Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olla1982

Dla mam roczniaków :)

Polecane posty

mój Michałek waży 10,5 kg, a rozmiar 80. Chodzi już od miesiąca (zawsze był bardzo ruchliwym dzieckiem). Ogólnie jest bardzo pogodny, rzadko płacze, uwielbia książeczki, a najwspanialszą zabawką jest odkurzacz;) Co do mówienia to ogólnie wszystko jest "baba" lub "bebe". Zauważyłam ostatnio że jak coś spadnie mówi bam, jak coś chce to wyciąga rączki i mowi da ale też nie zawsze. Dużo "opowiada" po swojemu. A co i ile jedzą wasze dzieciaczki? czy macie może problem skazy białkowej?

tak ja męczę się ze skazą , ale powiem szczerze ,że mogło być gorzej ... obecnie jestem w trakcie przechodzenia z ha na zwykły nan , i pediatra mimo wysypki (już nie czerwonych szorstkich placków ) kazała podawać małej serek waniliowy lub naturalny , zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

Gość Mama malej laleczki
Hej dziewczyny nie mialam kiedy napiac . Moja mala ma dokladnie 13 miesiecy i wazy 8.700 :)) Biega juz od 11 miesaica nie usiedzi na miejscu chodzi spac u siebie na lozku o 21-22 dzis wlasnie przed chwilka zasnela i spi do 9-10:)

DO OSOBY OD ANKIET - ZMODYFIKUJ SOBIE PYTANIE O ILOŚĆ POKARMU I DOKARMIANIE , BO OSOBA TAKA JAK JA (NIE KARMIŁAM PIERSIĄ WCALE ) NIE MA JAK CI ZAZNACZYĆ ODPOWIEDNIEJ RUBRYKI

Gość Mama malej laleczki
Blask- czemu nie karmilas malej ?

ma nadciśnienie i niedoczynność tarczycy - wolałam karmić butlą niż faszerować dziecko od urodzenia niepotrzebnymi jej lekami , poza tym brak pokarmu ale to już inna bajka .Nawet nie musiałam brać brogemnomu (czy jakoś tak ) na zatrzymanie laktacji .

Gość 11021985
dopisuje się do was jestem mamą rocznej dziewczynki, cześć Blask pamiętasz mnie z topiku luty 2010 a co tam u Ciebie moja droga coś sie u nas nie odzywasz

Gość misia1111111111111111111111
HEJ moja mała ma 6 zębów a chodzić zaczeła jak miała 10,5m och wszędzie jej pełno

pytasz a wiesz , PEWNIE ,że pamiętam :)

Gość Mama malej laleczki
Ja tez nie karmilam malej . A ogolnie jak daje popalic ? A ty czym sie zajmujesz na codzien wychowywaniem coreczki czy pracujesz ?

Można się dołączyć? Moja Weronika niedługo skończy roczek. Waży 10 kg i mierzy 76 cm. Śpi od 20 do 7 z dwoma pobudkami na picie albo jak jej smoczek wypadnie. Chodzi sama od dwóch tygodni.

Gość 11021985
Blask jak tam mała już chodzi bo moja biega jak szalona

Gość Mama malej laleczki
Ojej majoweczka a to czemu corcia nie chce spac po nocach ? Mamuy pracujecie zawodowo czy siedzicie w domku i zajmujecie sie dzieciaczkami?

Gość 11021985
ja też nie karmiłam piersią jest już po bilansie roczniaka warzy 10kg wzrost 78cm kupuje rozm 80 ale mam problem (zalerzy jaka rozmiarówka) niektóre 80 za małe a 86 za duże

Gość misia1111111111111111111111
ja jestem na wychowawczym do pracy chciałam wrócić w pazdzierniku ale jeszcze nie wiem

Ciezko powiedziec czemu nie spi raz jest lepiej a raz gorzej..Zaczela pozno zabkowac ale w sumie nie przesypiala nam od poczatku zadnej nocki...Moze taka jej natura..jestem zmeczona tym ale musze przetrwac to jakos..A Ja tym czasowo zajmuje sie dziecmi w domku,mieszkamy w Anglii.

Karmilam piersia 4,5 miesiaca ale z miernym skutkiem..Kupy raz na tydzien czlowiek szukal przyczyny a tutaj skaza,wykryto ja dopiero w 9 miesiacu 😠 wiec troszke sie nameczylysmy...Pierwsza corke karmilam 9,5 miesiaca i bardzo milo to wspominam..Ale jestem zwolenniczka obu metod karmiania..szczesliwa mama-szczesliwe dziecko :)

Gość Mama malej laleczki
Moja na szczescie przesypia ladnie nocki od 4 miesiaca . Tez jak narazie nie pracuje siedze w domu choc chetnie bym juz poszla do pracy ale musze czekac jeszcze rok na przedszkole . Jest cos takiego jak bilans na roczek ??? Nie wiedzialam ze na 2 latka to tak ale ze na roczek to dla mnie nowosc:)

Gość 11021985
ja siedze w domu z dzieckiem ale od wiosny mam zamiar iść do pracy, moja mała również w nocy spać mi nie daje tzn nie budzi sie tylko wierci i wtedy daje smoczka,pić lub butle kaszki i śpi dalej

Julka jeszcze nie śmiga choć przy melbach albo między kanapą a stolika ładnie zasuwa , nie przejmuje się tym ma jeszcze czas. applepie widzę ,że mamy córy w jednym wieku :) Ja pracuję , wróciłam do pracy na cały etat , kiedy nie ma mnie w domu córką zajmuje się mąż ,bądź teściowa , która jest najwspanialszą babcią pod słońcem . A jak u was?

Fajnie jak dzieci przesypiaja nocki..Gorzej jak nie i jak nie ma zadnej babci pod reka ;) Co by na spacer chociaz wziela..kota idzie dostac..

Gość 11021985
tak to nazwała pielęgniarka przy szczepieniu więc tak napisałam ale nie wiem czy tak to sie fachowo nazywa, mam do was pyt jak u was z nauką na nocniku bo u mnie marnie

Gość Mama malej laleczki
Zazdrozcze ci super tesciowej u mnie to tragednia chciala by wszystko wiedziec co sie u nas dzieje a ja nie jestem z osob ktore jej na to pozwalaja i niesety nie mam z nia dobrych kontaktow choc mieszka 200 m od nas chodzimy tak co 2 tyg w niedziele na 2h ... bo wiecej nie wytrzymamy razem hahaha

U mnie sie narazie nie kalkuluje praca,bo nikogo tutaj nie mamy a niania kosztowala by mnie pensje ktora bym zarobila..Jeszcze starsza core trzeba do szkoly prowadzic,wiec totalna lipa..Maz spoko zarabia ale ja bym chciala isc do pracy choc na troszke..Pewno bede musiala czekac dopoki mala nie skonczy 3 lat i bedzie mogla skorzystac z przedszkola..

Gość 11021985
to może na roczek zrobi ci niespodziankę i zacznie chodzić

Gość Mama malej laleczki
U na tez marnie tznmala raz na tydzien siadzie posiedzi i tyle ..:( Ale zauwazylam ze interesuje ja bardziej siadanie na duzy kibelek tak jak mama to robi musze jej kupic ta nakladke i sprobowac moze akurat zalapie przez przklad:)

110..2-moja od kiedy skonczyla pol roku robi na nocniczek..Obie wczesnie wysadzalam jak tylko zaczely siadac same stabilnie i dobre sa tego efekty ..Wiadomo mala ma roczek i zdarz sie jej siknac w pampersa ale potrafi wolac juz na nocnik -dis :) a po kazdym spaniu robi na niego siku..,

co do nocnika , u nas nawet ok. Jak małą posadzę zazwyczaj coś tam zostawia , czasem nawet ciężki kaliber :D:D::D Zazwyczaj to jest tak ,że albo coś jest , albo i nie .... ogólny bilans ....nauka w toku ;)