Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cięzka sytuacja

Myślimy z męzem o usunieciu ciazy :(

Polecane posty

Gość cvu cvu cvu
a ja wam zycze matki polki zeby wasze dzieci wyzdychaly :)

Gość lllllllllllllllllllllll
jak nie czujesz się na siłach żeby przechodzić przez ciąże poród itd to lepiej usuń..za kilka lat sytuacja może się poprawi i wtedy świadomie zdecydujesz się na dziecko. Nie każda kobieta nadaje się na matkę....nic na silę.

Gość 98938
Może nie chce wcale dziecka... Czy to niemożliwe kurde jest????

Gość kazdy zostanie oceniony
Niech każdy postępuje według własnego sumienia, zasad i wyznania... Rób, co chcesz zrobić i co uważasz za słuszne. Czy coś zmienią te komentarze? Prośby? Przecież i tak decyzję podejmiesz sama. Przyjdzie kiedyś czas, kiedy wszyscy zostaniemy osądzeni. Nie wiem, co ja bym zrobiła na Twoim miejscu, ale wiem, że zawsze jest wyjście z sytuacji. I to nie jedno. Wystarczy trochę pomyśleć i przeanalizować wszystko dokładnie. Życzę, abyś podjęła słuszną decyzję. Powodzenia.

Gość paniusia 47a
StokKR no czekam, szybciej tam kopiuj ten paragraf... bo ja czegos takiego w oslkim kodeksie nie znalazlam, ze kobieta ktora usunie ciaze oniesie jakiekolwiek knsekwncje, no ale moze ty wiesz lepiej , boponoc policje hcesz informowac :D

Gość StokKR
Przerywanie ciąży za zgodą kobiety z naruszeniem przepisów ustawy (prawa) jest zagrożone karą pozbawienia wolności do lat 3 (typ podstawowy określony art. 152 1 kk). Tej samej karze podlega osoba, która udziela kobiecie ciężarnej pomocy w przerwaniu ciąży z naruszeniem przepisów ustawy lub ją do tego nakłania (pomocnictwo i podżeganie, 2).

Gość glupie
zdziry bybuahahhahahahahahahahahahahahahaha

Gość paniusia 47a
tylko lekarz dokonujacy aborcji moze poniesc kare matole, nie kobieta

Gość StokKR
cos jeszcze głupia paniusiu? i podrugie pisz po ludzku bo ci sie literki zlewaja, czas do okulisty

Gość trewsrfed
paniusia 47a a ty tu czego szukasz???

Mówisz,ze co na to ludzie......?????????Oni gadają ,ale kiedyś przestaną......a Twoje sumienie raczej nie............... Ja proponuję adopcję.....są pary które czekają na taką chwilę......wiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale to już Twoja decyzja......pomyśl......

kkkkkkkkk napisał/a: "usuń bo tylko wtedy nie będziesz się zamartwiać co twoje dziecko robi, czy nie dzieje się mu krzywda." Racja. Głosujmy za zabijaniem wszystkich ludzi, o których mozemy w przyszłości się martwić! Martwisz się, ze w przyszłości mąż zachoruje na raka??? Zabij! Martwisz się, ze matka trafi do domu starców? Zabij! Zabić należy wszystkie dzieci w domach dziecka. Przeciez one na pewno nie będą szczęśliwe!

Gość 98938
StokKR-. Poza Polską i Irlandią w Europie nie ma kraju z tak restrykcyjną ustawa antyaborcyjną.... Poza nami, podobnie jest u Arabów i w karakach trzeciego świata, poczytajcie listę, daje do myślenia.... Afghanistan, Algeria, Angola, Antigua, Argentina, Bahamas, Belize, Benin, Bhutan, Bolivia, Botswana, Brazil, Brunei, Burkina Faso, Burundi, Cameroon, Central African Republic, Chad, Chile, Colombia, Comoros, Congo Brazzaville, Congo, Democratic Republic of the, Costa Rica, Cte d'Ivoire, Djibouti, Dominica, Dominican Republic, East Timor Timor Timur, Ecuador, Egypt, El Salvador, Equatorial Guinea, Eritrea, Ethiopia Gabon, Gambia, Georgia, Ghana, Guatemala, Guinea, Guinea-Bissau, Guyana, Haiti, Honduras, Hong Kong, Indonesia, Iran, Iraq, Ireland, Republic of Ireland, Northern Ireland, Jamaica Jordan, Kazakhstan, Kenya, Kiribati, Kuwait, Kyrgyzstan, Laos, Lebanon, Lesotho, Liberia, Libya, Madagascar, Malawi, Malaysia, Maldives, Mali, Malta, Marshall Islands, Mauritania, Mauritius, Mexico, Federated States of Micronesia, Mongolia, Morocco, Mozambique, Myanmar, Namibia, Nauru, Nepal, Nicaragua, Niger, Nigeria, Oman, Pakistan, Panama, Papua New, Guinea, Peru, Philippines, Poland, Qatar, Rwanda, Saint Kitts and Nevis, Saint Lucia, Samoa, San Marino, Sao Tome and Principe, Saudi Arabia, Senegal, Sierra Leone, Solomon Islands, Somalia, South Africa, Sri Lanka, Sudan, Suriname, Swaziland, Syria, Tajikistan, Tanzania, Thailand, Togo, Tonga, Trinidad and Tobago, Turkmenistan, Tuvalu, Uganda,United Arab Emirates, Uruguay, Vanuatu, Venezuela, Western Sahara, Yemen, Zambia, Zimbabwe...... :(

Gość StokKR
I co mi dała ta lista?? a Tobie???

Gość trewsrfed
a autorka gdzie sie podziala????

Gość 98938
StokKR - mi przynosi sporo reflekcji, ale jak ktoś jest tępy to o refleksje trudno... :p

Gość 98938
bo ja akurat naleze do tych tepaków:D

Gość cvu cvu cvu
w ogóle jebcie sie wszystkie na potęge - bez prezerwatyw bo przeciez kazdy plemnik zmarnowany to potencjalne zycie!!!

Gość StokKR
usuniecie zycia to nie czas na refleksje

A cóż to za argumentacja? Geograficzna lokalizacja decyduje o tym, czy określony przepis prawny jest immanentnie sprawiedliwy?!

Gość cvu cvu cvu
kraje trzeciego swiata sa zacofane i rządzą sie innymi prawami, a my idziemy z nimi ramie w ramie

Gość 98938
greta- a ty widzisz w tym jedność geograficzną??? Bo ja raczej widzę jedność kulurową, a raczej ciemność.... :)

Gość 98938
bo ja z reguly jestem zacofana i to bardzo

Cvu No właśnie - plemnik to życie POTENCJALNE. Ma przed sobą dwie możliwości" albo połączy sie z komórka jajową -aby sie rozwijać, albo umrze. Jest niekompletny.

Gość 98938
podszywie, widzę że argumentów ci brak....

Gość cvu cvu cvu
a zygota tez ma 2 mozliwosci - albo sie bedzie dalej mnozyla albo ulegnie uszkodzeniu i zostanie wydalona

Gość nie uwazam ze znajomosc
co to w ogole za malzenstwo zyjace na kupie z babcia i wujkiem z zespolem downa - nie mam nic ani do babci ani do jej niepelnosprawnego syna,ale jak mozna sie pobierac w takiej sytuacji :o Rozumiem pomagac,ale wy uzalezniliscie ta babcie od siebie a ona was (lub raczej Ciebie). Mozna przeciez mieszkac osobno i tez pomagac rodzinie, no chyba ze liczycie na zapisanie mieszkania. A co stanie sie z tym wujkiem kiedy babcia umrze? Tez go usuniecie do domu opieki?

Gość cvu cvu cvu
w wypadku prezerwatyw jak i uszkodzeniu zygoty mamy czynnik ingerencji ludzkiej, wiec na jedno wychodzi :)