Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Palos PArk

POMOCY!!!! pada mi komputer!!!

Polecane posty

Gość Palos PArk

Caly czas mam komunikat, ze nie mam dysku C. PC in Danger! Jakis windows disk mi sie wlaczyl i nic nie moge znalezc. CO mam robiC :( :(

Gość Palos PArk
Jest napisane hard drive not found !!!!!!!! Tzn. nie mam twardego dysku? Ja pier.....co mam robić?

Gość makaronowy potwór
pewnie... Ci komputer ukradli :D

Gość Śniadaniowe pychości
sprawdź czy jest do siexi elektrycznej i internetowej podłączony :classic_cool:

Gość Palos PArk
Boje sie go wyłączyć bo nie wiem czy odpalę znowu. Co to jest ten windows disk i skad to jest? Mialam go dzisiaj na pulpicie i nie wiem skad. TEraz nie mam nic - ciemny pulpit.

Gość Palos PArk
może dlarego że stymulowałam się analnie taki prencikiem który był w obudowie :o

Gość Palos PArk
JEst podłączony bo mam slaba beterie i dawno by mi padl. Kurde ni emogl wytrzymac jeszcze miesiac? Chcialam sobie nowy kupic :(

Gość Palos Park
Zalogowałam sie na iny pulpit i cos działa i nie ma tamtych komunikatów. Masakra jakaś. Pomóżcie proszę :( :O

Gość Palos Park
męska rzecz, powiedz co mam zrobić. Gdzie ten program antywirus mogę sobie ściągnąć? mam NOD. To sie stało po tym jak weszłam na strone jakiejś apteki i tam pojawiło sie najpierw, ze to jakies trojany czy cos i pozniej zaczelo sie sypac. Nie mam nic na dysku C.

Gość Palos Park
Skanuje powoli, ale skanuje na tym drugim pulpicie a czy nie powinnam przejsc na ten, na ktorym mialam ten problem? Czy to bedzie skanowac wszystko?....nie znam sie :(

Zrób też skan takim programem Malwarebytes Antimalware, on powinien sobie poradzić z malwarem, kliknij prawym przyciskiem m myszy na mój komputer i kliknij zarządzanie i na podgląd zdarzeń, zobacz jakie komunikaty masz w aplikacjach i systemie. Wgraj sobie jakiś antywirus, może być darmowy, lub płatny. Dobry antywir to na przykład NOD, jak ktoś lubi, z darmowych polecam Avirę, jest całkiem niezła i do tego Malwarebytes'Antimalware. Być może sypie Ci się dysk...

Gość Palos Park
Stivie wlasnie skanuje przez NODA - jak nie wyjdzie to zrobie przez tego co podales. Narazie mialam czerwony komunikat o java sun .... i znalazlam na jakims forum co mam zrobic. Narazie i tak dalej skanuje wiec nie przerywam. Sypie sie dysk, czyli komp sie sypie? tak? Chyba bede musiala szybciej sie zastanowic nad nowym.

to wirus nod powinien sobie z nim poradzić bez problemu (chyba że ma stara bazę wirusów)

Gość Palos Park
Dobra, skonczylo sie skanowac. Sprobuje przejsc na tamten pulpit

Oczywiście, że NOD sobie powinien poradzić, ale czasem dobrze jest przeskanować Malware, bo on jest wyspecjalizowany w wykrywaniu specyficznych wirusów, można też użyć antywirusów online na przykład Bit defender, ale to tylko obok zainstalowanego antywirusa. Do tego jeśli faktycznie sypie się dysk, to może powinnaś ściągnąć program MHDD i sprawdzić dysk...?

I co wykrył NOD? Jakie zagrożenia?? Czy wszystko usunął, czy dał do kwarantanny? Czy może miałaś do czynienia z fałszywą tapetą? Jeśli tak, to NOD powinien sobie poradzić...

Gość Palos Park
Jestem, skanowałam przez tego Malware całą godzine prawie, ale sie udało. Zrestartował sie i jest ok. Dał mi do usunięcia pełno jakiś plików i usunęłam, nie wiem co tam takiego było, głownie pojawiało sie cos o javie i o wallpaper. Nie wiem co tam miałam na tym dysku C, ale nie mam teraz nic. Zdjecia i muzyke (glownie to mam na kompie) mam skopiowane na pendrivy wiec jak padnie to tylko zal netu :p Musze szybko poczytac o laptopach i cos wybrac. Dziekuje Wam za pomoc 🌼 p.s. a ten program do dysku to co to takiego?

Jeśli usunął Ci walpaper ten Malwarebytes to oznacza, że miałaś najprawdopodobniej wirusa fałszywa tapeta, która Ci namieszała ten program, który wpisałem, to program, który diagnozuje dysk. To taki program, który Ci dokładnie sprawdza co się dzieje z dyskiem. Tu masz dokładny opis programu i Jego możliwości, ale jeśli to był wirus, to po usunięciu nie powinnaś mieć problemów. http://forum.idg.pl/mhdd-faq-t132280.html

Gość Palos Park
Stivie, a ten wallpaper ma cos wspólnego z tym, ze mialam jakas tapete sciagnieta z neta czy tak wirus sie nazywa Czytalam o tamtym programie, ale pisza ze to dla zaawansowanych uzytkownikow bo jak ktos sie nie zna to moze caly dysk rozwalic. Narazie jest ok, pierwszy raz mi sie cos takiego zrobilo odkad mam kompa.

Być może ma to związek z tym, że ściągnęłaś tapetę z internetu, być może to właśnie była fałszywa tapeta czyli wirus. Założyłaś jakiś antywirus? Malwarebytes'Anti-malwae zostaw sobie na komputerze. Jeśli po usunięciu nie masz problemów, nie musisz sprawdzać dysku. W sumie sam program MHDD nie jest taki trudny, jest bardzo intuicyjny i najczęściej wykonuje się dwie komendy Eid i wciska f4 lub f8. jak by co pisz.

Gość Xed
Dlatego polecam ci zainstalowanie Filemedica:P