Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CZACZA TIKI

LORDOZA MA KTOS????

Polecane posty

Gość CZACZA TIKI

Ja mam 23 lata i od paru non stop mam bole w krzyzu Nie moge spac bo w kazdzej pozycji bola mnie plecy. Stwierdzono u mnie lordoze ledzwiowa i rozszczep luku krego S1. Bylam u ortopedy i lekarza ruchu. Obydwoje stwierdzili ze to nic strasznego i wcale tak nie boli...!!! Jakby mogli sie wypowiadac w moim imieniu, ponoc duzo ludzi tak ma i taka uroda kregoslupa! Wyszlam na hipochondryczke A prawda jest taka ze na codzien bol przeszkadza mi w normalnym funkcjonowaniu. Zalecenie lekarzy to basen , kropka.

Gość PBoy
Ja mam identyczną sytuację.. W sensie 23 lata, lordoza lędźwiowa i rozszczep łuku S1. Bóle pojawiają się u mnie tylko co jakiś czas, lecz powinniśmy coś z tym robić już teraz, kiedy kręgosłup jest w miarę elastyczny. Później za 20-30 lat nie będziemy w stanie nic z tym zrobić.. prócz łykania tabletek przeciwbólowych ;) Ortopeda, u którego byłem stwierdził, że nic się nie da zrobić. Ewentualnie można chodzić na basen i ćwiczyć mięśnie brzucha, żeby wzmocnić gorset mięśniowy. Tylko, że co nam to da, kiedy takie działania walczą ze skutkami, a nie z przyczyną :(

Gość gość
Lordoza jest niezwykle uciążliwe oraz niebezpieczna dla życia i zdrowia chorego. Najlepiej w każdym przypadku udać się do lekarza i niech on podejmuje decyzję w sprawie leczenia. Info: http://www.portalozdrowiu.pl/lordoza-objawy-diagnoza-leczenie-lordozy/ przyda się na pewno dla mało zorientowanych chorych, gdyż zawarte tam informacje są bardzo dobrze rozpisane. Sama dużo dowiedziałam się o lordozie właśnie w tym artykule.