Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia44

Zwolnienie od psychologa

Polecane posty

Gość Kasia44

Witam! Chciałam się poradzić w bardzo ważnej sprawie. Od września zaczęłam chodzić do nowej szkoły i nie moge się w niej odnaleźć. Za każdym razem kiedy mam do niej wyjść zaczyna się mój horror. Bardzo boli mnie brzuch, odczuwam ogromny lęk, mam biegunke i wymioty.Byłam z tym u Pani psycholog która ztwierdziła że lepiej żebym zajęła się teraz moim zdrowiem i zapisała mnie do siebie co 2 tygodnie na terapie i wypisała zwolnienie do końca roku szkolnego. Jest jednak problem ponieważ w szkole nie chcą mi go uznać. Ja naprawdę nie dam rady chodzić do szkoły. Proszę poradźcie mi co mam zrobić ja jestem ogromnie zrozpaczona. Proszę pomóżcie!!

Gość ciotka*
Nie miej mi tego za złe i dobrze zrozum moje intencje. Jesteś o krok od depresji. Uważam, że dobry lekarz psychiatra pomoże Ci.

Gość gyugugyubjhbjh
Dokładnie-zamiast zawalać szkołę wybierz się do psychiatry, wypisze Ci tabletki a jak dobrze je dobierze to po ok trzech tygodniach bedziesz funkcjonować normalnie. Psychoterapia też jest ważna ale na jej efekty trzeba dłużej czekać.

Gość Kasia44
Do ciotka*, ja absolutnie nie mam ci Twoich rad za złe bo sama zdaje sobie sprawe ze jestem o krok od depresji a u psychiatry już byłam bo tam gdzie chodzę do psychologa jest tez psychiatra i to własnie on kazał mi wypisac to zwolnienie i zalecil terapię bo powiedział ze to własnie może skończyć się depresja tylko ze to nie on mi je wypisal tylko psycholog. Myślisz ze gdyby mi je wypisal psychiatra to by mogło pomoc?

Gość eeeee psycholog to nie lekarz
wiec jego zwolnienie sie chyba nie liczy ;/ od psychiatry jak najbardziej.

Gość ciotka*
Kasiu Ty sobie z nas żarty robisz. :( Bo jak lekarz psychiatra może kazać psychologowi zwolnienie napisać? Sam by machnął i przypieczętował, a nie kazał... I jeszcze jedno. Mamy początek lutego. Do końca czerwca sporo czasu. Jakieś nierealne to Twoje zwolnienie. No wybacz!

dziwna jakaś procedura możesz się w takiej sytuacji (a raczej: Twoi rodzice) zgłosić do Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej, która opiekuje się Twoją szkołą z wnioskiem o indywidualne nauczanie; psycholog daje Ci opinię psychologiczną; psychiatra - zaświadczenie; ewentualnie - skierują Cię na dodatkowe badania w tej poradni; wystawią wniosek i dostaniesz (lub nie) indywidualne nauczanie do końca roku o zwolnieniu od psychologa (ani do pracy, ani do szkoły) w życiu nie słyszałam

Gość x005
Zwolnienie ze szkoły od psychologa ? Czy możesz mi powiedzieć jak można się o to ubiegać? Jestem w podobnej sytuacji, jednak mój problem jest już chyba dużo bardziej rozbudowany i wiele dłużej trwający. Jeśli możesz, napisz na: lokingfor@op.pl