Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wszytsko z umiraremmm

to jest coś :) powinno byc w polskich szkolach

Polecane posty

Gość deszczowa piosenka :)
Jak dla mnie to głupota... Po porodzie kobietą "kieruje" instynkt, a on nie pozwoli dziecku krzywdy zrobić :) Lalka, choćby i za milion dolarów to nie noworodek :)

Gość Lupencja
a nie pieprz głupot! Instynktem kierują się krowy - u nas nie ma żadnej edukacji, ani sex. ani społecznej. A przydałaby si e. Mniej idiotek pytałoby, czy od anala można w ciążę zajść. A te durne które w wieku 15 lat taszczą brzuch - może wiedziałyby, że od "radosnej zabawy" opisanej w "Bravo" trafia się dziecko.

Gość deszczowa piosenka :)
Lupencja - troszkę grzeczniej, co? :D Co ma piernik do wiatraka? Mnie w ciąży taki "sztuczny noworodek" na nic by się nie zdał...

Gość mnie sie to nie podoba
przypomina sztuczne zwierzatko tamagochi, ktore kiedys modne bylo. Zupelnie inny stodunek jest do przedmiotu niz do zywego dziecka. Trudno ( a wrecz niezgodne z natura ) jest kochanie lalki. Poza tym dziecko nie tylko ryczy, sika i chce jesc. Rozwija sie z kazdym dniem, a przede wszystkim daje sie autentycznie kochac. Chory pomysl. Co - ma odstaszyc w ogole od rodzenia - bo kto powiedzial,ze na rok - dwa, poki dziewczyny sa w szkole? To rzeczywiscie zabawka dla kompletnych idiotek, ktore i tak , jak sie trafi, bezmyslnie zajda w ciązę.

mysle, ze to jest dobre aby uswiadomic rzesze dzieci co to jest dziecko, ze to nie jest lalka, ktora mozna walnac w kat jak sie nudzi... poprostu aby na dziecko decydowali sie SWIADOMIE!!!!

Pomysł niezły, jednakże w naszych szkołach powinno najpierw zaistnieć zjawisko po tytułem wychowanie prorodzinne, do życia w rodzinie, seksualne czy jak mu tam. Ale musi być prowadzone, a nie jak w większości pic na wodę. Nikt na to nie chodzi. Ale z drugiej strony dlaczego nie chodzi? Bo się rodzice nie zgadzają. O i koło się zamyka.

Gość bukaa
Myślicie, ze nastolatki, które zachodzą w ciążę robią to świadomie, bo myślą, że dziecko to lalka? One po porostu albo w ogóle nie myślą o konsekwencjach, albo stosują nieumiejętnie antykoncepcję, albo wydaje imi się, że ich to nie spotka.

Gość bukaa
Dokładnie, bo często widzę tu wypowiedzi nastolatek w ciąży, które twierdzą, że zabezpieczenie zawiodło. Wiem, że nie ma 100% antykoncepcji, ale u nastolatek zawodzi bardzo często.

Jakoś za często zawodzi :D. Hmm, najgorsze jest to, że wg. moich rozmów z nastolatkami, tym zabezpieczeniem jest albo przerywany, albo kalendarzyk, albo po prostu niekonsekwencja w tabletkach, o i to coraz częsciej. No bo jak to ja przecież brałam tabletki.