Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdzie to moze byc

Opium w rosole - prosze pomóżcie

Polecane posty

Gość gdzie to moze byc

Witam.. Jak ktoś wie niech mi powie na której stronie lub rozdziale znajde opis jakiejś rodziny (np. Borejków). Bardzo was proszę.. Mam to zadane na jutro o ja już nie pamiętam gdzie to mogło być...

Gość tez mnie to zastanawialo
rozdz. 1 strona 11 opis rodziny Lewandowskich (kiedy mala aurelia przyszla do nich na obiad)

Gość gdzie to moze byc
ale tam pisze tylko jacy goscie byli i opis Marty

Gość tez mnie to zastanawialo
[przy stole siedzieli wszyscy czlonkowie rodziny L. zaproszeni tu dzis na niedzielny obiad. Byli wiec trzej przystojni, wasaci i czarniawi synowie Pani Marty, jej wasaty i siwy maz Franciszek oraz gruba, niesmiala i wciaz usmiechnieta synowa Mariolka z polrocznym niemowleciem...(az do -'z kawalkami gotowanej wolowiny' jak dla mnie jest to opis rodziny.

Gość gdzie to moze byc
a masz cos jeszcze? bo moja nauczycielka jest tepa i powie ze to malo :/

Gość powertuj trochę
i wybierz opis Borejków Gabrysia jest ladnie opisana, mama Borejkowa, Ida i Sławek w jakiejś scenie itp.

Gość miut
Cała seria jest świetna :) Ale już po którejś bardziej "współczesnej" książce przestałam czytać, musiałabym chodzić do biblioteki z oddziałem dla dzieci :P

Gość jak nie potrafisz przeczytać
cienkiem i super fajnej książki, to chociaż przewertuj i znajdź opis. Nawet tego ci się nie chce? Matko, te dzieciary teraz nic nie umieją przeczytać. Za moich czasów ślęczało się nad koszmarkami w stylu sławetny "janko muzykant", a teraz mają lektury, które są samą przyjemnością (cała jeżycjada dawna jest fajna, a "opium..." jedna z najlepszych części) i jeszcze nie może przeczytać :O

Gość co za tłuk
"a masz cos jeszcze? bo moja nauczycielka jest tepa i powie ze to malo :/" Boże, widzisz i nie grzmisz? :O Spadaj stąd, tępa strzało, na dyskotekę się puszczać, nikt ci nie będzie pomagał, tłuku.

Gość pudernica spod szczecina
To "Opium w rosole" jest teraz lektura? Swietnie to slyszec! :) Faktycznie, Janko sie nie umywa. :)