Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olla1982

Dla mam roczniaków :)

Polecane posty

Witam tez chyba moge dolaczyc. Moja corcia ma 15 mc wazy ponad 12 kg ciuszki na 98 104cm :) ogolnie jest bardzo wysoka :] wszyscy daja jej 3 latka hehe:] chodzi spac kolo 22 i do 9 lula :] Ma na imie Emilcia i jest moim najwiekszym skarbkiem :)

Ja na razie jestem z małą w domu, ale i tak babcia do niej przychodzi kilka razy w tygodniu na parę godzin, bo mam w czerwcu obronę pracy magisterskiej i potrzebuję troche spokoju. Blask, rzeczywiście nasze dziewczynki urodziły się jednego dnia. Ja jeszcze nie nocnikuję Weroniki, mam zamiar zacząć jak będzie ciepło. Na razie nocnik służy do zabawy i sadzam ją w ubraniu, żeby ją trochę oswoić, ale nie rozbieram jej, bo jest za zimno.

aaaa i zapomnialam dodac ze mamy juz wszystkie zabki :)

Gość 11021985
no moja jak usiedzi 10 sek to wszystko a nocnik już ma długo i najpierw przez kilka dni jej pokazywałam bo zabawy a pózniej zaczełam sadzać i nic a jak czesto sadzacie i o jakich porach po kazdym jedzeniu, po spaniu bo ja nie wiem już kiedy jakoś utrafić nie moge albo nie zdąze albo coś w ogóle mała robi kupe o różnych porach

Gość Mama malej laleczki
lolunia jak to wszystkie zabki ?? Jej to super moja ma 5 :) Dziewczyny a jaki rozmoar buciki nosza wasze dziewczynki ?

Gość 11021985
Ola ma 5 zębów

Gość 11021985
19 troche przymała a 20 jeszcze 2milimetry za duża

Gość Mama malej laleczki
ale bucik powinien byc 1cm za duzy wtedy dziecku nozka nie marznie iprzy chodzeniu nie obija o paluszki . Moja ma 20 i teraz wlasnie jej mierzylam 12 cm juz ma stopke :) Patrze na wiosne za addaskami i tak sie zastanawiam czy kupic 21 czy 22 hmm

Ja moja sadzam na nocnik od razu po spaniu i zawsze jest siku...Ona czeka az ja wysadze nie zrobi wczesniej..zawsze ja nagradzam brawem teraz to sobie sama nawet klaszcze..;) Lece zaraz spac juz mialam dwie pobudki a spi dopiero godzine,ale czlowiek sie do wszystkiego moze przyzwyczaic jak taka maszyna.. moja ma 7 zebow osma 3 w drodze i 5 wyszlo jej w przeciagu ostatniego miesiaca,a byla to masakra..:/nie wiem jak dalej..

Emilcia dokladnie ma wszytskie zabki ostatnie wyszly z miesiac temu :) pierwsze 2 miala jak miala 3 mc :) rozmiar bucikow nosi teraz juz 22 :) duza silna kobieta z niej :)

Lolunia-3 miesiace strasznie wczesnie moja dwie pierwsze jedynki miala w wieku 7,5 miesiaca! A potem dopiero 11 sie zaczelo ! Moja tez duza baba juz pisalam ze 11 ,5 kg i wysoka tez daja jej ponad dwa latka..

Gość 11021985
tak wiem ze 1cm wieksze buciki na dwór mamy 20 ale to spora rozmiarówka a w domu buciki z zetpol a tam chyba mniejsza rozmiarówka a 4 uk to 20 patrzyłam na stronie z bucikami next

Gość 11021985
ide spać

no majoweczka wlasnie szybko :) ale podobno ma to po mnie bo ja pierwsze mialam jak mialam 2 mc :] looo to ona jak miala 7,5 mc to miala juz kolo 10 zebow ;]

Weronika ma rozmiar buta 22 na dwór, a takie kapcioszki po domu (w których i tak nie chce chodzić) ma 21. Weronika miała właśnie swoją pierwszą nocną pobudkę na picie, więc już mogę iść spać. Następna pobudka ok. 4 rano. Ja zawsze czekam do 23 aż się obudzi, bo jak już pójdę spać to się wkurzam że za chwilę muszę wstawać, więc wolę poczekać, a na szczęście budzi się w nocy o stałych porach. U nas jest 6 ząbków, pierwsz dwa wyszły jak miała 6 miesięcy, a cztery górne teraz jej wyszły w ciągu miesiąca. Jak na razie ząbkowanie przebiega bezboleśnie, ale chyba strasznie ją swędzi, bo rąk z buzi nie wyjmuje.

a u nas tylko 2 ząbki...ale chyba coś się zaczyna dziać na górze bo rączki cały czas tam kieruje, więc czekamy;) co do pracy to wróciłam do pracy na pełny etat, pracuję od 8.30 do 17-tej..niestety...strasznie mało czasu już na zostaje na zabawę bo mały jest już zmęczony jak wracam do domku:( ciągle mam wyrzuty sumienia że za mało czasu mu poświęcam ale niestety nie amm wyjścia, muszę pracować. Małym zajmuje się prababcia ale nie wiem jak długo jeszcze da radę sie małym zajmować więc prwnie za niedługo do żłobka.

Witam..Mala w nocy dostala kaszlu i tak pozostalo..Dalam jej drosetux i paracetamol..Ja tez sie za dobrze nie czuje..eech :/ Pozdrawiam.

Hej ja mam synka 20 stycznia skończył roczek moge dołączyć???????????

Mój synae ma już 9 ząbków. Na 11 miesiecy zaczą chodzic a spi mi cała noc od 4 miesiąca teraz to żadko sie budzi ostatnio był chory to mało spał

majoweczka :) idz do lekarza teraz panuje jakis wirus moja mala teraz ledwie wyzdrowiala bo od kaszlu sie zacelo dostala 40 stopni goraczki i okazalo sie ze to powazne zapalenie gardla krtani tchawicy wogole nie mogla oddychac dusilo ja masakra i dostala antybiotyk w zastrzykach ehhh okropna sprawa :) dawaj tez tantum verde i flegamine :]

Gość 11021985
zmierzyłam jej stope ma 12.5cm wiec rozmiar 20,21 te 19 już wyrzuciłam dziś zauważyłam że idą jej dwie dolne dwójki

mnie będzie czekał na wiosnę zakup pierwszych bucików do nauki chodzenia , polecicie mi jakieś dobre , które niekoniecznie wystraszą mnie ceną ???Obecnie mała posiada miękkie buciki , służą jej bradziej jako ozdoba niż obuwie .

Gość halo halllooo
a pisze tu ktoś ????