Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniss2004

ZWIĄZEK MIĘDZY GRUPĄ KRWI A ZACHOROWALNOŚCIĄ NA RAKA

Polecane posty

Gość aniss2004

Witam, ostatnio dużo się czyta na temat związku między grupą krwi a zachorowalnością na raka, że na raka chorują głównie ludzie z grupą krwi A. Jakie posiadacie na ten temat informacje? czy jeśli w Waszej rodzinie, u znajomych wystąpiła ta nieszczęsna choroba to te osoby faktycznie miały grupę krwi A? czy jakąś inna? generalnie jaką miały grupę krwi i ile lat jak zachorowały? a może znacie przypadki ludzi z grupą krwi A którzy żyją czy też dożyli starości i nie zachorowali na tą chorobę. dzielcie się swoimi spostrzeżeniami na ten temat, bo może w ten sposób uda nam się ocenić czy te informacje faktycznie są prawdziwe czy nie mają aż tak wielkiego znaczenia. Z mojej strony mogę napisać że ja znam dwa przypadki raka zołądka u ludzi z gr krwi A, wiek 68 lat i ok 60 lat czy jakoś tak.

Gość jemmaa
nie wiem, ale na szczęście nie mam A :) :) Mogę tylko powiedzieć, ze w mojej bliskiej rodzinie wśród starszych osob nie było nowotworów i nikt nie ma A

Gość i98644w3
Ja mam A i wiele osób z mojej rodziny też. Ci co mieli grubę krwi A nie mieli raka, za to ci z B mieli, więc nie wiem czy to prawda :P Po rodzinie zauważyłam co innego.

Gość moja rada...
Mam w rodzinie 3 braci z tą grupą krwii-u wszystkich wykryto po 60 raka żołądka w różnym stadium:(

Gość moja rada...
Chodzi o gr.A...oczywiście

Gość aniss2004
no to mamy pół na pól narazie. mi się przypomniał trzeci przypadek raka nerki po 50 roku życia, gr krwi A, niestety:(

Gość multivitamina100
moja mama miala grupe krwi B i zmarla na raka w wieku 42 lat.

Gość aniss2004
przykro bardzo, tym bardziej że tak młodo:(czego to był rak?

Gość YYXZY
Moja babcia Krew gr 0 - zmarła na raka piersi.

Gość multivitamina100
w sumie to miala rak piersi, miala amputowana piers, przez 2 lata wszystko było ok, a póżniej przerzuty na płuca, watrobę...ogólnie masakra;/

U mnie w najbliższej rodzinie wszyscy grupa A, matka rak piersi brat guz przysadki mózgowej.

Gość sdfhfjkshfjksdhfkl
grupe A posiada 75% populacji wiec logiczn ze wieksza jest tu zachorowalnosc

Gość u mnie dziadek gr A zmarla na
raka zoladka mial 58 lat za to kobiety z mojej rodziny z gupa zero mialy raka piersi ale wszystkie z tego wyszly.

Gość multivitamina100
a skad masz to info???

Gość multivitamina100
bo moim zdaniem 40% populacji, prawie tyle samo ma grupa O

multivitamina-moja mama zmarla w czerwcu na raka jelita grubego, chociaz przerzuty miala na watrobie, plucach, kosci chyba tez juz pod koniec , trzymalam ja za reke, a cala noc prtzewijalam ja bo organizm sie oczyszczal, byla jak roslinka jeszzce na morfinie..majaczyla....wiem co przezyles/as moja miala 45 lat

Gość aniss2004
no tak tylko że jak się czyta to piszą że komórki rakowe niby mają jakąś tam budowę zbliżoną do komórek krwi ludzi z gr krwi A i że niby przez to organizm ludzi z gr A nie rozpoznaje wroga i z nim tak dobrze nie walczy jak organizm ludzi z inną grupą, stąd też wymieniamy się wiedzą temat rzeczywistych zachorowań: jaką grupę krwi mieli ci co zachorowali czy też chorują i w ile zachorowali.

Gość multivitamina100
Germaine Geer ja tez bylam z mamą w jej ostatnich chwilach, trzymalam ją za rekę jak umierała;( najgorsze jest to ze minęlo już 5 lat,a ja na samo wspomnienie mam łzy w oczach.

Gość aniss2004
Germaine Geer- bardzo mi przykro i współczuję mój tata też zmarł niedawno w wieku 68 lat na raka żołądka. A jaką gr krwi miała Twoja mama?

multivitaminka-wierze ci..., jestem pewne ze i ja zaplacze nawet po tych 10 latach...trzymaj sie, najwazniejsze ze nasze Mamki juz nie cierpia:)

Gość agata-------
moj dziadek mial grupie krwi A, umarl na raka zołądka, rak wykryto gdy mial 77 lat, gdyby nie rak pewnie zylby jeszcze dlugo.

Gość aniss2004
Germaine Geer-dziekuje, odszedl kilka dni temu:( tez bardzo to przeżyłam i przezywam nadal:( ale tez gr A miała?

Gość multivitamina100
Germaine Geer, no właśnie najważniejsze, że juz nie cierpią i patrzą na nas teraz z góry i pilnuja, żeby nam się krzywda nie działa :)

Gość w mojej dalszej i bliższej
rodzinie nigdy nie było przypadków nowotworów mama ma grupę 0, tata B, ja mam B

Gość stonka ziemniaczana
Choruję na niedokrwistość Addisona-Biermera - faktycznie ta choroba występuje najczęściej u osób z grupą krwi A. Nie jest to nowotwór tylko choroba autoimmunologiczna. Pozdrawiam

Gość aniss2004
właśnie przeczytałam na czym polega choroba. a czy tą niedokrwistość widać w morfologii?

Gość asffffffffffffasfasdf
U mnie w rodzinie jak na razie 1 przypadek zachorowania na raka(i oby ostatni).Grupa krwi to nie A,lecz B.I choroba rozpoczęła się w wieku 36 lat a trwała 2 lata :(

Gość aniss2004
strasznie młodo, przykro:( a czego to rak?

Gość aniss2004
zachęcam do dalszego dzielenia się Waszymi spostrzeżeniami na temat związku między grupa krwi a zachorowalnościa na raka oraz wiekiem w jakim wystapila ta okropna choroba.mam nadzieje ze po jakims czasie uda nam sie wysnuc jakies wnioski co do tego czy faktycznie istnieje zwiazek miedzy gr krwi a podatnoscia. czy moze to okaze sie bezpodstawne.