Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PrawoJazdy

Prawo jazdy w ciąży.Zaryzykować?

Polecane posty

Gość PrawoJazdy

tak jak w temacie. Zaryzkować? Chcę mieć to zgłowy. Nie myślę o stresie, bo nastawiam się na luzaka. Zdam to zdam nie to nie. Nastraszono mnie kolizjami, że dochodzi do nich często a wtedy wiadomo ...

Gość mozesz byc pasazerem w samocho
i tez miec kolizje co za roznica

Gość a pewnie :) powodzenia! tylko
sie nie denerwoj za bardzo.

Gość PrawoJazdy
tez jestem za, niestety wiekszosc znajomych puka sie w czoło ;/

Moja koleżanka też zdawała w ciąży, ale hormony zrobiły swoje. Szybciej się denerwowała. Kurs rozpoczęła jeszcze przed ciążą i pierwsze egzaminy które zdawała traktowała na "lajciku". gdy zaszła w ciąże zaczęła się bardziej denerwować. Stres był ogromny. Poza tym na ostatnim egzaminie trafiła na wstrętne babsko, która potraktowała ją po chamsku, mimo że koleżanka była w widocznej ciąży ( 6 miesiąc). Koleżanka dała sobie spokój, a egzamin zdała na pierwszym egzaminie po po porodzie.

Ja zaczelam kurs i tydz.pozniej dowiedzialam sie o ciazy. W niczym ona mi nie przeszkodzila, co prawda zdalam za drugim razem, bo mialam egzaminatora chama, a za drugim razem trafil mi sie fajny kolo, krotki egzamin i jakos nieczego nie doczepil sie:P teraz nie wyobrazam sobie zycia bez prawka, jeszcze tym bardziej gdy maz cale dnie w pracy, a ja musze dojechac do przychodni czy sklepu sama i nie musze sie prosic:)

ja zaczełam jazdę w 4 miesiącu a egz zdałam w 7 za 4 razem, ale i tak się cieszę że teraz jestem niezależna :)

Gość PrawoJazdy
dziewczyny te które zdały w ciąży , nic a nic nie balyście się stłuczeek itd?

nie bałam się miałam raczej jakby większego speeda :P bałam się tylko egz na placyku, no i że trafię na beznadziejnego egzaminatora

Gość lkgldklfdksl'
kolezanka zdawala egzsamin w zaawansowanej ciazy, facet nie chcial jej stresowac i latwo zdala:)

Gość dupeczka z okieneczka
ja zdawałam w ciąży i sie cieszę, bo potem nie miałabym jak z dzieckiem... Ja się właśnie na egzaminie nic a nic nie bałam, powiedziałam sobie, że nie mogę się denerwować, bo jestem w ciąży i już.. Dzięki temu że miałam nerwy ze stali zdałam.. a stłuczka nawet mi nie przeszła przez myśl... po co miałam sie niby stukać?

Gość Roksan Lewicka
Ja osobiście bym nie ryzykowała. Ciąża to jednak wyjątkowy stan i nalezy o siebie dbać i nie narażać się świadomie na niebezpieczeństwo. Nie licz na to,że stresu nie będzie. Będzie i to na pewno. Na jazdach( szczególnie pierwszych),a potem egzaminach. O stłuczkę łatwo, poza tym stres jest ogromnym zagrożeniem w ciąży, a uwierz, będziesz go pewnie miała jeszcze sporo -jak to ciąża, pełno obaw no i hormony buzujące. Ja dla spokoju ducha bym nie ryzykowała, bo nie wybaczyłabym sobie , gdyby w jakiś sposób zaszkodziło to dziecku. Ale ja to ja. Trochę panikara, więc w ciąży pewnie tym bardziej obchodziłabym się ze sobą jak z jajkiem..

Ja poszłam na kurs w 6 miesiącu. Podeszłam do tego bardzo lajtowo. Egzamin praktyczny zdawałam pod koniec 8 miesiąca - zdałam za pierwszym razem, nie popełniłam żadnego błędu ale sądzę że dlatego że się nie stresowałam. A o ewentualnych stłuczkach nawet nie pomyślałam.

Gość dupeczka z okieneczka
Ja miałam spoko gocia, choć próbował mnie zestresować i wydzierał się jakby szukał chłopca do bicia, ale ja go olewałam i spokojnie odpowiadałam na te wrzaski, na luzaka... Do tej pory się dziwię, bo jestem straszna trzęsidupa...Ale co do gościa to był spoko bo kazał jeździć tak jak się jeździ a nie tak jak uczą na kursach..

Gość ja zdawalam
prawko w 4 mies ciazy, bylo ok zdalam za 1 razem, nie stresowalam sie wcale, zdawalam w zimie gdzie bylo bardzo slisko, przejezdzilam pozniej cala ciaze, do ostatnich dni.takze powodzenia;)

Gość PrawoJazdy
wiekszosc jest ZA w sumie ja też ale tez zgadzam się zopinią Roksan , nie wybaczyłabym sobie gdybym świadomie naraziła siebie i dziecko na nieszczescie Z drugiej strony przeciez czemu ma byc zle...

Gość 1234rfg
kurs robiłam w ciąży, zdałam po

Gość a kuku123
ja zdawałam w ciązy :) podeszłam luzacko bo przecież miałam za sobą obrone ktora jest o wile stresująca i prwako nie było dla mnie az tak straszne :) :) i co zdałam za 1 :) a jaka radość :) powodzenia zyczę ")

Gość jest szansa,ze
łaskawiej egzaminator spojrzy

Gość ja nie zaryzykowalabym
ja nie zaryzykowalabym

Gość POWIEDZCIE MI PROSZĘ
Autorko pozwól że wtrące swoje pytanie na twoim temacie może i tobie się przyda. Do tych które zdawały w widocznej ciąży. Czy to prawda że w ciąży dają łatwiejsza trasę? Nie mam na myśli że jest jakaś taryfa ulgowa ale jak czytam inne fora to przeważnie dziewczyny piszą że tak było. U was też?

Gość kiciorek-ek
a ja zdałam egazamin na motor w trzecim miesiącu ciąży:) Jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży byłam już na końcówce kursu i szkoda mi było tego marnować. Bałam się tylko tego hamowania awaryjnego- musiałam powtarzać bo za słabo ale za drugim razem mi zaliczył. Trase miałam tą samą, co wszyscy- ale ciąży nie było widać w kurtce motocyklowej a nie chciałam o niej mówić, żeby nie mieć forów:):)

Gość Panikara jakich mało
Jeżeli boisz się głównie tego że łatwo o stłuczkę, to ja Ci powiem, że bezpieczniej niż w Lce czy nawet na egzaminie to nie będziesz miała jako pasażer, a przecież nie unikniesz jazdy samochodem przez całe 9 miesiecy O stłuczkę to tak naprawde trudno, od tego jest egzaminator czy instruktor zeby w porę zareagować i najczęściej się to udaje Ja bym się nie zdecydowała ze względu na stres - zdawałam długo przed ciążą i strasznie się stresowałam, więc w ciąży wolałabym tego sobie i dziecku oszczędzić Jeśli jednak jesteś pewna, że podejdziesz do tego "na luzie" to próbuj :) Moja znajoma odłożyła kurs na prawko na czas ciąży bo...stwierdziła że szkodliwe jest siedzenie przed komputerem w czasie zdawania testów :o głupszej wymówki nie słyszałam :D

Gość instsuktor
ale ty się boisz stłuczki na egzaminie??? toż od tego masz egzaminatora z boku żeby w razie czego ci wyhamował

Gość kiciorek-ek
ale nigdy by nie wiedziała, czy zdała bo dobrze jechała, czy egzaminator wystraszył się ciąży :):) Moi znajomi pukali się w głowę, że nie mówiłam na egzaminie, przy tym hamowaniu o ciąży ale za to mam satysfakcję, bo wiem, że zdałam bo mi się należało :)