Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sadfffffffffffafasdfsa

Wstrząśnienie mózgu??

Polecane posty

Jakie są oznaki??Ktoś wie z doświadczenia?

Gość sołsad!
częste zawroty głowy,utrata równowagi.

A i co z tym trzeba zrobić??Czy obejdzie się bez wizyty u lekarza??

Gość sołsad!
no jak mogłoby się obejść,musisz iść do rodzinnego - wziąć skierowanie do neurologa.

No ale co w jaki sposób mi pomogą??Jak to się leczy??

Gość sołsad!
leczenie polega na tzw hospitalizacji,dają Ci jakieś leki..szereg badań(żeby sprawdzić czy nie ma krwiaków itd).

A są jeszcze jakieś inne objawy??

Gość miastowy
mdłości, wymioty, senność

A suchość w gardle-nie ustana??

Nie dają zednych leków, tylko prześwietlenie, jeśli coś jest to operacja. Objawy to: -utrata pamięci krótkotrwałej -ból głowy -zawroty głowy -otumanienie, uczucie zdezorientowania Ja miałam takie objawy przy wstrząśnieniu, jednak do szpitala nie pojechałam, bo był to czas kiedy tylko ostre dyżury były otwarte, po kilku godzinach wszystko przeszło. Czułam tylko zmęcznie, musisz odpoczywać 3 dni, najlepiej leżeć, nie przeciążać mózgu obrazami, dźwiękami itd.

No ale w moim przypadku minęły 3 dni i czuje się źle.I zastanawiam się czy to może nie wstrząśnienie,właśnie :(

Walnąłem mocno w ścianę głową,ale zaraz po położyłem się spać i nawet nie pamiętam co było zaraz po :( I tak się zastanawiam bo z dnia na dzień mi niej jest coraz lepiej,a minęło już 3 dni więc coś jest nie tak :(

Gość miastowy
podobno trzeba leżeć, ale nie wolno zasypiać :o Idź lepiej do lekrza. Dobry lekarz pozna po źrenicy oka.

Ale poszedłeś spać bo się źle czułeś, czy była noc ? :P Objawy powinny ustępować po 3 dniach, ja ok. tygodnia czułam, że mam głowę trochę przytępioną z dnia na dzień to doczucie powinno być mniejsze aż musi ustąpić, przez te 3 dni ma się rozumieć leżałeś w domu i odpoczywałeś?

Gość miastowy
powinnaś mieć zrobioną tomografię głowy (czy jak to się tam nazywa)

Poszedłem spać bo była noc i nie byłem trzeźwy,a następne dni nie mogłem sobie pozwolić na leżenie i myślałem że to może przez alkohol,ale tyle czasu to raczej by mnie nie trzymało.Bynajmniej nigdy tak nie miałem.

Więc teraz odpoczywaj te 3 dni, bo jak pomyliłeś to z kacem to pewnie poszedłeś do szkoły/pracy, musisz wziąść sobie wolne i leżeć, staraj się nie schylać i nie wykonywać nagłych ruchów, ogranicz wszelki wysiłek fizyzny itd. Jeżeli teraz po tych 3 dniach nie będziesz czuł różnicy to jak najszybciej do lekarza!

Gość ciekawska?
nie nalezy tez czytac i ogladac TV.

Bumbumshoko Dzięki bardzo za odpowiedzi :) Tylko najgorsze jest to że nie mogę nic nie robić bo mam sesje i muszę się uczyć :( a nic mi nie wchodzi.Ja to sobie zawsze coś muszę zrobić w najbardziej nie stosownym momencie :( no ja p..........

Nie ma za co :) Ja też miałam to wstrząśnienie akurat na sesję :D Popraweczka i tyle. Zdrowie jest najważniejsze dużo śpij, i tak niczego się nie nauczysz ja próbowałam i nie mogłam wogóle się skoncentrować.

A wszystkim innym też dziękuje :) (zapomniałem chyba przez to wstrząśnienie-jeśli je w ogóle mam) I idę spać,może jutro będzie lepiej i się coś po uczę :)

Gość Marta_em
Ja mam wszystkie objawy wstrząśnienia mózgu ;( Nie pamiętam co było przed uderzeniem ani po :/ Najgorsze że moja mama nie chce iść ze mną do lekarza a strasznie boli mnie głowa i mam nudności. Jak ją namówić ?? Pzdr ;*

Gość tytytyt
tylko nikt ci tego obiektywnie nie stwierdzi ani nie wyleczy. Po prostu powinnaś prowadzic oszczedzający tryb zycia na razie, wypoczywac. Powinnaś kupić sobie w aptece witamine k, stosuje sie ja w takich sytuacjach. mi na bół głowy zalecili Ibuprom.

Gość Marta_em
Tylko, że ja brałam tabletki przeciwbólowe ;( Dalej boli ;/

Gość tussia
Wstrząs (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://ma0.pl/r/tdmwstrzas >>>http://ma0.pl/r/tdmwstrzas >>>http://ma0.pl/r/tdmwstrzas >>>http://ma0.pl/r/tdmwstrzas >>>http://ma0.pl/r/tdmwstrzas >>>http://ma0.pl/r/tdmwstrzas Will Smith w poruszającym dramacie z elementami thrillera. Film oparty na prawdziwych wydarzeniach. Historia imigranta dr. Benneta Omalu, błyskotliwego neuropatologa, autora wstrząsającego medycznego odkrycia, które sprawiło, że musiał stanąć naprzeciw jednej z najbardziej wpływowych organizacji świata, NFL (National Football League). Dr Omalu odkrył powiązania miedzy brutalnymi treningami sportowymi futbolistów, które narażają ich mózgi na urazy, a późniejszymi depresjami i skłonnościami samobójczymi. Futbol to amerykański sport narodowy; prawda, jaką ujawnił, sprawiła, że stał się czarną owcą amerykańskiego społeczeństwa. On, imigrant, który chciał jedynie być dobrym obywatelem Stanów Zjednoczonych... Powstanie filmu zainspirował artykuł Jeanne Marie Laskas dla magazynu "GQ". W filmie, oprócz Willa Smitha, zobaczymy m.in. Aleca Baldwina i Luke'a Wilsona. Za rolę dr. Benneta Omalu Will Smith został wyróżniony prestiżową nagrodą afroamerykańskich krytyków filmowych (African American Film Critics). Jest również nominowany do Złotego Globu w kategorii najlepszy aktor.

Gość gość
WEJDŹ TERAZ NA http://www.igortreneronline.pl I WYGRAJ 10 TYSIĘCY ZŁOTYCH! CENA PAKIETU DZIK W PROMOCJI TO TYLKO 99 ZŁ !!! zamiast 400 ZŁ !!! opłata jest jednorazowa! PŁACISZ TYLKO RAZ! płacisz za plany na całą przemianę! Z PLANÓW KTÓRE DOSTAJESZ MOŻESZ RÓWNIEŻ KORZYSTAĆ PÓŹNIEJ I CAŁY CZAS UZYSKIWAĆ CORAZ WSPANIALSZE REZULTATY! po zakupie gotowy pakiet jest wysłany na twój e-mail w ciągu maksymalnie 2 dni UWAGA!!! jeden dzień do końca promocji !!! zamów już teraz!