Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kate_hudson

tabletki - czy już działają?

Polecane posty

Mam pytanie do was pytanie. Otóż zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne ale dopiero 5 dnia okresu, bo nie mogłam wczesniej. wziełam już całe jedno opakowanie i teraz, nie robiąc przerwy, zaczęłam drugie (5 dzień) -nie chciałam mieć okresu) czy jestem w pełni chroniona przed zajściem w ciążę??

Gość matrdghjnmk
Nie jesteś głupia :O:O:O:O tabletki bierze się od 1 dnia okresu nie mogłaś poczekać do następnego a myślisz,że tak sobie możesz nie robić przerwy byłaś odpowiedzialna,zeby je kupić a głupia bo nie potrafisz brac

ok ok. wiem że głupio, ale byłam zagranicą i NIE MOGŁAM wziąć tabletki pierwszego dnia. więc wzięłam 5. nie robię przerwy bo nie mogę sobie pozowlić żeby mieć okres akurat w tym tygodniu (w moim przypadku to cholerne cierpienie) wiem że to niezdrowe ale raz na jakis czas można. wiec zagadka jest taka: czy po 26 dniach mogły już zacząć działać poprawnie? bo okres miał być a go nie ma...

Gość matrdghjnmk
A uprawiałaś sex w tym czasie od kiedy zaczęłaś brać tabletki ???? jak tak to mogłaś wpaść weż już je do końca następnego opakowania i zrób przerwę bez sensu mogłaś poczekać

nie dało rady poczekać do następnego bo wyjeżdżałam i nie przeżyłabym długiej podróży z okresem :( nie uprawiałam seksu ale mam zamiar we wtorek, to będzie już 30 tabletka!!! mimo wszystko wciąż nie jestem chroniona???

Nawet w ulotce jest informacja, że pierwszą tabletkę można wziąć w 5 dniu cyklu, ale należy przez 7 dni stosować dodatkowe zabezpieczenie. Ja swoją przygodę z antykoncepcją hormonalną rozpoczęłam 5 dnia cyklu, przez 7 dni dodatkowo się zabezpieczałam- tak radziła pani ginekolog i absolutnie nic się nie stało.