Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrednamalpa25

mieszkanie po cioci

Polecane posty

Gość wrednamalpa25

czy jeśli ciocia ma mieszkanie komunalne i jest głównym najemcą to po jej śmierci mieszkanie będzie moje skoro się nią opiekuje dodam że ciocia wymaga stałej opieki, i jeszcze jedno pytanie czy UM nie będzie robił mi problemów z zameldowaniem na stałe

Gość sołsad!
głupio robisz,ciocia żyje a Ty juz mysliszco po smierci:O materialistko. Jeżeli ciocia Ci je przepisze to owszem masz do niego prawo...

Gość i ja też :(
do komunalnego nie masz prawa żadnego...

Gość sołsad!
ma prawo do komunalnego.. Cyt. Art. 691. (261) 1. W razie śmierci najemcy lokalu mieszkalnego w stosunek najmu lokalu wstępują: małżonek niebędący współnajemcą lokalu, dzieci najemcy i jego współmałżonka, inne osoby, wobec których najemca był obowiązany do świadczeń alimentacyjnych, oraz osoba, która pozostawała faktycznie we wspólnym pożyciu z najemcą. 2. Osoby wymienione w 1 wstępują w stosunek najmu lokalu mieszkalnego, jeżeli stale zamieszkiwały z najemcą w tym lokalu do chwili jego śmierci. 3. W razie braku osób wymienionych w 1 stosunek najmu lokalu mieszkalnego wygasa. 4. Osoby, które wstąpiły w stosunek najmu lokalu mieszkalnego na podstawie 1, mogą go wypowiedzieć z zachowaniem terminów ustawowych, chociażby umowa najmu była zawarta na czas oznaczony. W razie wypowiedzenia stosunku najmu przez niektóre z tych osób stosunek ten wygasa względem osób, które go wypowiedziały. 5. Przepisów 1-4 nie stosuje się w razie śmierci jednego ze współnajemców lokalu mieszkalnego.

Gość kkkiiikkkaaa
No faktycznie materialistka, że myśli o zabozpieczeniu się na przyszłość Opiekowałas się kiedyś starszą osobą, że wiesz jaka to ciężka praca? Na tyle cięzka wyobraź sobie, że praktycznie wyklucza jakąkolwiek pracę zarobkową, wieć dziewczyna nie ma szans zarobić na własne. I co, po śmierci ciotki ma iść na bruk? Przecież ona tylko zapytała jak wyglądają kwestie prawne.

Gość wrednamalpa25
Ma ktoś pomysł jak wykończyć ta stara purchawe ciotke tak żeby to wygladało na naturalne zejscie ? Z mieszkaniem juz załatwiłam ale ta pinda żyje a nawet cos jest za aktywna Problem polega na tym ze mam żonatego kochanka i musimy robic szybkie numerki w toalecie w markecie :classic_cool: a to mieszkanko jest w sam raz na nasze wyuzdane orgietki

Oczywiście że nie dostaniesz. 🖐️)) Mieszkanie komunalne nie jest własnością cioci.

Gość pegazik
ja tez chcialabym sie dowiedziec czy moge otrzymac mieszkanie po cioci jesli bede u niej zameldowana. a widac ze tutaj wypowiadaja sie osoby niepowazne i nie na temat smutne ale ludzie naprawde nie maja gdzie szukac porad bo znajduja sie zwsze tacy co zaraz sprowadzaja sprawe do "materializmu"