przez miesiac, poltora, a pozniej dolozyc ryby, olej (ale nie do smazenia, a do salatek), jogurty naturalne, pozostale warzywa i owoce, byc moze ryz brazowy i kasze, platki owsiane i rodzynki. Nie moge sie zabrac za cwiczenia, zawsze tez rano i wieczorem mam duzo do zrobienia i czuje sie zmeczona, wiec bede cwiczyc 10-20min dziennie (mam nadzieje ze na wiosne bedzie lepiej), a w soboty i niedziele chodzic na kilkugodzinne spacery. Myslicie ze tak sie odzywiajac mam szanse schudnac do wakacji?

Gość Gruba Pelagia
Nikt nie wie, czy temat nudny?

Gość Cycu z rozpora
"Nie moge sie zabrac za cwiczenia, zawsze tez rano i wieczorem mam duzo do zrobienia i czuje sie zmeczona" to po zrobieniu kupy nie masz już sił? To jak ty chcesz schudnąć

Gość Gruba Pelagia
Masz obsesje na temat kupy?

Gość a dlaccczego
pozwól, że wprowadzę kilka poprawek. jogurty naturalne mozesz jesc jak najbardziej 5 orzechów na tydzien ci nie zaszkodzi, a zawieraja cenne skladniki ryby to same bialko i praktycznie zero kalorii.. nie wiem czemu chcesz je wykluczyć. kawa przyspiesza metabolizm wino wytrawne.. czemu nie? raz na 2 tygodnie lampka nawet wskazane. powinnaś codziennie lyzke oleju zawierajacego NNKT - niezbedne nienasycone kwasy tluszczowe. jak chcesz bez tego funkcjonować, jak niektóre witaminy i zwiazki sie tylko w tluszczach rozpuszczaja? z warzywami gotowanymi nie przesadzaj, bo maja wysoki indeks glikemiczny. zupy.. ok, ale zalezy jakie. jak masz je zamiar zabielać smietana i mąką to nie bardzo... lepiej samym jogurtem naturalnym. i tez od samego poczaku diety włącz cos pelnoziarnistego, albo jak wolisz to kup sobie tabletki z błonnikiem. daje duuuze wfekty przy odchudzaniu.

Gość Gruba Pelagia
Dziekuje za odpowiedz. To jest dieta na podstawie diety Ewy Dabrowskiej i ma rowniez podobno potwierdzone dzialanie lecznicze. Dr Ewa Dabrowska zwraca uwage, zeby w zadnym wypadku nie jesc tluszczy, bialka, cukrow przez pierwsze kilka tygodni. Podobnie jest z kawa - chodzi o odstawienie uzywek i wzmacniaczy. Po tych kilku tygodniach mozna wlaczyc ryby, jogurt, orzechy, ziarna. Kawy sama nie chce pic, jest niezdrowa. Wole zielona herbate.

Gość Gruba Pelagia
A co warzyw gotowanych, cenna uwaga.

Gość dfdggfgdfg
jesli masz pieniadze bardzo polecam dietetyka. moja kolezanka, ktora kiedys leczyla sie hormonalnie przytyla 30 kg. te kilogramy miala kilka dobrych lat. probowala roznych diet, ale z marnym skutkiem. w koncu zdecydowala sie na dietetyka. on przeprowadzil badania, dopasowal diete. dziewczyna w ogole nie glodowala. w rok schudla 30 kg bez wiekszego wysilku. skora jej sie ladnie wciagnela i w ogole dziewczyna nie do poznania

Gość dfdggfgdfg
przez ten rok nauczyla sie odpowiednio jesc i co najwazniejsze kg nie powrocily

Gość Gruba Pelagia
Jesli ta dieta nie da rady, to pojde.

Gość wikipapa
A moze zaczać od oczyszczenia organizmu np. dieta lemoniadowa albo dieta kopenhaska, obydwie bardzo restrykcyjne, ale daja efekty. Zerknijcie dzisiaj na www.pogrosiku.eu, rozdaja dzisiaj pendrivy w kształcie serca, dostałam dzisiaj info

Gość wikipapa
A moze zaczać od oczyszczenia organizmu np. dieta lemoniadowa albo dieta kopenhaska, obydwie bardzo restrykcyjne, ale daja efekty. Zerknijcie dzisiaj na www.pogrosiku.eu, rozdaja dzisiaj pendrivy w kształcie serca, dostałam dzisiaj info

Gość na takiej idiotycznej
diecie nie wytrzymasz dlugo, a jak schudniesz, to tak rozwalisz sobie rpzemiane materii, ze nie pociagniesz dlugo nie rezygnuj z miesa i innych cennych zrodel bialka, tluszcz i weglowodany tez sa wazne, byleby nie za duzo jedz wszystko, tylko malo! tzn owszem, zapychaj sie niskokalorycznymi warzywami, ale pamietaj, by kazdego dnia dostarzyc organizmowi tez inne wazne skladniki bez tego dlugo nie pociiagniesz mozna dosttac anemii,zniszczyc sobie wlosy, paznokcie, rozwalic przemiane materii (i wtedy cale zycie bedzie sie musialo byc na diecie i uwazac)

Gość Gruba Pelagia
To jest wlasnie DIETA OCZYSZCZAJACA. Jedzenie wszystkiego w malych ilosciach nie pomaga. Przemiane materii i tak mam juz rozwalona.

widze Gruba Pelagio, ze sama najlepiej wiesz jak schudnąc, w takim razie czemu jestes gruba? Mówię Ci z dobrego serca i z doświadczenia, odchudzałlam sie kilka lat (!!!!!!!!!!) i próbowalam doslownie wszystkiego co wymyśliła ludzkość, diety takie, srakie, owakie, specyfiki, medykamenty, ćwiczenia....... i dopiero jedzenie częst, wszystkiego ale MAŁO pomogło schudnąć 15kg. Oczywiście Twoje zycie to Twoja sprawa i zrobisz co zechcesz, chciałam pomóc tylko, bo widzę, że źle robisz żadne mono-diety nie są dobre, to Ci powie każdy dietetyk ale rób jak chcesz pozdrawiam

Gość Gruba Pelagia
Mialam juz ustalona diete ale nie bylam w stanie sie jej trzymac, bo lekarz mi podal o jakich godzinach mam jesc posilki. Przed i po posilkach mialam cwiczyc. Byla po prostu niemozliwa do wykonania. Niestety nie moge do pracy chodzic o ktorej chce, ani gotowac w niej posilkow (nie mam kuchni), ani tez robic sobie w tejze pracy co najmniej 4 polgodzinne przerwy na cwiczenia.

Gość Gruba Pelagia
na takiej idiotycznej >>> wiesz, ale ja przez 3 miesiace trzymalam sie scisle jedzenia czesto i malo. Jadlam tez duzo warzyw, oczywiscie nie jadlam slodyczy. Bulki pelnoziarniste jadlam moze 2szt. w tygodniu. Jogurt tylko naturalny. I nie schudlam nic. To byla katorga i bezsens... Wiec to w moim przypadku nie ma racji bytu. :o

albo popelnialas jakis błąd o którym nie wiesz albo Twoj organizm nie zdążyl dostosować tempa przemiaany materii do nowej diety (nie oszukujmy się, przy tak dużej nadwadze nie będzie lekko) a co do ćwiczeń jak troche schudniesz, staną sie łatwiejsze, bo bedziesz lżejsza, pelna energii nic na silę, nie ma co sie zmuszać i obrzydzać sobie wysiłek fizyczny schudnij mądrze 10 kg i wtedy pomyśl o ruchu,zapewniam, że będziesz miala ochotę, czlowiek, ktory schudł, czuje sie lekki i energiczny trochę znam sie na dietetyce (moja najlepsza przyjaciółka jest mgr dietetyki i dużo wiem na ten temat) i radzę Ci, wykup jakąś profesjonalna dietę (może vitalia?) bo widzę, że chwytasz sie nirozsądnych rozwiązań, przez co możesz sobie bardziej zaszkodzić a tak przy okazji nie wiem czemu tak jest, ale u mnie tez to obserwowałam grube osoby były latami grube, tyły kilka lat a jak już si odchudzaja, musi to byc na już! jak najszybciej. jakos wczesniej nie bylo problemu z byciem grubą, a tu nagle chcemy co dzień ważąc się, widzieć mniej kg nie ma sensu ważyć sie częściej niż raz na tydzień! ja chudłam w tempie 0,5-1kg / tydzien i wyrzeczenia były, ale do przejścia. zajęło to sporo czasu, ale efekt sie utrzymuje już długo pomysl sobie, że aby stracić 1kg tłuszczu należy spalic/nie dostarczyc 7tys kalorii rozdziel to sobie na dzienne porcje - np. zakładasz chudnięcie 0,5kg/tydzień, tzn. że każdego dnia zjadasz o 500kcal mniej niz zwykle najcześciej udaje się to poprzez wyeliminowanie slodkich napojow na rzecz wody, usunięcie z menu sosów, keczupu, slodyczy i takich tam PS ja jestem uzależniona od slodyczy i nawet przy odchudzaniu jadlam czekolade, tyle że zmniejszałam ilosć kalorii z innych źródeł pozdrawiam i życze sukcesów Pelagio!

Gość Gruba Pelagia
Mam nadzieje ze jak schudne, bede miala wiecej zapalu do cwiczen. Ale nie rozumiem, czemu Twoim zdaniem schudniecie 12kg przez 5 / 6 miesiecy wydaje Ci sie, ze to oznacza, ze chce schudnac szybko? Chcialabym schudnac 20-25kg do konca roku, jest dopiero luty... Przeczytalam duzo o diecie Ewy Dabrowskiej i pisze ona, ze aby uruchomic rezerwy samoleczenia organizmu, trzeba jesc te warzywa, i cwiczyc. Zaleca stosowanie tej diety przez 2-6 tygodniu, a pozniej "zdrowe zywienie" czyli mniej wiecej to, o czym piszesz. Witaminy i suplementy moge poki co lykac w tabletkach. Dziekuje ;-)