Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghngmjyu,iy,

JAKIE STUDIA PROPONUJECIE Z TAKIMI WYNIKAMI MATRY PRÓBNEJ?

Polecane posty

Gość ghngmjyu,iy,

polski podst. - 82% angielski podst - 80%% matma podst - 78% wos rozszerzony - 74% nadaje sie na cos ekonomicznego albo technicznego?

Gość gugugugugug
sprawdź co biorą pod uwagę na danej uczelni :o

Gość kkkiiikkkaaa
Jesli myślisz o dziennych to matka musi byc zdana na poziomie rozszerzonym, inaczej nie dostaniesz się ani na ekonomię ani na polibudę.

Gość ghngmjyu,iy,
ale na ekonomię biorą wos, a zdaje rozszerzony

Gość kredddix877
za moich czasow brali matme

Gość kkkiiikkkaaa
Za moich też. Poza tym na ekonomii matma jest już na pierwszym roku i osoba po podstawowej maturze może mieć spory problem, bo będzie musiała nadrobic szybko materiał z rozszerzenia.

Gość ghngmjyu,iy,
wiem ale na UJK w kielcach licza przedmiot wybrany sposrod matmy, gistorii, geografii, wosu wiec ja wybrałam wos

Gość kkkiiikkkaaa
Tylko potem na pierwszych zajęciach będziecie mieć np. równania różniczkowe albo macierze i prowadzącego kij będzie obchodzić to, że zdawałaś podstawę i nie znasz materiału z rozszerzenia. I większośc osób w grupie pewnie będzie po rozszerzonej, więc na starcie będziesz odstawać.

Gość ghngmjyu,iy,
to co proponujesz???

Gość kkkiiikkkaaa
Zdać rozszerzoną. Albo chociażby zapisać się na jakieś fakultety albo kurs przygotowujący do rozszerzenia z matmy, żeby mieć na tych studiach jakieś podstawy matematyki, bo tam nikt do materiału z liceum nie będzie wracał, a z programem leci się dosyc szybko. I tak będziesz musiała opanowac ten materiał i tak, pytanie czy wolisz zrobić to teraz, czy już w trakcje studiów, gdzie nauki na pierwszym roku będziesz miała po uszy.

Gość ghngmjyu,iy,
albo nadrobic w wakacje

Gość kkkiiikkkaaa
No albo, miałam napisac o wakacjach, ale mi umknęło. W każdym razie ważne, żebyś zdąrzyła do października.

Gość ghngmjyu,iy,
a informatyka albo logistyka, czy geodezja, co myslisz?

Gość kkkiiikkkaaa
Informatyka to kierunek dla ścisłowców, a po twoich wynikach z matury widzę, że raczej ścisłowcem nie jesteś. O logistyce i geodezji nie mam bladego pojęcia niestety:) Najlepiej wejdź na strony uczelni i zobacz jakie przedmioty sa na danym kierunku. Na informatyce typowo ścisłe: analiza matematyczna, geometria wykreślna, budowa komputera i takie tam. Kierunek raczej dla osób lubiących matematykę i fizykę. Ekonomia zalicza się do nauk społecznych, ni to ścisły ni humanistyczny, dlatego wydaje mi się, że dobry dla ciebie. Jest tam sporo matmy, statystyki, ale też np. geografia, prawo, przedmioty związane z wiedzą o swiecie i gospodarce.

Gość ghngmjyu,iy,
kurcze.. jestem w technikum ekonomicznym i lubie bardzo np. rachunkowosc czy marketing, chciałabym na te ekonomie:(

Gość kkkiiikkkaaa
No to tym bardziej, jak wiesz, że to lubisz to idź śmiało. A nie wolisz finansów i rachunkowości? Kierunek w sumie podobny, ale bardziej nastawiony własnie na rachunkowośc, dobry dla kogoś kto myśli o zawodzie księgowego.

Gość ghngmjyu,iy,
tak, ale w kielcach finanse i rach sa tylko na prywatnych uczelniach:(

Gość ghngmjyu,iy,
a ja chciałam isc na studia do miasta brata, byłoby taniej:(

Gość kkkiiikkkaaa
To zostaje ekonomia:) Po ekonomii też mozna byc księgowym, tylko ważne, żeby juz na studiach pracę podłapac, bo wszędzie wymagają min. dwóch lat doświadczenia:)

Gość ghngmjyu,iy,
:)a jeszcze chciała Cię zapytać co myslisz o takim kierunku zarzadzanie i inżynieria produkcji?