Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamapati

mój niemowlak nie chce spać!!!!!!! co sie dzieje

Polecane posty

Gość mamamapati

odkad skonczyla dwa miesiace -niunia nie śpi prawie w ciagu dnia: tzn moze jakies 2 godziny. Jak jest spacer to jakies 2 godziny na spacerze i potem jakas godzinke w ciagu dnia. W nocy spi z 6 godzin. A takie niemowleta powinny spac jakos 14 15 godzin na dobe!!!! dbam o codzienne rytualy. Je o stalych porach co 4 godziny no czasami z malym poslizgiem, o okreslonej porze spacer a jak nie idziemy to wtedy probuje ja usypiac w wozku w domu. codziennie o 19 kapiel, karmienie i usypianie.... niestety usypianie sie nie udaje mala czuwa rozglada sie, poplakuje, piszczy czasem.i tak tra to z 3 godziny, 4 poki zasnie. Nie wiem co jest grane.

z moim mam tak samo... ale ja wiem co mu dolega- ma refluks... pozatym jest bardzo radosnym chlopczykiem.. smieje sie duzo i gaworzy normalnie katarynka....

Gość mamamapati
no moja tez jest wesola nie placze w ciagu dnia, no moze troszke:D tylo ten sen, martwie sie ze tak malo spi.... mam nadzieje ze ten brak odpowieniej ilosci snu nie wplynie negatywnie na jej rozwoj

Gość mamamamamam26
może spróbuj innego usypiania? mój usypiał na początku tylko w bujaku - teraz ma etap spania w dzień w wózku.. a wieczorej też miałam podobnie - kąpanko 19:30 itd i dziecko do 21 nieusypiało - aż się okazało że jego trzeba kąpać o 18!! i wtedy jest zadowolony, je i usypia w kwadrans maks... niewiem czy później to ze zmęczenia niemógł usnąc czy jak - fakt że przed 19 już słodko śpi i dosypia z przerwami najedzenie do 7 rano

mój mały skończy 2 miesiące 9 grudnia i w dzień od jakichś 3 tygodni juz prawie nie spi w dzień. Najwyżej krótkie 10-15 minutowe drzemki i dłużej na spacerze, ale za to noc przesypia, bo śpi od 21 do 1, potem od 1:30 do 3:30-4, a potem to tak do 6, ale juz nie takim mocnym snem - wole żeby mi w nocy spał niż w dzień, przynajmniej chodzę wyspana :)

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuu
moja córcia też nie chciała spać i tak jej zostało

Gość baska z mieeelnaaa
moja spi 13 godzin jakos tak

Gość Gocha234
malo twoja śpi ale moze taka juz jest poprostu

Gość szajszaj
Moja córka niedługo skończy cztery miesiące i w dzień tez nie ma praktycznie spania. Jedynie na spacerze plus dwie pół godzinne drzemki w dzień :/ Za to w nocy śpi ciurkiem 12 godzin. Już nawet nie budzi się na karmienie :) Trochę upierdliwe to niespanie w dzień, ale jak napisała koleżanka powyżej- dobrze, że w nocy śpi :)