Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce mi sie gotowac!

Co jutro gotujecie na obiad?podawajcie pomysły!

Polecane posty

Mam ochotę ugotować jutro coś innego niż zazwyczaj,dlatego wpisujecie co wy jutro gotujecie,bądź chcielibyście zjeść:) Dzieku wielki!

Gość asffffffffffffasfasdf
Barana smażony nad ogniskiem :P Polecam!

Gość pomalujjeme543
Tez bym ugotwala cos jutro specjalnego na obad ale co? Dzis mam ochote na jakas salatke tez nie wiem jaka, przejzalam juz strony z gotowaniem i nic ciekawego tam nie ma same pospolite jarzynowe gyrosy, salatki z porem jajkiem i z paluszkami krtabowymi.

super pomysl z tym baranem, na pewno wykorzystam w lato bo lubimy baranine. Dzieki tez za pomysł o bigosie:) Za rybkę zimną podziekuję,:D

myślalam możę o canneloni albo o gulaszu,ale gulasz był już ostatnio w niedzielę...mimo że nam wszystkim smakował-nie chcę powielać tego dania.

nie ccę sukienki,poza tym rozmiar za mała:)

Gość aha i achhh
dzisiaj robie naleśnikim ze szpinakiem, zapiekane z serem żółtym, już dawno za mną chodziły, ostatnio robiłam chyba w lato

Gość MaaajaaaMaaj
zupa fasolowa, fasola z groszkiem, kapusta - ale będzie PIERDZENIE

zapiekanka z zoltym serem? masz jakis przepis tego na necie?sprawdzony? brzmi bardzoo smakowicie:)

Mirek,zostałes zgłoszony do usunięcia:) więcej pomyłsów proszę:)

Gość aha i achhh
nie zapiekanka, tylko naleśniki zapiekane. Robisz naleśniki, farsz ze szpinaku z dodatkiem sera białego typu almette albo capri, ale sera niewiele, zeby nie zdominował, do tego czosnek i sól i co tam chcesz żeby doprawic. Zawijasz w kopertę, kladziesz na patelni (mi sie mieszczą 4) i na wierzch kładziesz albo starty ser zółty albo plaster sera zółtego, i znowu posypujesz jakąs przyprawą, ja sypie czubricą albo do grilla, kładziesz pokrywkę i zapiekasz aż się ser rozpuści i już.

mmhhhm:) pysznie opisane:) Chyba zrobię tak, ale z kurczakiem bo moi szpinaku nie trwią :P

Gość hgzzftirdi
lazanki,krokiety,placki ziemniaczane z gulaszem,kluski slaskie z rolada i czerwona kapusta

Gość wiki327
ja jutro pichce risotto, 3 papryki - zolta zielona czerwona, dobra kiebaska podsmazona na patelni - np podwawelska, zwyczajna, pieczarki podsmazyc, z kostek rosolowych zrobic wywar, doprowadzic do wrzenia, i prozyc w tym ryz, na koncu wszystko dorzucic do ryzu doprawic sola pieprzem do smaku, mozna dodac jeszcze zielony groszek albo czerwona fasole.

Gość hgzzftirdi
pulpety w sosie pieczarkowym-pychota:) tez nie wiem co jutro ugotowac:)

Gość bukaa
A może być dziś? Zupa pieczarkowa, ryba w cieście, ziemniaki i surówka z kapusty i marchewki :)

Gość hgzzftirdi
i chili con carne z ryzem:)

Gość chce mi sie gotowaC!
Dziewczyny,dzieki wielkie za pomoc! To bardzo duzo pomyslow i na pewno skorzystam:)

Gość chce mi sie dzisiaj gotowac!
Tym sposobem,mam pomysly na co najmniej tydzien:) W nastepnym tygodniu znow napisze poszukujac pomyslow na dalse dni:) ;)

Gość jutro bigos bo mam zamrożony
ale dzisiaj mialam schab ze śliwką + ziemniaki i sałatka z pomidorami i mozarella :) Pycha!

Gość Kamila XXX
Wegetarianskie danko kawalki substytuatu miesa, czosnek, grzyby i mieszanka warzywna(wloska) smazona na patelni z oliwa z oliwek posyp sola , oregano, bazylia, pietruszka, dodaj ugotowany makaron, wymieszaj, chwile podsmaz polecam:)

Gość taka babcia
pieczona pierś kurczaka, pieczone ćwiartki ziemniaków i blanszowane brokuły z ostrym sosem czosnkowym - pycha, smacznego ;)

Gość idzie raczek nieboraczek ....
Prawie wszędzie smażone mięcho, nic dziwnego, że społeczenstwo powoli zżera RAK 😭

Gość wlkp pyra:D
ja mam jutro gzik z pyrami:P

Gość Kamila XXX
Idzie raczek nieboraczek - zgadzam sie z Toba 100 procent, najlepsze ze ludzie wcale nie potrzebuja miesa. Mieso na talerzu to holokaust niewinnych zwierzat. I gowno prawda ze tyko miecho daje sile- spojrzcie na slonia

bitki wołowe z borowikami mam kawałek (o,6kk) wołowiny zrazowej, pokroję w plastry, zbiję to tłuczkiem, oprószę mąką i usmażę na małej ilości oleju, dodam sosu sojowego, parę ziaren ziela angielskiego i liść laurowy, podleję wodą i pod przykryciem będę dusić aż trochę zmięknie( należy przewracać na drugą stronę i dolewać wody ), wtedy dodam dużą cebulę pokrojoną w drobną kostkę i grzybki (mam zamrożone) -można dodać 20 dkg pieczarek pokrojonych w plasterki i dalej dusić. Na końcu dodaję pieprz , gdyby było mało słone dodać soli. Można podać z ryżem na sypko, albo kaszą. Ziemniaki puree też mogą być.