Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jaguar1990

Kobiety ktore usunely ciaze...

Polecane posty

Gość jaguar wiesz
domy opieki dla chorych dzieci? Jania skarbie,pozwoliła bys by Twoje dziecko tam trafiło?

Po pierwsze zapewniam was ze nie jestem Jania :) Po drugie gdybym nie mial wyjscia, srodkow materialnych na utrzymanie dziecka to mialbym inne rozwiazanie? A co do pomocy przy dziecku to kobieta czy mezczyzna nie powinni wymagac od swoich rodzicow by zajmowali sie ich maluchem, opieka dziadkow nad wnukiem (dluzsza niz kilka godzin w tygodniu) to grzech.

A jak ci obrońcy płodów mówią o domach dziecka bo tam można oddać to nóż w kieszeni mi się otwiera.

Gość wez nie chrzań
a myslisz, ze w domu dziecka bedzie miało raj? ile to sie słyszało o maltretowaniu dzieci w owych ośrodkach, bez matki, bez ojca, żyć nie umierać...

Ja wiem lepiej od Was, ja jestem madry i ma byc tak jak ja chce. Poza tym trzeba sluchac ludzi poboznych, dobrych i szlachetnych, ktorzy udzielaja innym dobrych rad a ja po prostu po to tu jestem.

Gość wez nie chrzań
no ciekawe jakby to było jakbyś to ty miał nosić to dziecko w swoim brzuchu przez 9 miesiecy... jak facet moze sie w ogole wypowiadac na taki temat, odbieram ci to prawo, jestes zbyt mlody i zbyt religijny

Taka dziwna moralność. Urodzić za wszelką cenę by niewinne maleństwo porzucić na całe życie. Chciałbyś być tak zostawiony zupełnie sam?

Gość wez nie chrzań
hehe niezłe prowo :D teraz to już mi sie odechcialo udzielac rzeczowych argumentow

Gość coś pięknego ta rada -
urodzić niep[ełnosprawne dziecko i oddać na poniewierkę do obcych albo do zakładu, niech tłuką dziecko zakonnice, które nie mają już siły do upośledzonych... i jeszcze pisanie, że dziecko można SPRZEDAĆ??? może też zajdź w ciążę i sprzedaj - Niemcy szukaja często upośledzonych dzieci do adopcji, służą one później za banki organów dla dzieci bogaczy... dawca, wypatroszony jak brojler, umiera, szczątki ulegają kremacji, fety i fajerwerki a pisanie że nic złego nie spotka bo się modlisz etc. - słonko, PYCHA to najcięższy z grzechów głównych

Gość .anja.
Aborcja wynika ze strachu. Niektórzy się boją w sposób, powiedziałabym, szlachetny. "Urodzi mi się dziecko. Czym je nakarmię? Gdzie łóżeczko wstawię?" Ale niektórzy boją się inaczej. "To dziecko zabierze mi moje życie." Więc zabić dziecko. Ludzie mówią: "Daj spokój. Tyle się gada na temat usuwania ciąży. Wszyscy o tym mówią. Ja wiem, to straszna rzecz. Ale przyznaj, że jeśli badania prenatalne wykażą, że dziecko jest chore, że na przykład ma Zespół Downa, urodzi się taki mały debilek, no to, jak też się może takie dziecko urodzić? To trzeba taką ciąże usunąć, przecież ono będzie nieszczęśliwe." Na co dzień pracuję w szkole specjalnej, z, jak to wy mówicie - mądrzy, nienormalnymi dziećmi. I pamiętam taką sytuację, kiedy na jedną z lekcji religii przyszedł młody kleryk. Zaczął mówić o Królestwie Bożym: "Drogie dzieci, jak Pan Jezus przyjdzie na końcu świata, to będziemy tak szczęśliwi, że to w ogóle nie do wyobrażenia." Na to dzieci odpowiedziały: "Proszę księdza, ale my już jesteśmy tak szczęśliwe, że to jest nie do wyobrażenia." -"Co wy tam dzieci wiecie, w ogóle się nie znacie. Jak Pan Jezus przyjdzie, to będziemy tak szczęśliwi, że w ogóle się tego opowiedzieć nie da, napisać się nie da." -"Proszę księdza, ale my już jesteśmy tak szczęśliwe." Zbaraniał kleryczyna, schował te swoje notatki i wrócił do seminarium. I lekcja się nie udała, bo po raz pierwszy w życiu spotkał tak szczęśliwe dzieci. Dzieci pozabijać nienormalne? A które są nienormalne? To które zabijać? To te zabijać, czy tamte? Żadnych nie zabijajmy. Na temat aborcji wypowiadają się wszyscy. Lekarze, prawnicy, filozofowie, posłowie, senatorowie.. Jeszcze się tylko jedna grupa społeczna nie wypowiedziała. Dzieci.