Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pablinka

STARAMY SIĘ O DZIECKO W UK

Polecane posty

usuwanie polipa, który wystaje z szyjki nie jest zagrozeniem dla szyjki, to sam polip jest zagrozeniem

Dziwczyny czy któraś się orientuje jak t jest z ciążą i pracą ? jeśli pracuje przez agencję to nie jestem chroniona prawda? a będzie mi się należał jakiś macierzyński?

hej hej :) Pablinko, to znowu ja... no z tego co wiem, nie mamy takich samych praw... w zasadzie żadnych, chyba ze jest to dyskryminacja, znęcanie sie itp... ciaza nas nie chroni przed zwolnieniem z pracy. Ja Ci opisuje tak jak mialam ja, tylko ze moj prawnik nie podejmie sie sprawy zwolnienia bo ja przegram, a znecania sie i naduzywania mojej osoby do pracy fizycznej w miejscu nieprzystosowanym dla kobiety w ciazy... Moze lepiej pojdz do CAB.

witam Was, tak tylko chcialam WAm napisac jak sie skonczyla moja historia. Bylam dzis na usg i okzalo sie ze zadne dziecko nie rozwija sie prawidlowo, nie ma juz bicia serca. jutro mam zabieg,. Troche odpoczne i zrobie sobie przerwe w staraniach. Trzymam za Wasze malensta i starania kciuki.

Gość Nadzieja E14
Limehouse, Ściskam Cię mocno. Trzymaj się kochana, dbaj o siebie i zaglądaj do nas!

Hej dziewczyny!!! pablinka - qrcze różnie to bywa z tymi agencjami, ale jak masz ciężką pracę to lepiej powiedzieć na początku. Ja też pracuję przez agencję tylko trochę na innych zasadach. Pracuję już z nimi ponad 2 lata i zawsze super pracę znajdowali mi w transporcie a ja za to wciskałam ich kierowców do firmy. Po świętach firma w której pracowałam (DHL) przeniosła "mój" oddział do innego miasta, więc nie było szans żebym tam dojeżdżała. No i obecnie pracuję u nich w biurze. Także sytuacja pewnie całkiem inna bo wszyscy są moimi dobrymi znajomymi, spotykaliśmy się zawsze na piwko itp. Powiedziałam im dopiero 3 tyg temu o ciąży i strasznie się ucieszyli i gratulowali :) :) Dalej u nich pracuję ale wiem, że do pracy typu "temp to perm" mnie nie wyślą. Zrobili mi od razu risk assesment itp. więc u mnie jest na razie super. A jest Ci obojętne Ci skąd dostaniesz macierzyński (mnie osobiście to obojętne)? Bo jeżeli tak to Cię pocieszę, że jeżeli w ciągu 66 tyg przed wyznaczoną datą urodzenia dzidzi pracowałaś min 26 tyg to należy Ci się MA z job centre. To taka sama kwota jaką by Ci agencja wypłacała :) Więc uszy do góry :) malunia333 - Ty już tuż tuż!!! Ale zazdroszczę!!! Trzymaj się 🌼 limehouse - to straszne co piszesz i aż serce ściska :( :( ale i tak muszę napisać - pamiętaj następnym razem jak się będziecie starać, że leczenie niepłodności prawie zawsze skutkuje w ciąży mnogiej! Musieliście o tym wiedzieć i to co mnie strasznie zaskoczyło to Twoje słowa - "nie jestem przygotowana psychicznie ani finansowo, nie ma co się oszukiwać". Oczywiście nie będę moralizować ani nic ale pamiętaj, że dzieci to największy skarb i nie jedni by chcieli mieć nawet czworaczki za jednym razem byleby się tylko udało! Trzymaj się i zaglądaj tu jak będziesz miała ochotę 🌼 A ja byłam w piątek u midwife, wszystkie badania krwi wyszły ok, słuchałam serduszka i już nie mogę się doczekać aż poczuję kopniaczki hehe

Hej dziewczynki, pamietacie mnie? limehouse - bardzo bardzo mi przykro ze musisz przez to przechodzic, nie zamierzam moralizowac, to jest wasza decyzja wspolna, i nikt inny nie ma prawa decydowac za was, wiec mam nadzieje ze wkrotce bedzie dobrze i ze bedziesz tu do nas zagladac. Dziewczynki przepraszam ze dzis tak krociotko i tylko do limehouse, ale jeszcze jestem na urlopie i nie mam ani bardzo czasu, i ciagle net mi sie wylacza, bo u rodzicow nie mam neta i tylko lapie taki darmowy z miasta, ktory co chwila sie wylacza :) U mnie prawdopodobnie bedzie chlopak, ale jeszcze pewnosci nie ma a w prima aprilis poczulam pierwsze prawdziwe kopniaczki, co prawda jeszcze bardzo delikatne, ale to takie cudowne pukanie od srodka. Na poczatku lekki szoczek, co to, a potem aaaaa to ty do mnie stukasz, takie smieszne wrazenie. Dobra na tym koncze, juz za pare dni wracam to bede juz normalnie sie odzywac.

do Bibi -tak leczenie niepłodności lekami skutkuje ciążą mnoga, ale ja nie brałam leków...a wyszły trojaczki...tak naprawdę byłam w szoku, bo na ostatnim usg, powiedziałam sobie, ze jak zostaną chociaż bliźniaki to znaczy ze tak ma być, no ale teraz to można gdybać....zabieg miałam mieć wczoraj ale przełożyli na poniedziałek...kurcze nosze w sobie martwe płody a ci karzą mi czekać....

Limehouse, a jak znosi to twoj maz? tez musi byc mu ciezko... rozumiem ze z psychicznego punktu widzenia chcecie sobie zrobic przerwe w staraniach, a co na to lekarze? ile zalecaja wam czasu odczekac? w kazdym razie, 🌻 ❤️. BiBi, super ze masz taka sytuacje w pracy. teraz mozesz spokojnie cieszyc sie ciaza. jesli chodzi o macierzynski, to MA jest takie samo jak podstawowa stawka SMP, jednak czasem pracodawcy placa wyzsza stawke SMP, tak sami od siebie. Anitia, 🖐️! a wiec chlopiec! czy tego sie spodziewalas, czy raczej "czulas sie" bardziej na dziewczynke? ja bedac w ciazy bardzo chcialam zeby okazalo sie, ze to chopiec, nawet nie umielismy z mezem dojsc do porozumienia co do imienia dla dziewczynki. no i mamy malego lobuza:). gratuluje kopniaczkow! u mnie w porzadku, dzis u mnie 13DC, testy owulacyjne robie od 11DC bo nie mam pojecia jakiej dlugosci cyklu mam sie spodziewac w tym miesiacu, czy tak jak w zeszlym, 34 dni (!), czy mojego normalnego 28 dni. zaczelam wiec testowac normalnie, jak na 28 dni. kreska z dnia na dzien coraz bardziej ciemnieje, wiec mam nadzieje, ze moja B6 podzialala i wydluzyla mi faze lutealna. jak pisalam, nie bedziemy sie jakos specjalnie starac w tym miesiacu, ale OPK robie z ciekawosci jaki dlugi bedzie ten moj cykl. grays, a jak u ciebie? Becias, witaj. jesli planujesz u nas zostac, to wpisz sie prosze do tabelki. pozdrawiam!

mój mąż był i jest bardzo pomocny dla mnie w te dni, kochany jest...rozumie mnie..zarazie odechciało mi się starać o dzieci...nie ma najmniejszej ochoty na to. Musze porozmawiać z lekarzem kiedy możemy się starć (chodzi mi o aspekt fizyczne) i sprawdzić owulacje po 1 cyklu po czyszczeniu. Ale poczekamy...

Gość becias
STARACZKI NICK............CYKL .........WIEK ........TERMIN @.......MIEJSCOWOŚĆ go-for-it.........6..............27............24-30.04.1 1.. ......Londyn Nadzieja E14.. .6.............30........ ....24.04.11.........Londyn BRZUCHATKI NICK ......CYKL CUDU...WIEK ......TP........TC...........MIEJSCOWOŚĆ KASIEŃKAA__.....2/3......21......11.0........3 9.............Luton Grays77.............3.....34.........22.08.......19...... ..Grays/Chafford Hundred anitia..............11......29........26.08........19... .. .........Exeter malunia333........12......26.......09.04.11....37........ .....Luton Pablinka..........3....... .26.......25.11.11.. .5..............Manchester Becias...........1.........27........01.12.11.....6.............east london

STARACZKI NICK............CYKL .........WIEK ........TERMIN @.......MIEJSCOWOŚĆ go-for-it.........6..............27............24-30.04.1 1.. ......Londyn Nadzieja E14.. .6.............30........ ....24.04.11.........Londyn BRZUCHATKI NICK ......CYKL CUDU...WIEK ......TP........TC...........MIEJSCOWOŚĆ KASIEŃKAA__.....2/3......21......11.0........39.............Luton malunia333........12......26.......09.04.11....37...........Luton Grays77.............3.....34.........22.08.......20..........Grays/Chafford Hundred anitia..............11......29........26.08........20...........Exeter Pablinka..........3....... .26.......25.11.11.. .5..............Manchester Becias...........1.........27........01.12.11.....6.............east london Poprawiam :)

Gość Nadzieja E14
Oj dziewczynki, nie wiem o co chodzi z tą moją owulacją. Dziś dzień 15ty. Temperatura nie rośnie, w ogóle to jakąś niską mam min 35.89 a max 36.28. Robię testy owulacyjne. Słaba kreska pojawiła mi się przedwczoraj. Wczoraj była trochę mocniejsza i myślałam, że dzisiaj będzie taka gruba i wyrazista, a tu taka słabiutka jakaś no i nie wiem, czy to wczoraj liczyć jako owu, czy nie? Dodam, że mam piękny płodny śluz (to chyba ten wisiołek!). To jedyna rzecz, która mnie pociesza :(

Nadzieja, jesli kreska jest mocniejsza lub tak samo wyrazista jak kontrolna, to tylko wtedy jest to wyznacznikiem owulacji. moglo tez byc tak, ze ta ciemniejsza kreska, pomiedzy dwoma slabszymi, oznaczala owulacje, ale ja w rzeczywistosci przegapilas, bo kreska nie byla zbyt intensywna z tego wzgledu, ze do piku LH doszlo dopiero jakis czas po wykonaniu tego "ciemniejszego" testu, ale przed ta kolejna jasniejsza kreska dzisiaj. mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi. czasem ten pik trwa tylko kilka godzin.porob jeszcze testy przez pare kolejnych dni, moze owulacja ci sie przesunela, jesli nic nie pokaza to w przyszlym cyklu moze zacznij testowac 2 razy dziennie zeby na pewno zlapac ten moment piku LH. ja testuje od 11 DC i kreska z kazdym dniem robi sie coraz ciemniejsza, a dzis pokazala owulacje. rowno 14 dni od poczatku cyklu. wydaje sie mi wiec, ze witamina B6 i castagnus spelnily swietnie swoja role. mam jeszcze nadzieje, ze moj cykl bedzie mial 28 dni.wtedy bede juz calkiem zadowolona. oprocz tego dzis strasznie boli mnie lewy jajnik, wiec chyba to stamtad uwalniane jest tym razem jajeczko. udanych staranek zycze! :)

Cześc dziewczyny ja miałam wczoraj połówkowe i będzie zdrowy chłopak:) trzeci chłopak:) Mój chyba nie ma żeńskich, zaszłam 3 dni przed owulacja a jednak przetrwały:) Małe jest duże, wszystkie wymiary pokazują 22 tydzień i kopniaki mocne mi juz zasadza, nie ma juz obracania tylko ciągłe pukanie:) Usg trwało 45 mi ale sprawdzili dosłownie wszystko. Nie wiem kiedy ustalą termin planowej cc czy na 37 tyg czy na 39 ale z tego co mówili urodze w pierwszej połowie sierpnia, pozdrawiam Was, a co do testów to owulka tylko od grubych krech się liczy na testach nie od słabych, jesli wciąż wychodza słabe cały cykl, znaczy, że owulacja się nie odbyła i u zrowej kobiety zdarza się to nawet 2 razy w ciągu roku inaczej bada się przy PCO

STARACZKI NICK............CYKL .........WIEK ........TERMIN @.......MIEJSCOWOŚĆ go-for-it.........6..............27............24-30.04.1 1.. ......Londyn Nadzieja E14.. .6.............30........ ....24.04.11.........Londyn BRZUCHATKI NICK ......CYKL CUDU...WIEK ......TP........TC...........MIEJSCOWOŚĆ KASIEŃKAA__urodziła 4.04 synka Aleksandra, 3450kg,godzina 4.30 malunia333........12......26.......09.04.11....40........ ...Luton Grays77.............3.....34.........22.08.......21...... ....Grays/Chafford Hundred anitia..............11......29........26.08........20.... .......Exeter Pablinka..........3....... .26.......25.11.11.. .6..............Manchester Becias...........1.........27........01.12.11.....6...... .......east london

witam :) i widzę że mamy 1 mamusię na forum :) super :) ja zaczynam czuć że jestem w ciąży ;/ pół nocy nad kibelkiem ;/ a dziś tylko suchy chleb i woda :P odrzuca mnie od każdego jedzenia heh ale pozytywne strony mam kg na minusie a z moja waga to całkiem dobrze :) no i jestem maruda jak nie wiem co czasami sama ze sobą nie wytrzymuje :P mój M to dostanie nobla po moim porodzie chyba :D a u midwife mam drugą wizytę w czw w sumie to jak pierwsza bo na poprzedniej tylko mi ciśnienie zmierzyła wiecie co będzie robić i o co może pytać? a skąd dostanę macierzyński jest mi obojętne :) ważne żebym dostała, a z pracą to raczej się martwię bo chcę pracować jak długo się da nie mam pracy ciężkiej tylko tyle że stojąca no i wprowadzili 12h zmiany i o ile na razie daje radę to nie wiem czy oni mi na to pozwolą heh a jak już jestem w ciąży to innej pracy nie dostanę ;/ no ale nie ma co gdybać tylko zobaczymy co czas przyniesie! No i na dodatek musimy zmienić mieszkanie bo nam grzyb wyłazi na ścianach ;/ i nie ma mowy na takie warunki z dzieckiem ;/ zastanawiamy się nad złożeniem wniosku o councilowskie mieszkanie myślicie że to dobry pomysł? limehouse 🌼 zaglądaj do nas

STARACZKI NICK............CYKL .........WIEK ........TERMIN @.......MIEJSCOWOŚĆ go-for-it.........6..............27............24-30.04.1 1.. ......Londyn Nadzieja E14.. .6.............30........ ....24.04.11.........Londyn BRZUCHATKI NICK ......CYKL CUDU...WIEK ......TP........TC...........MIEJSCOWOŚĆ malunia333........12......26.......09.04.11....40........ ...Luton Grays77.............3.....34.........22.08.......21...... ....Grays/Chafford Hundred anitia..............11......29........26.08........20.... .......Exeter Pablinka..........3....... .26.......25.11.11.. .6..............Manchester Becias...........1.........27........01.12.11.....6...... .......east london MAMUŚKI NICK.......... DATA PORODU..........PŁEĆ/IMIĘ..........WAGA/GODZ KASIEŃKA......04.04.11..............ALEKSANDER........3540gr/4.30

Gość becias
ha pablinka serdecznie ci wspolczuje ja na szczescie nie mam zadnych wymiotow ani mdlosci jedyne co to od czasu do czasu mnie troche dol brzucha pobolewa, a tak to wogole nie czuje jakbym w ciazy byla czasami to az sie martwie czy to dobrze czy zle. a co do mieszkania z councilu to dokladnie nie wiem jak jest by my na morgage mamy ale mam kolezanke ktora pracuje w benefitach i mowila mi ze teraz panstwo niechce tak latwo dawac mieszkan a jak juz to bardzo dlugi czas oczekiwania jest, panstwo teraz woli placic house benefit jak sie kwalifikujesz wogole niz dac mieszkanie...

Gość Nadzieja E14
Cześć dziewczyny! Gratulacje dla naszej pierwszej tabelkowej mamy! Grays 77 - a nie mówiłam, że "wyglądasz na chłopca"? :) Fajnie Ci, gratulacje i trzymam kciuki za 2gą połowę :) Pablinka, super, że u Ciebie wszystko do przodu i w pełni czujesz i wiesz, że jesteś zafasolkowana. Mnie by nawet to ślęczenie nad kibelkiem nie przeszkadzało! Dopinguję i pozdrawiam! Go-for-it - kurcze, mogłam rzeczywiście zrobić ten test rano i wieczorem, to bym była pewna czy ta owulacja była czy nie? A tak nie wiem :( Dziś już po ptakach, test wyszedł totalnie negatywny (tylko jedna kontrolna kreska) i w dodatku skoczyła mi temperatura (przy moich 35.98 skok do 36.37 to chyba to?) Także zakładam, że to już po moich płodnych dniach. Teraz zaczynam odliczanie...te 2 tygodnie czekania zawsze mi się wleką jak flaki z olejem...Mnie też kłuł lewy jajnik, także jakby co, jajeczko wykluło się z tej strony. A tak w ogóle, to czy wiecie dziewczynki o jakichś naturalnych suplementach, które dobrze jest brać w drugiej fazie cyklu? O kwasie foliowym wiem, ale czy jest coś jeszcze co mogło by pomóc np. na progesteron itp? Limehouse - myślę o Tobie! Trzymaj się dzielnie! Pozdrawiam wszystkie forumowiczki! Miłego tygodnia dziewczyny!

hej hej dzisiaj już wróciłam do żywych :) nie słyszałam nic o żadnych suplementach na drugą fazę cyklu, brałam tylko w pierwszej wiesiołek no i wiadomo kwas foliowy. Co do mieszkań z councilu to z tym czasem oczekiwania różnie bywa nasi znajomi dostali dom w miesiąc a koleżanka w ciąży czekała z mężem 3 tyg na dom ale znam też ludzi co ponad rok już czekają tak że nie wiem od czego to zależy ;/ no papiery złożymy na pewno jak tylko będę miała jakieś papiery od lekarza że jestem w ciąży :) albo nam się uda albo nie zawsze są dwa wyjścia :)

STARACZKI NICK............CYKL .........WIEK ........TERMIN @.......MIEJSCOWOŚĆ go-for-it.........6..............27............24-30.04.1 1.. ......Londyn Nadzieja E14.. .6.............30........ ....24.04.11.........Londyn BRZUCHATKI NICK ......CYKL CUDU...WIEK ......TP........TC...........MIEJSCOWOŚĆ Grays77.............3.....34.........22.08.......21...... ....Grays/Chafford Hundred anitia..............11......29........26.08........20.... .......Exeter Pablinka..........3....... .26.......25.11.11.. .6..............Manchester Becias...........1.........27........01.12.11.....6...... .......east london MAMUŚKI NICK.......... DATA PORODU..........PŁEĆ/IMIĘ..........WAGA/GODZ KASIEŃKA......04.04.11..............ALEKSANDER........35 40gr/4.30 malunia333....11.04.11...............córeczka...........2900/00.02

Nie jestem pewna, ale żeby dostać z councila to trzeba mieć chyba na prawdę złe warunki, jedna osoba tylko pracująca i bardzo niska pensja a najgorsze jest to, że możesz dostać w innym miesjcu zamieszkania albo w jakimś beznadziejnym rejonie, chyba lepiej hausing jest lepszy bo możesz wybrac mieszkanie i dostajesz dofinansowanie

Nadzieje mówisz tak, bo nie wiedziałaś mnie w tamtych ciążach ale dzięki:) a każdy kto mnie widział mówił no teraz to na pewno dziewczynka i te mdłości ciągle a takich w tamtych ciążach nie miałam paskudnych a jednak chłopak:) co wywołało zdziwienie:) będzie Alexander Krystian:)

czesc dziewczyny! Grays, gratulacje! trzeci chlopak:). wiesz, ja nie wierze w te metody planowania plci, roznica w szansie poczecia okreslonej plci wynosi jedynie ok. 5 procent, wiec tak jakby jej w ogole nie bylo. co ma byc to bedzie, czego jestes najlepszym przykladem:). moj maz ma 5 braci i zadnej siostry. spokojnej koncowki ciazy zycze! Pablinka, trzymaj sie nad tym kibelkiem! ;) dasz rade, to tylko kilka tygodni. podobno witamina B6 pomaga na mdlosci. mi ginekolog w polsce przepisal syrop diphergan na mdlosci, ale moje mdlosci tak szybko minely, ze nie zdazylam go w sumie zastosowac. Jesli chodzi o grzyb, to obawiam sie, ze bedziesz miec ten problem w prawie kazdym mieszkaniu w UK, mi grzyb wychodzil predzej czy pozniej w kazdym mieszkaniu, grunt to umiec sobie z nim radzic. ja stosuje SAVO przeciw plesni i dziala swietnie, pryskasz grzybka i wiecej sie nie pojawia! mozna kupic na ebayu. co do mieszkania councilowskiego, to mozecie probowac, pewnie! a dostajecie teraz housing benefit? bo jesli nie, to raczej nie bedziecie sie kwalifikowac do mieszkania councilowskiego. Nadzieja, w drugiej fazie cyklu ja zazywam folik, kapsulki oleju z siemienia lnianego na sluz i witamine B6. zwieksza ona progesteron; ja biore tez na wydluzenie fau cialka zoltego. Limehouse, mysle ze ty juz po zabiegu, sciskam mocno! pozdrawiam!!

go-for-it - ja np nie mam problemu z grzybem, mieszkam w jednym domu juz ponad 5 lat i ani razu jeszcze nic mi na sciane nie wyszlo, jak by tylko wychodzilo to zmienilabym mieszkanie, bo to jest zbyt niebezpieczne dla zdrowia dziecka jak i naszego. Jesli chodzi o druga faze cyklu to progesteron po owulacji, ale to jest na recepte. Grays u mnie prawdopodobnie tez chlopak, ale to na podstawie usg z polski 2 tyg temu, i lekarz nie chcial dac pewnosci, bo zle bylo widac, ale dzis mam polowkowe tu w UK wiec mam nadzieje, ze powiedza co bedzie, ze sie odwroci i pokaze, i wiesz co, tez mysle o podobnym imieniu, ale nie Alexander, a po prostu Alex. STARACZKI NICK............CYKL .........WIEK ........TERMIN @.......MIEJSCOWOŚĆ go-for-it.........6..............27............24-30.04.1 1.. ......Londyn Nadzieja E14.. .6.............30........ ....24.04.11.........Londyn BRZUCHATKI NICK ......CYKL CUDU...WIEK ......TP........TC...........MIEJSCOWOŚĆ Grays77.............3.....34.........22.08.......21...... ....Grays/Chafford Hundred anitia..............11......29........26.08........21...........Exeter Pablinka..........3....... .26.......25.11.11.....6..............Manchester Becias...........1.........27........01.12.11.....6...... .......east london MAMUŚKI NICK.......... DATA PORODU..........PŁEĆ/IMIĘ..........WAGA/GODZ KASIEŃKA......04.04.11..............ALEKSANDER........35 40gr/4.30 malunia333....11.04.11...............córeczka........... 2900/00.02

Anitia, i dlatego napisalam W PRAWIE kazdym mieszkaniu, bo wiem ze sa wyjatki, co prawda bardzo rzadkie, ale sa. w momencie wynajmowania mieszkania i podpisywania kontraktu nawet na zaledwie rok nie jestes w stanie jednak stwierdzic, czy nie mialo ono problemu z grzybem, ktory moze sie odnawiac jesli byl nieumiejetnie potraktowany.

My zanim kupilismy dom, tez 2 razy wynajmowalismy i w pierwszym mieszkaniu choć blok miał 12 lat wychodziło przy oknach i wciąż parowały jakby cyrkulacji nie było, mieszkalismy tam rok, po roku wzielismy juz maisonetkę z ogrodem i osobnym wejsciem, miała 17 lat i nic nie wskazywało na to, że wpakujemy sie w takie warunki, grzyb wyszedł w całej kuchani na suficie i scianach po miesiacu, potem podłoga w sypialni zaczeła smierdzieć, a meble w sypialni jak odsunełam całe były porkyte pleśnią i powiedziałam dosyć w takich warunkach nie da się żyć, okropna wilgoć i kiedy z mężem zdecydowalismy się kupić, bo sprzedalismy dom w Pl jak wybierałam dom patrzyłam na wszystko, na kazdy kąt i zakamarek, na okna najbardziej i szukałam wentylacji i znależlismy owszem minął teraz rok jak mieszkamy a dom miał wtedy tylko 3 lata, wiec cena wyższa ale remonty ciagłe w starym by nas kosztowały i wzielismy, kocham ten dom uwielbiam, przy samych klifach, z dala od ulicy i przy parku naturalnym w Chafford, marzenia jednak się spełniaja i udało się w kończu po 2 latach tutaj natrafić tak korzystnie, zreszta dziewczyny jak zobaczyłam że ten dom ma 3 łazienki, a z moimi chłopacami to czasem gorzej niż z kobietami, to ja musze na nich czekać, te łazienki ułatwiły zycie:) to tak poza tematem trochę, ale jednak udaje sie bez grzyba, ja juz z tym grzybem wczesniej tyle sie namęczyłam, że wiem na co zwracać uwagę. Anitia, na połówkowym udało jej sie zobaczyc pisiorka od strony pupci bo mały się kręcił, także zawsze to jakieś prawdopodobieńswo dziewczynki, ale ja już mówię na brzusio Alexander a Alex będę zdrabniać, moich chłopcy już też mówią Alex do brzusia, jakaś moda na to imię ostatnio:) to powodzenia na połówkowym:) wymęczyli mnie na tym usg ostatnio, 45 min tak cisnęli brzuch. Pablinka mi na mdłości mało co pomagało, ale trochę przesżło jak wyeliminowałam kawę i herbatę, chleb biały tostowy i niektóre soki, zauwazyłam ze kwaśne potrawy bardziej mdłości wzmagały, a po mleku z miodem trochę przechodziło, kiedy zaczynały sie mdłości musiałam coś słodkiego polizać albo łyk wody mineralnej, bo inaczej od razu kibelek, niektóre piszą, że imbir pomaga ale choć kupiłam ciastka imbirowe ginger nic nie pomogło, największe mdłości miałam po herbacie brzoskwiniowej i soku jabłkowym z lidla, i wiesz co nawet pomogło mi pepsi kiedy mnie mdliło:) go-for-it no czekamy na ciebie, teraz to już terminy na święta Bozega Narodzenia powinny się posypać:)

Ja juz po, bylo cudownie. Tak fajnie patrzec jak machal raczkami. Wiesz ja wybralam na razie to imie, bo chcialam zeby w Polsce i UK bylo takie same, Alexander w Polsce bylby Olkiem a jak nazwe Alex to i tu i tu bedzie tak samo. Szukam wlasnie takich imion zeby bylo nie zmieniane bez wzgledu w ktorym kraju jestem. Ale wiesz do porodu jeszcze troche czasu, wiec jeszcze moge zmienic zdanie :) hehe. Mnie tez na usg wymeczyla, dzieciatka sie odwracalo ciagle jak cos chciala zobaczyc, dla mnie fajniej bo dluzej moglam na niego patrzec, mowie na niego, bo z ktorej by strony nie podeszla to widzielismy pisiorka :) oczywiscie stuprocentowej pewnosci dac nie mogla, ale 99 dala :) Wzielam sobie 4 zdjecia :) i ostatnie zdjecie samej stopki :) pierwsze footprint hehe. Jeszcze mnie trzyma dobry humor, tak cudownie bylo podgladac maluszka. Uwielbiam ten widok.

Gość wirus30
hej dziewczyny dawno mnie tu nie było,ale jakoś tak się złożyło.... mam pytanie czy któraś z was przy staraniu się o dzidzie barała takie leki jak FEMARA,GONAL czy one są naprawde dobre?bo na pewno są drogie .