Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aniaeg

białko w moczu plus podwyższone leukocyty

Polecane posty

witam :) kilka dni temu mój synek zaczął gorączkować - 39stopni, udawało mi się zbić tylko o jeden stopień. żadnych objawów chorobowych nie miał. na drugi dzień poprawy nie było, pojechaliśmy do lekarza. (synek ma 16 mcy). stwierdziła lekko zaczerwienione gardło i powiększone węzły chłonne. przepisała antybiotyk i dała skierowanie na badanie moczu. w kolejny dzień gorączka spadła nagle, sama z siebie. ale pojawił się katarek. apetyt dopisuje. martwi mnie jednak wynik moczu, lekarka powiedziała, że ni jes najlepszy, białko w moczu i za wysokie leukocyty. mamy wybrać antybiotyk do końca i pójść na kolejne badanie moczu. nie wiem co może małemu dolegać, infekcji układu moczowego raczej nie ma, bakterii nie było, siusia bez problemów. może któraś z Was miała podobnie?

Owszem, może mieć zakażenie układu moczowego ale bierze antybiotyk więc bakterii nie "widać" w moczu. Dać antybiotyk do końca i zrobić znowu mocz.

tylko ten antybiotyk dostał na podejrzenie anginy. a dopiero po wybraniu, jeśli dalej będzie coś nie tak, to dostanie leki na zakażenie układu moczowego. martwi mnie głównie to białko. dziękuję za odp

Antybiotyki mają szerokie spektrum działania. Zabijają nie tylko bakterie np. górnych dróg oddechowych ale też te w moczu. Niestety też te "dobre" w jelitach, dlatego podawaj proiotyk lub jogurty.

jogurtów nie może (alergik), podaję lacidofil :)