Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MissDancer

Rozwodniczki, pomocy !

Polecane posty

W moim domu jestbardzo skomplikowana sytuacja, zabieram sie za pisanie pozwu rozwodowego, kory zlozy moja mama przeciwko tacie. Tata wpadl w dlugi i nic nam nie mowil, dwa miesiace temu dostalismy list od komornika ze nasz dom bedzie zlicytowany. Teraz zamienilismy sie domem na mieszkanie, zeby meic jakis dach i ja z mama i z bratem mamy jeden maly pokoik, a tata zajmuje drugi. Rodzice nie rozmawiaja ze soba w ogole od ponad roku, bo tata caly czas ma jakies fochy i pije alkohol. Nie chcemy go znac, bo zniszczyl nam zycie, w ciagu miesiaca stracilismy wszytko. Sytuacja jest taka ze nie sypiamy po niocghach i siedzimy w zamknietym pokoju, ja z moim bratem potrzebujemy nawet wizyty u psychologa. macie jakies rady, co mozna takcie zarzucic, co mozna wyciagnac, jakie mamy prawa ? Bo nie mamy pieniedzy na adwokata, mama byla raz u radcy, ale za 150 zł niczego sie nie dowiedziala..

Gość chyba rozwódki
:O

Gość Halensa modella
chętnie bym ci pomogła ,ale nie mam pojecia. ja bym go do domu nie wpuszczała i wzieła rozwód..

No tylko nie mozemy go nie wpuszczac, bo to jest jego mieszkanie.. To on nas moze wyrzucic. A rozwod jest juz pewny, tylko trzeba to jakos dobrze rozegrac..

Gość Halensa modella
najlepiej przed slubem podpisac intercyzę, że zona za długi męża nie odpowiada, i odwrotnie. Ale w takim przypadku to już.......

Gość karitte
a jak niby zamieniliście się domem na mieszkanie???? przecież dom wam zajął komornik.

Gość Mariano mariano
nie ma mieszkań które maja dwa małe pokoiki... zawsze jeden jest większy, a drugi mniejszy ;)

Dom mial isc pod licytacje, ale mielismy 10 dni na zrobienie czegos i t7ak wyszlo. Komornik dostal swoja kase i zadowolony. Juz sie dowiedzielismy ze mama za dlugi nie odpiwada, jezeli tata zaciagal je bez jej wiedzy, a jej podpisu nigdzie nie ma. Długo sa chyba spłacone, nie wiemy ile on tego jeszcze ma, ale chodzi o to zeby teraz jakos z tego wyjsc, zeby on byl stratny. W tym mieszkaniu tez tak jest, nie mowie, ze nie, ale 3 osoby w jednym pokoju to słabo. Udalo sie zmiescic kanape, szafe, biurko i stolik.. Zdaje sobie sprawe z tego, ze wiekszosc nie rozuzimie jak to jest jak czegos takiego nie przezyl :)

Gość Enrikesh
:)