Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Asterija

Warunek na studiach

Polecane posty

Są punkty ECTS. Na Politechnice Gdańskiej z przedmiotu fizyka dla odpowiedniego kierunku wynosi 6. Wg informacji zamieszczonych na stronie* dotyczącej owej uczelni, napisano, że: "Dług zaciągasz wówczas, gdy nie zaliczysz przedmiotu. Dla przykładu: jeżeli w trakcie roku możesz zdobyć łącznie 30 punktów, a nie zaliczysz przedmiotu oszacowanego na 2 punkty, to zaliczasz semestr, ale z długiem. Musisz go nadrobić, czyli wnieść opłatę i ponownie przystąpić do zaliczenia. Jako dopuszczalny uznaje się dług skumulowany nieprzekraczający 12 punktów. Do 12 punktów zostaniesz zarejestrowany na kolejny semestr „warunkowo, czyli musisz nadrobić braki nie później niż po upływie dwóch kolejnych semestrów." Wydawałoby się, że jest nadzieja. Jednak wiele o tym czytałam i jedni mówią, że jeśli jest to przedmiot, prowadzony w drugim semestrze, to nie ma na to szans. Więc kogo mam się słuchać? Wiem, wiem, najlepiej pójść do dziekanatu, i owszem, taki krok będzie uczyniony, ale czego mam się spodziewać? * http://www.samodzielnik.pg.gda.pl/index.php/naukowe-zycie/punkty-ects/

Gość xxxyz***
moja siostra zawaliła jeden z przedmiotów na studiach i miała do wyboru zacząć następny rok i w tym samym czasie zaliczyć ten przedmiot lub zaliczyć przedmiot i za rok zacząć nowy rok studiów

Mogę spytać co wybrała? I dokładniej w jakiej sytuacji się znalazła?

Gość miałam warunek
a nawet 2, spokojnie na 2 roku zaliczyłam oba przedmioty zresztą u nas 3/4 roku miało warunki ale cóż..taki kierunek

Gość suppppp
jak masz warunek to po prostu zaliczasz przedmiot w przyszłym roku z niższym rocznikiem. ja w czerwcu ubieglego roku zawaliłam egzamin, na poprawkach sie nie pojawiłam. napisałam podanie o warunek i warunek z tego przedmiotu zdaje w tym roku w czerwcu podczas sesji..

Gość taka prawda.......
idź do dziekanatu i zapytaj to bedziesz wiedziala:o na niektorych uczelniach w ogole nie można mieć na studiach dziennych warunku na pierwszym semestrze..🖐️

Gość miałam warunek
z tym się zgodzę - na niektórych nie można w ogóle na 1 roku brać warunku na UAMie można;)

Wydaje mi się, że sama szkoła nie jest zamknięta i wroga wobec takich opcji, ale prowadzący fizykę.. powiedział, że drugiej poprawy nie będzie! Czy możliwe jest, aby prowadzący zajęcia nie zgodził się na warunek!? Wiem, może troszkę panikuję, ale ta cała sytuacja jest dla mnie nowa i nie potrafię się w tym odnaleźć.