Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werkaaa5

Krwawienie podczas przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych.

Polecane posty

Gość werkaaa5

Witam forumowiczów. Piszę do Was ze sprawą, która mnie niepokoi.. Wczoraj o godzinie 20:00 przyjęłam dwudziestą z kolei tabletkę Novenette, a dziś zaczęłam krwawić. Krew miesiączkowa, skrzepy krwi i ból podbrzusza. Jest to moje pierwsze opakowanie tabletek dlatego się denerwuję.. przecież krwawienie powinno wystąpić po odstawieniu tabletek.. o co więc chodzi? martwię się.. odpowiedzcie :(

Gość ndhfgfkier464bf
Przez pierwsze 3 miesiace mozesz miec plamienia, wez dzis ostatnia tabletke i normalnie przerwe 7 dniowa. Dziwne ze masz bol podbrzusza ale moze tak Twoj organizm reaguje. a jak sie martwisz to idz do lekarza wszystko Ci na pewno wytlumaczy.

Gość werkaaa5
podbrzusze mnie boli od rozpoczęcia brania tabletek. Ja tylko nie wiem czy wszystko jest okej skoro miesiączkę dostałam już teraz.

Też tak miałam kiedyś, kiedy brałam Marvelon, czy jakoś tak. Przez cały miesiąc miałam bóle brzucha, wciąż i wciąż i nieustannie krwawiłam. Pani ginekolog, kiedy przyszłam po zmianę leków, powiedziała, że przesadzam i powinnam to przeczekać:o Może i powinnam, ale miałam wtedy anemię taką, że chcieli mnie do szpitala położyć, więc utrata każdej ilości krwi budziła mój lęk. No i te bóle. Masz źle dobrane leki.

Wiem, masz rację. Ale w związku z moja silna anemią i naprawdę silnymi skurczami, wolałam odstawić te leki. Zwłaszcza że chciałam brać je nie z powodu ich walorów antykoncepcyjnych, ale dlatego, żeby nie mieć tych okropnych boleści podczas okresu. Słowem, brak empatii tej pani mnie wtedy poraził:o

I może nie na temat, ale mniej więcej wtedy postanowiłam, że kiedy tylko będzie mnie stać, czyli będę na swoim, nigdy więcej nie odwiedzę ginekologa w przychodni. I słowa dotrzymałam:)

Gość kkkiiikkkaaa
Ja zawsze krwawiłam podczas pierwszego opakowania, a zaczynałam już 3. Raz miałam krwawienie trwające ponad dwa tygodnie. Pamiętam, że ginekolog kazał normalnie dokończyć pierwsze opakowanie i zacząć drugie, wtedy powinno się unormować. Jeśli nie, to znaczy, że organizm nie toleruje danych pigułek i trzeba je zmienić. I jak krwawienie trwa dłużej niż tydzień to zażywać żelazo.

Gość werkaaa5
Otulona snem- mam 21 lat, dopiero w tym roku zdecydowałam się na tabletki antykoncepcyjne. Jak zaczęłam je brać to strasznie bolała mnie głowa i często nie miałam siły, teraz już jest lepiej.. może mój organizm musi przejść swoje żeby przyzwyczaić się do hormonów?

Gość nawracajace silne bole glowy
to alarm! Czy nie mialas wczesniej migren? A z Twoim cisnieniem wszystko ok? Zadnych problemow ze strony uk.krwionosnego? Przejrzyj ulotke Twoich pigulek, w kazdym razie w mojej jest jak byk, ze silne bole glowy swiadcza o przeciwskazaniu do stosowania antykoncepcji hormonalnej... Idz do lekarza i powiedz mu jak sie czujesz. Nie lekcewaz tego.

Gość balell
Ja biorę Yaz-y, bierze je się non stop bez przerwy, 4tabletki są białe, gdzie podczas ich brania występuje okres. Naprawdę polecam

Gość werkaaa5
bóle głowy nie są silne, pojawiają się od czasu do czasu, zawsze miewałam migreny. Pani doktor powiedziała mi, że przez pierwsze 3 opakowania mogę się źle czuć, ale jeśli złe samopoczucie nie ustąpi po skończeniu 3 opakowania to powinnam zmienić tabletki.