Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paniWiosenka

Jak poszerzać horyzonty, rozwiajać się? Jestem młoda, a czuję, że stoję w miejsc

Polecane posty

Gość paniWiosenka

Mam 21 lat, studiuję, mieszkam w Krakowie. Czuję, że moje życie mi przelatuje, a ja stoję w miejscu. Niestety mam mało znajomych, w sumie jedną koleżankę, z którą gdziekolwiek wychodzę. Cały dniami poza uczelnią siedzę w domu, albo śpię, albo siedzę przed komputerem, coś się pouczę, ale mało. (Kiedyś byłam pilną i najlepszą uczennicą, teraz mi się nie chce;/). Czuję, że marnuję swoje życie, młodość. Chciałabym się rozwijać, iść do przodu, zdobywać nowe doświadczenia, poznawać nowych ludzi, ale jak? Jak znaleźć zapał? Bo czuję, że umieram od środka, popadam w nicość...zamykam się w sobie.

Gość mircea eliade
wstąp do wolontariatu zapisz się na jakieś zajęcia pozauczelniane- polecam osrodek kultury na mikołajskiej :) i wbrew pozorom- nie trzeba mieć wielkiego talentu, żeby zacząć, ważniejsza jest determinacja i chęci. pochodź na wykłady pozauczelniane- muzeum narodowe organizuje masę takich spotkań czytaj książki ;) pospaceruj po Podgórzu :) to chyba najlepsza okolica w Krk ;)

Gość nieżywa dusza pragnąca spać
przestań siedzieć w necie to zabija zapał dusza usycha po prostu przez kilka dni nie otwieraj netu zobaczysz że to działa sama znajdziesz zajęcia i wyjdziesz z nowymi pomysłami

paniWiosenka Mam tak samo, ale aktualnie nie studiuję. Też siedzę w domu i przed komputerem. Czasem jeszcze wyjdę ze znajomymi(max 1 raz w tygodniu) lub do chłopaka, ale poza tym czuję, że się cofam, a mój mózg działa coraz wolniej :P