Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanko do

do mam noworodkow

Polecane posty

Gość pytanko do

czy wasze noworodki tez tak maja ze podczas kapieli placza strasznie i przy przewijaniu jak wycieram pupe chusteczka nawilzajaca ? moja ma 3 tygodnie i placze az drze sie jak kapie i wycieram :( czy to minie?

Gość hyrw
ja słyszałam od położnej że dzieci mogą tak reagować na kontakt powietrza z ciałem; jeśli chodzi o kąpiel to można je wkładać do wody z ubrankiem, albo owijać pieluszką i z pieluszką. a co z przewijaniem to nie wiem.

Gość ocet
to moze sprobuj wycierac pupe pielucha namoczona w cieplej wodzie?moze coreczce jest za zimno?a moze ja piecze( zmien chusteczki) i podczas kapieli mow do niej duzo-u nas to pomoglo od razu.

Ja tez polecam owijanie dziecka w pieluszkę tetrową do kąpieli- ja tak robiłąm przez pierwszy miesiąc. Co do chusteczek moja Lena też bardzo ich nie lubiła , chyba właśnie przez to że były zimne. Ja przed przyłożeniem jej do dupci, ogrzewałam je w rękach, Powodzenia

moj w wannie nie krzyczy, ale krzyczy po kapieli jak sie go wyciera i smaruje oliwka, jak juz jest ubrany to sie nie drze... ogolnie nie lubi sie przebierac, chyba, ze zainteresuje go zabawka badz czyms, to wtedy cisza spokoj... chyba tak dzieci juz maja...

Gość pytanko do
dziekuje bardzo za rady wyprobuje kazda :)pozdrawiam

Gość 521
moja plakala na poczatku po wyjsciu ze szpitala, bo chusteczka byla zimna po prostu. zaczelam przemywac pupke zwyklym wacikiem Dzidzius namoczonym w miseczce z ciepla woda i juz byla bardzo happy. teraz uwielbia przewijanie. Kapiele tez, ale po wyjeciu z wanienki opatulam ja w cieply recznik zdjety z grzejnika i za chwile przekladam w nastepny cieply recznik zeby w tamtym mokrym nie lezala i tez jest wielce zadowolona:)