Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aluksia.

WSTYDZE SIE ISC NA PEDIKIUR!

Polecane posty

Gość aluksia.

Chcialabym wybrac sie ktoregos dnia na pedikiur, ale troche sie wstydze i mam pochamowanie, bo mam bardzo delikatne stopy i byle co mnie laskocze, z drugiej strony moje stopy wydaja mi sie poprostu brzydkie.. Jak wyglada taka wizyta na pediukirze? Pozdrawiam :)

Gość mysle , zeeeee
pedikiur nie zmieni twoich brzydkich stop, po prostu troche ci pojezdzi pumexem po pietach, zrobi peeling, obetnie paznokcie, wytnie skorki, ewentualne pomaluje paznokcie, nic co sama sobie nie zrobisz w domu

Gość aluksia.
jak wykonac taki kompletny pedikiur samemu w domu? dziekuje z gory za odpowiedzi :)

Pedicure krok po kroku: 1. Zmyj stary lakier z paznokci zmywaczem bezacetonowym. 2. Wymocz stopy w misce z ciepłą woda z dodatkiem soli lub płynu do kąpieli (ok.20 min). 3. Wygładź pięty pumeksem lub złuszcz zrogowaciałą skórę peelingiem gruboziarnistym do stóp. 4. Obetnij i opiłuj paznokcie u stóp nie zaokrąglając brzegów. Dzięki temu paznokcie nie będą wrastały w skórę. 5. W skórki okalające paznokcie wmasuj preparat zmiękczający a następnie odsuń je drewnianym patyczkiem. 6. Nałóż na stopy grubą warstwę kremu lub balsamu i wykonaj delikatny masaż. 7. Nałóż na paznokcie warstwę odżywki, a następnie jeśli chcesz pomaluj je kolorowym lakierem lub udekoruj według upodobań. 8. Spryskaj stopy dezodorantem do pielęgnacji stóp. :)

Gość aluksia.
Bardzo dziękuję MałaBlondynko :)) Nalewko_babuni, nie wiem skąd to poniekąd idiotyczne stwierdzenie- nie wiem w ogóle co ma to do rzeczy. Nie, nie jestem gruba, mam idealną wagę do swoich 170cm wzrostu.