Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość faciooo

Kobiety, dlaczego wierzycie wróżkom?

Polecane posty

Gość faciooo

Przecież to jest żałosne. Albo czytacie horoskopy i bierzecie sobie do serca wszystko co tam jest napisane. Po co?

A kto Ci powiedził, że wierzymy?? Po prostu czasem fajnie poczytać coś miłego o przyszłości, ale to nie znaczy, że traktujemy to mega serio. :p

Gość faciooo
@Czarownica paskudna No to jak wytłumaczysz np. zachowanie mojej kuzynki, która miesięcznie wydaje na wizyty u wróżek jakieś 300 pln. W dodatku kupuje od nich jakieś medialiony, łańcuszki i inne cuda niewidy, bo to ma jej niby przynieść szczęście. Takich kobiet nie brakuje. A która z was nigdy nie zerknęła np. do sennika i nie sprawdzała co oznacza sen, który się jej przyśnił?

Fakt, kuzynka przegina... ale wydaje mi się, że takie przypadki kobiet są raczej odosobnione, a przynajmniej w moim gronie znajomych i otoczeniu (całkiem licznym) bie spotkałam się z czymś takim. Owszem, czasem zaglądam do sennika, ale internetowego, bo nie widzę potrzeby wydawania kasy na formę papierową i traktuję to z przymrużeniem oka. Tak samo z horoskopami...