Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śpiąca cały czas

Juz mam dosyć tej ciąży!

Polecane posty

Gość śpiąca cały czas

Dziewczyny to dopiero 7 tydzień a ja cały czas bym spała i spała. Na przykład dziś poszłam spać ok 1 w nocy bo wcześniej nie mogłam zasnąć z powodu bólu brzucha. Spałam dziś do 16.00!!!! Tak przespałam niemal całą sobotę, nic nie jadłam i nie piłam do tej godziny, a spałam jak nieprzytomna. Teraz też chce mi sie spać. Mam tak od 2 tygodni, ale pracuję więc w pracy chodzę jak naćpana. Co robić? Poza tym boli mnie strasznie brzuch, byłam u lekarza ale nic mi nie zaradził na to.

Co robić? Zmienić lekarza, bo jeżeli bardzo mocno boli brzuch w tak wczesnej ciąży a lekarz nie reaguje to to może (ale nie musi) nie wróżyć nic dobrego. Co do senności- nic z tym nie zrobisz,tak już jest i tyle. Ja tak miałam w końcówce ciąży- mogłam całe dnie i noce tylko i wyłącznie spać...

Gość mamamam26
idź na l4 - choćby na 2 tygodnie - odpocznij, wyśpij się jak człowiek ile ci trzeba - no i te bóle są niepokojące - ja miałam podobnie tzn wstawałam tzn zwlekałam się na siłe do pracy - przychodziłam do domu to padałam i mogłam spac do rana kiedy to zwlekałam się do pracy.. a jak doszły mdłości i niechęc do niektórych potraw to nawet gotować itd mi się nie chciało - położyć się i tyle - problem się zaczał jak zaćzęłam mdleć i mieć zawroty głowy - najpier w domu, potem w pracy - i lekarka dała mi l4 zebym wypoczęła i nabrała sił - wbrew wszystkiemu to te pierwsze miesiące są dla maluszka najważniejsze - formują się jego prawie wszystkie narzady itd - potem tylko udoskonalają się i rosną więc trzeba szczególnie dbać o siebie

autorko na bank zmień lekarza, bo bólu nie powinno się lekcewazyć. Co do spania... większość kobiet w ciązy musi dużo spać. Ja urodziłam prawie 5 lat temu i do tej poru lubię się zdrzemnać w dzień ( przed ciążą wystarczyło mi 5-7h na dobę...). Warto jednak zrobić krzywą cukrową bo spanie po 16h to aż nad to, ale ja się nie znam... warto by było jednak to skontrolować wg mnie. I nie miej dosyć ciąży :D Ja nawet teraz bardzo tęsknię za brzuszkiem, za ruchami maluszka... gdybym mogła to bym całe życie w ciąży chodziła :D

do autorki dziewczyny mają rację weź L4 i odpocznij bo potem możesz mieć tak jak ja czyli właściwie nie śpisz a jak już to 2-3 godziny.

Gość i ty narzekasz
inni maja gorzej. spojrz na mnie: -jestem w niechcianej wpadkowej ciazy, nie mam ochoty na dzieciara, a caly koszmar jaki mnie czeka w najblizszej przyszlosci powoduje u mnie okropny bol glowy, - ciaza trwa chyba 10 tygodni, jakos nie chce mi sie tego liczyc, - caly styczen i ostatni tydzien mam wyjety z zyciorysu: *potworne bole brzucha powodujace odretwienie ciala od pasa w dol, doslownie paraliz. Bol 24h. *bole glowy, pulsujace polaczone z bolem oczu *lodowate zimno od glowy do stop, cale cialo mam zimne jak u trupa, dodatkowa atrakcja to trzesawka, doslownie jak przy padaczce, *cisnienie 40/60, sa momenty, ze nie kontaktuje co do mnie sie mowi, *skora jak u krokodyla, zaden balsam nie pomaga. plus okropnie swedzi, *starcze plamy na dloniach zeby bylo fajniej *twarz i ramiona pokryta wielkimi syfami przypominajacymi wrzody. boli przy kazdym ruchu, *przetluszczone wlosy godzine po umyciu, *ciagle mam wrazenie, ze smierdze, prysznic, markowe balsamy perfumowane i perfumy nie daja mi poczucia czystosci i swiezosci *spalabym 24h, budze sie juz spiaca. *mam brzuch wielkosci 5miesiecznej ciazy. wiec twoje objawy to naprawde PIKUS i ciesz sie, ze nie spotkalo cie takie nieszczescie jak mnie. przez te objawy czuje taka niechec do tego malego pasozyta, ze najchetniej bym sie go pozbyla. maz szaleje z radosci, rodzinka tez, a ja? poswiecam cialo, zdrowie dla kogos, kto i tak za kilka lat kopnie mnie w dupe. pytanie czy warto! moim zdaniem NIE! ale coz zrobic, bede mama, mam piac z zachwytu i nie narzekac bo to normalne i kazda z nas przez to przechodzi. tak slysze wkolo... a mnie krew zalewa z bezsilnosci i zalu, ze w moim wieku zaliczylam wpadke. ale coz za glupote sie placi, w moim wypadku bardzo wysoka cene.

Gość niemozliweeeee
to po coś zaciążyła jak ci tak żle, nie rozumiem ciebie, ty lepiej idź do psychiatry bo z tobą naprawdę źle, i takie coś jak ty ma męża, chyba mąz niedosłyszący, niedowidzący, bo normalny facet nie chciałby coś takiego

Kobieto powyzej Ty sie zastanow co bedzie jak urodzi sie dziecko..ja juz rok nie przespalam ani jednej nocy..I takie dzieci sie zdarzaja..A jeszcze w dzien trzeba robic..ciaza to pikus przy tym ! wiec sie zastanow jak masz obwiniac dziecko za swoje zmeczenie czy wyglad! to chore !

Gość i ty narzekasz
do tych dwoch madrych wyzej: skoro takie tluki maja dzieci, to ja sie nie dziwie, ze potem czytam na kafe o pyrtusiu, kupkach, marcheweczkach i jabluszkach...

PIERWSZY TRYMESTR JEST TAKI NIESTETY :( ZOBACZYSZ SKONCZYSZ 12 TYDZ I POLEPSZY SIE JA BYŁAM POTEM PEŁNA ENERGI AZ DO KOŃCÓWKI TERAZ MAM 37TYDZ I TEZ NIE MAM SIŁ NA NIC ALE TO JEST CZAS BY SIE WYSPAĆ POTEM NADROBIMY ;P POZDRAWIAM !!

Jestes nudna kobieto.....Nie bede sie wypowiadac,zal mi poprostu dzieci chorych matek bez instynktu jakiegokolwiek...

Gość Marek z koperek
jak bylas brzydula predzej to w ciazy chcesz wyladniec...Teraz tego "pasozyta" bedziesz 18 lat karmic stara szmato hahahah obrze CI tak !

Gość śpiąca cały czas
dzieki za rady kochane. Co do lekarza, to tak na prawde zignorowała ten mój ból, chyba odwiedze innego macie rację:-) Pisałyście o mdłościach, też to znam niestety. Otwieram lodówkę i odruch wymiotny, myję zęby to samo:-( Jesli chodzi o l4 to nie dostałam a byłam u lekarza w środę, po prostu chyba uważa że to wszystko jest normalne a ja panikuje. I mam pytanie, czy Wy tez miałyście zmiany nastroju? Ja jeśli chodzi o mojego męża w jednej minucie go kocham a za chwile nienawidze i czepiam się wszystkiego (biedny chłop:-) walczę z tym ale jest ciężko. Poza tym płaczę z byle powodu i nie mam wogóle ochoty na seks. Co sie ze mną dzieję? Mam nadzieję,że to normalne.

Gość śpiąca cały czas
teraz też bym chetnie pospała,ale mamy gości mieć na obiedzie i niestety muszę warowac przy garach:-( Postanowilismy na razie nie mówić nikomu o ciąży,( by przeczekac chociaz do 12 tygodnia) ale wystarczy na mnie spojrzeć i widać że coś nie tak..Moja teściowa na pewno sie zorientuje i zawiadomi całą rodzine juz dziś. Moze powiem,ze mam grypę żołądkową to pojadą szybciej do domu:-)