Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xcgvbc fhjfgt

JAK ZOSTAC KSIĘGOWĄ???

Polecane posty

Gość xcgvbc fhjfgt

bardzo podoba mi sie ten zawód:) czy studia zarzadzanie o spec. rachunkowosc pomoga mi w tym?

Wejdź na stronę uczelni, wybierz kierunek i powinno być tam napisane jakie możliwości zawodu on za sobą niesie. Ja planuje kierunek "podatki i finanse publiczne" - możliwość pracy np jako księgowa

Gość xcgvbc fhjfgt
naprawde mi się podoba:) spokojny, a ja jestem własnie taka nudna:) Mała blondynka- :) a Ty tez mówisz o specjalności zarządzania? A co myslisz tak w ogóle o tej specjalnosci podanej przez mnie ?

Gość xcgvbc fhjfgt
up

W szkole którą sobie wybrałam nie jest to kierunek Zarządzanie tylko Finanse i Rachunkowość, specjalność podatki i finanse publiczne, uno momento znajdę Ci opis

Twoje umiejętności Po ukończeniu specjalności Podatki i Finanse Publiczne będziesz potrafił(a) m.in.: * stosować procedury podatkowe z uwzględnieniem zasad postępowania podatkowego, kontroli podatkowej i kontroli skarbowej, a także egzekucji administracyjnej, * samodzielnie rozliczać zobowiązania podatkowe powstające z obowiązujących tytułów podatkowych i innych danin publicznych, * dokonywać rozliczeń podatkowych z urzędami skarbowymi w związku z prowadzeniem działalności gospodarczej, * prowadzić rachunkowość w instytucjach sektora finansów publicznych, * projektować, wdrażać i realizować projekty finansowane z funduszy strukturalnych. Perspektywy zawodowe Absolwenci tej specjalności będą przygotowani do pracy w: * biurach rachunkowych i kancelariach doradztwa księgowego i prawnego, zajmując się m.in. doradztwem podatkowym, * instytucjach finansowych, takich jak: banki, towarzystwa ubezpieczeniowe, * komórkach finansowych samorządu terytorialnego i regionalnych izbach obrachunkowych, * strukturach administracji państwowej i samorządowej, * zakładach ubezpieczeń społecznych, * izbach skarbowych i urzędach skarbowych, * urzędach kontroli skarbowej, zajmując się m.in. problematyką przestępstw i wykroczeń skarbowych, * komórkach odpowiedzialnych za opracowanie projektów finansowanych ze środków funduszy strukturalnych Unii Europejskiej.

Gość xcgvbc fhjfgt
dziękuję:)

Gość xcgvbc fhjfgt
a jaka to uczelnia?