Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czuje sie jak wykorzystywaczka

Mój syn potrzebuje męskiego wzorca - pomoc rodziny krępuje mnie!

Polecane posty

Rodzina(Ojciec i brat) pomagają mi w wychowaniu mojego 9letniego syna. Źle się z tym czuje, tym bardziej że oni ciągle coś mojemu synowi kupują, a to ubranie, a to piłke a to gry komputerowe, sami od siebie. Sytuacja taka jest dla mnie bardzo niezręczne, tym bardziej że mój brat dwa lata temu dowiedział się że jest bezpłodny, ja również nie urodzę drugiego dziecka z pewnych względów i obaj panowie oszaleli na punkcie mojego chłopczyka. Ale ostatnio poczułam się tak źle i oddałam ojcu pieniądze które wydał na wnuka i co? i teraz tata się chyba na mnie obraził.

Pomoc rodziny nie powinna cię krępować. Raczej cieszyć. A twój syn znajdzie sobie męski wzorzec.

Gość xxxyz***
i miał racje bo głupia baba z ciebie on nie dał kasy tobie tylko wnukowi powinnaś być wdzięczna za to a nie grymasisz tylko uważaj na agresywne gry komputerowe

Gość bukaa
Wyobraź sobie, że nie msz dziecka a twój brat samotnie wychowuje córkę. Czy nie sprawiałoby ci przyjemności plecenie jej warkoczy i kupowanie sukienek? W końcu to nie są obce osoby tylko wujek i dziadek twojego syna.

Gość kkkiiikkkaaa
Źle ci z tym? Ja też często kupuję bez okazji prezenty moim siostrzenicom i poczułabym się idiotycznie, gdyby nagle siostra oddała mi za nie kasę. Zrozum, że dla nich twoje dziecko to tez członek rodziny, dla ojca jedyny wnuk, dla bezpłodnego brata jedyne dziecko w rodzinie, więc logicznym jest, że chcą być obecni w jego życiu.

Chciałam z ojcem porozmawiac na ten temat! I wyjaśnic dlaczego tak się zachowałam. Chodzi oto że oni mojemu synowi ciągle coś daje, kupują coraz to nowsze prezenty a mój syn bez problemu to wykorzystuje i czasami nawet sam sugeruje co by chciał. Z synem już też rozmawiałam na ten temat. Ja akurat to doskonale rozumiem, wiem że na miejscu mojego brat zachowałabym się tak samo. Ale pomoc finansowa, pomoc przy dziecku jest dla mnie trochę poniżająca. Oni oczywiście mi tego nie wypominają, teraz stanełam w końcu na nogi, pracuję, dziecko odrośnięte i to ja wolałabym już im pomóc( na szczęście nie ma takiej potrzeby).

Gość toafddgg
No i co z tego ze ich troche pokwykorzystujesz skoro oni sami tego chca to widocznie odpowiada im taka sytuacja. Dla Twojego ojca to bys moze czy nawet napewno jedyny wnuk .... Dla Twojego brata to jedyny siostrzniec ktory zastapi mu syna... Przepros ojca i wytlumacz mu to :)

Gość toafddgg
Poza tym taki kilkuletni!!!!!!!!!! Oczywiscie spokrewniony chlopiec to radosc dla Twojego ojca czy brata :)

Gość to całkiem normalne
nie przejmuj się, twój brat jest bezpłodny to widzi swojego syna w twoim synu. A dla ojca to pewnie pierwszy i ostatni wnuk.

Gość mnie też byłoby wstyd
na Twoim miejscu.

Gość vzxzcvxcvxbczx
Ja będąc w Twojej sytuacji cieszyłabym się że mój syn ma kogoś bliskiego.

Gość również nie widzę w pomocy
rodziny nic złego.

Gość ja tam myślę że za bardzo
nie ma sie czego wstydzic, oni ci pomagaja bo chca dla Ciebie i Twojego dziecka jak najlepiej.

Gość trochę zajechało mi tutaj
patologią :O