Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chora ze dwora

co na ten kaszel...pomozcie.

Polecane posty

Gość chora ze dwora

kurcze, pomozcie. Od dwoch tygodni mam kaszel mokry z wydzielina, 2 dni mialam goraczke 38,7, potem lekki stan podgoraczkowy a teraz juz w normie, ale kaszel pozostal, a wrecz sie nasilil. Tzn moze jest taki sam ale zaczely mnie bolec klatka piersiowa przy kaszlaniu. Do tego katar. Meczy mnie to strasznie, charczy mi w klatce jak oddycham. Biore syrop wykrztusny, dzis kupilam sobie tez czosnek. No i ferwex pije, wapno z wit C. Puki co bez zmian. Dzwonilma do lekarza, okazalo sie ze tylko jeden przyjmuje, nie ma juz dzisiaj miejsc, a jutro moge sie zarejestrowac tylko osobiscie o 7 rano....ale to nie mozliwe, bo mam dwojke dzieci, maz po 6 wychodzi do pracy, nie mam z kim dzieci zosdtawic a wiadomo tez ich ze soba nie wezne bo kolejki straszne i jeszcze sami chorzy tam..Jak bylam kiedys to zeszlo mi 2 godziny w samej rejestracjii....Wiec mam pytanie, jak se pomoc??Jakie sa jeszcze inne sposoby na taki kaszel, a byc moze juz zapalenie oskrzeli...W tym tyg lekarz niemozliwy wiec, musze radzic sobie sama....:( poradzcie dobre dusze!

Gość BARDZO DOBRA RADA
skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą

Gość flegamina moze
???

Gość .kundys.
A ciulnac ci w ten ryj krzywy?

Gość chora ze dwora
pije inny syrop o takich samych wlasciwosciach co flegamina

Gość .kundys.
Jak sie zapalenia pluc dorobilas droga kolezanko to przejebane jak bolka kalesony, zasuwaj do lekarza i niech ci zleci ryntgyn pluc ale to juz! bo jak tam wpadne to...!

Gość chora ze dwora
kuzwa, chcialam isc ale nie mam jak... No jak ja mam to zrobic??? Moglabym zawiesc dzieci do mamy na noc i z rana wyruszyc do lekarza ale mama jest po hemii i musi bardzo uwazac na chore osoby, a dzieci tez sa przeziebione. Wiec tez odpada.

Gość .kundys.
Musisz cos wykombinowac i znalezc czas na lekarza, bo ci godom obejzysz! jak odczuwasz bol podczas kaszlu w klatce to nie sa jaja, wiem co pisze bo sam sie tak kiedys zalatwilem.

Gość PowaznaNaPowaznie
wez dzieci ze soba i juz, tak i tak je pewnie zarazisz

Gość co za nieporadna baba
A jak wyladujesz w szpitalu to nie bedziesz miała problemów z opieka nad dziećmi????????? To idz prywatnie po poludniu do internisy skoro jest u ciebie tylko jeden lekarz do krorego trzeba sie rejestrować stojąć godzinami w kolejce od bladego świtu począwszy....

Gość Adi-P
a spróbuj syropem na kaszel o nazwie "Pectosol" działa piorunujaco

Gość kumoszka
jest taki zawód jak lekarz. Zazwyczaj można go spotkać w przychodni, nie na forum

Gość mag tu 2
Mój chłop też tak miał i teraz leży w wyrku. Poszedł do lekarza z kaszlem a okazało się,że ma zapalenie płuc. Nie lekceważ tego.

Gość przed wielu laty taka babciusi
a, dała mi przepis. Butelka Pectosol zmieszany z syropem Tussipet. Działa bardzo dobrze, ale syrop Tussipet, jest na receptę, bo przygłupy sie nim narkotyzowali, cy cuś...