Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pablinka

STARAMY SIĘ O DZIECKO W UK

Polecane posty

aaa muszę się pochwalić, że kupiłam dziś Maxi Cosi siedzonko do samochodu, ALE od dziewczyny z gumtree ;-). Nowiutkie czyściutkie i ładne. Mi się nie opłacało nowe, bo nie mamy samochodu, używamy Zip Car, Street Car itp (uliczne wypożyczalnie samochodu). Zapłaciłam tylko 45 funta ;-). Właśnie wyczyściłam sobie po swojemu i się przyglądam ;-). To mój pierwszy zakup dla dziecka, nic poza tym nie mam hyhyy.

witam . wiem ze pisze nie na temat ale skoro siedzicie w uk i pewnie wiekszosc z was ma auto to moje pytanie brzmi : w jakich firmach mozna ubezpieczyc auto zeby bylo w miare tanio . mi wlasnie wyliczyli 2,2tys f . prosze o linki jesli to mozliwe . dziekuje

Gość Becias
Sprobuj na stronie www.moneysupermarket.com tam mozesz porownac wiekszosc angielskich firm

dziekuje i tak wyszly mi jakies kolosalne ceny 😠 ok dziekuje za pomoc

Nie mam pojecia dlaczego tak duzo ci wyszlo. Moj maz placi 500L na rok.

ja tez jestem zdziwiona . jeszcze 4 lata temu placilismy ok max 700-800 f na fiata punto . teraz mamy seata alhambre no i wychodzi ze auto w innej grupie , ze duze , ze niby podrozalo i ta sama ubezpieczalnia wyliczyla mi na 2,2 tys . wczoraj maz kupil przez tescko i na samego siebie dal 1,3 tys .. 😠

dziwne, moj szwagier ma mercedesa 7osobowego czyli bym powiedziala ze samochod w podobnej grupie co wasz, i tez placi malo.

wysiadam :( mały non stop płacze np wczoraj od 17 do 4 rano i dziś znów od 7 nie wiem czy to kolki bo brzuszek nie jest twardy :( jak mam zgadnąc co mu dolega

Pablinka, trzymaj sie!!:) Moze maly sie nie najada? Jak czesto go karmisz? Gdzie spi? Jesli w lozeczku to moze sprobuj przelozyc go do wozka na noc. Mojej Majce to pomoglo jak nie chciala spac- w lozeczku miala za duzo miejsca. A na rekach usypia? Czasem pomaga kladzenie malucha na klatce piersiowej i usypianie w takiej pozycji. Kurcze, nie wiem co Ci jeszcze doradzic...

Hej dziewczynki! Jeszcze zyje ale nie wiem jak dlugo dam rade;( nie wiem od czego zaczac.. Bylam w swieta na powtornych badaniach moczu I wszystko bylo ok. Przepisali mi tabletki na wymioty I dostalam chorobowego tydzien. Za kazdym razem jak wzilam tabletke czulam sie jak bym miala skurcze miesni I mrowki w glowie... Po kilku dniach zaczelam jesc! Alleluja! Do mojej kislowej diety doszly slone paluszki I rosol..nabralam energii:) ale czar prysl jak poszlam w ten wtorek do pracy, wszystko zaczelo sie od poczatku;( mam nawet problem z zjedzeniem rosolu tak mnie przelyk boli... I do tego zgaga;( wpadne w jakas depresje. Schudlam juz 3 kg wszystkie kosci mi widac.

Gość Nadzieja E14
Czesc dziewczynki! Przepraszam, ze nie pisalam, ale nie mielismy internetu. Chyba przez pogode - nie wiem! Otoz - okres przyszedl wczoraj, ale za to mamy wyniki mojego meza, ktore: SA W NORMIE!!!!!! Jego morfologia poprawila sie z 3% do 13%. Jestesmy baaardzo szczesliwi! Jutro przeprowadzka do nowego domku! Dzis dostalismy klucze :) Znowu bedziemy bez internetu przynajmniej do srody. Nasz plan jest taki: dajemy sobie jeszcze 1 miesiac, w ciagu ktorego mam zrobic USG. Jesli wyniki beda w normie, to idziemy na inseminacje. Po prostu chcemy juz byc w ciazy... Tyle dziewczynki! Sciskam Was mocno! Trzymajcie za nas kciuki oby ten rok pozwolil nam wreszcie cieszyc sie upragnionym malenstwem. Buzka!

Gość Nadzieja E14
Mili, co za tabletki bierzerz? Jakies antybiotyki? Moze idz znowu do lekarza. Trzymaj sie kochana i dbaj o siebie. Pablinko, nie znam sie na placzacych bobasach. Pewnie to kolka... :(

Gość Becias
Paula serdecznie ci wspolczuje dokladnie wiem o czym mowisz moj maly jest dokladnie taki Sam wiekszosc czasu placze a juz naJgorzej jest wieczorem zaraz po kapieli jak zacznie tak 3 -4 godzin murowane krzyk jakby go ktos ze skory obdzieral.pozatym chce usypiac tylko u mnie na rekach I jak juz spi I pro jje go odlozyc do lozeczka to tak placze ze az sie dlawi no wiec od nowa go na rece bo przeciez sie moze zadlawic I tak w kolko przez 3 -4 godziny. Suszarki odkurzacze na mojego malego nie dzialaja jedynie co to kapiel ale przeciez w wannie tez nie moze caly czas siedziec.ale co gorsza przeczytalam gdzies na internecie ze ponoc ten placz najbardziej sie nasila miedzy 2-3 tygodniem I 6-8 a pozniej ma byc lepiej.najgorsze jest to ze gp midwife itd. Wszyscy mowia ze to tak jest I nic sie nie da z tym zrobic...ponoc ok.3 miesiaca mija MAM TAKA NADZIEJE

Pablinka , Beacia wiecie co, jak was czytam to wydaje mi sie ze ja mialam mase szczescia, bo moj maly po prostu najadal sie i zasypial, czasami popatrzyl na nas, rozejrzal sie i szedl spac, kilka dni tylko mielismy takich ze wieczorem mi plakal, ale to przez tesciowa, bo jak przyjechala to przychodzila do nas do pokoju tak przed 10 wieczorem i stwierdzila ze teraz niech sie troche pobawi przed snem i na rece,ja jej na to ze taka pora wieczoru to niech juz spac idzie a nie bedzie mi go uczyc zeby sie bawic zaczynal o tej porze, i potem jak pojechala mialam kilka dni takich ze wlasnie on nie chcial isc spac i chcial na rece ale szybko to wrocilo spowrotem do normy. Ale dziewczynki na pewno bedzie dobrze, moze rzeczywiscie jeszcze kilka tygodni musicie przetrzymac i juz sie uspokoi. Moj teraz ma czasami niespokojne nocki, chyba zabki mu ida, tak strasznie sie slini, wszystko wklada do buzi, i nieraz budzi sie w nocy z placzem, ale posmaruje mu dziaselka i jest lepiej, zasypia znowu. Nie ma jeszcze tragedii no ale przykro sluchac jak sie obudzi z placzem. Nadziejka super wiadomosci, wyniki meza super, ciesze sie ze zdecydowaliscie sie jednak na inseminacje wrazie czego, zawsze to sposob. No i gratuluje mieszkanka. My wlasnie jestesmy na koncowym etapie kupna, 20stego mamy odebrac klucze, teraz juz tyko czekamy kiedy prawnicy skoncza, zapowiedzieli na 16stego ale wtedy akurat my z mezem nie mozemy. Mili mam nadzieje ze i tobie niedlugo sie polepszy, a tym ze schudlas to sie nie martw, duzo kobiet w ciazy najpierw chudnie a dopiero potem bnrzuszek rosnie. Madziulka a co u ciebie?

sorki ze tak sie wcinam , jest ktoras z was z bristolu? ja tam w przyszlym tyg wracam po prawie 4 latach siedzenia w pl i za kilka miesiecy bedziemy starac sie o kolejnego bąbla

Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było:) mój mały za 2 dni konczy 5 miesięcy, mierzy 68 cm, wazy 8700, ma dwie jedynki na dole i sie toczy po całym łóżeczku, a najlepiej to tylko by siedział Pavlinka, to kolki niestety u nas tylko delicol zadziałał, wszystko inne wysiadło, delicol do kazdego karmienia 6 kropel, jedna fiolka na tydzień a w polsce 48 zł 1 fiolkawiec trochę wydalismy ale było warto, mały odstawił delicol w 12 tyg i od tamtej pory nic, teraz już je wszystko, kaszki, kleiki, zapiekanki z ziemniaczków z marchewka, obiadki nawet z boloński, wszystkie owoce i nic kolek, Pablinka mam pytanie skad jestes? bo mam znajomego z uk, ktorego dziewczyna urodziła w grudniu przed swietami i tak pomyslałam ze to moze ty?:) co do ubiezpieczenia na auto to troche duzo ale moze to zalezy od historii ubezpieczenia, my mamy 2 auta, nowe, tzn mój z 2005 a męża z 2010, mazda 6(obie mazdy 6), diesel i łacznie na dwa auta, oboje jestemy ich włascicielami, płacimy łacznie1500 f, męża przez malą ilośc spalin, bo auta do 3 lat płacą mało, on placi ok 450 f, za to moje ponad 1000 rocznie, nie wiem dlaczego tak duzo wam policzyli, posprawdzaj, na stronach w innych firmach

jeszcze miałam dodać, dziewczyny ja w ciązy przytyłam 30 kg, jestem na diecie od dnia porodu, kiedys pisłałam dieta 500/1000 czyli 3 dni 500 kcal i 1 dzień tysiąc, przez słodyczy od dnia porodu, zupełnie, idąc do porodu wazyłam 84,5 kg a dzisiaj waze 56 kg, najdziwniejsze jest to ze dzżinsy z przed ciązy opiete sa na mnie luźne, a waga leci dalej, nie karmię piersią wogóle a tak sie martwiłam ze juz nie schudnę, pierwszy miesiac był dla mnie tragiczny, non stop łzy nie mogłam na siebie patrzeć, waga zaczeła mi leciec dopiero po ok 1 miesiaca jak ja zaczełam, dopiero teraz mam speeda jak juz zrzuciłam , to tylko taka dygresja, wiec jak ktos sie przejmuje waga w ciazy, to sie nie przejmowac:) bo jednak wszystko ozna zrzucic jak się chce:)) pozndrawiam i zycze zdrowych ciąz:)

Nadziejko w takim razie trzymam kciuki i cieszę się że wstąpił w Was nowy optymizm :) Grays jestem z Manchester w sumie teraz z okolic Manchesteru dokładnie z Rochdale Co do kolek jak na razie infacol nie pomógł esputicon dał efekty na dwa dni i znów jazda ;/ i chyba zamówię na ebayu te niemieckie krople sab simplex tylko za nimi będę czekać bo tylko z Polski wysyłają ;/ a tych kropelek colief mogę nigdzie znaleźć ;/ Serce się kroi od tego krzyku , ja chodzę też ciągle ze łzami w oczach co pewnie maluszkowi nie pomaga do tego pełno prania bałagan w domu , ledwo pozmywać i uszykować jedzenie się udaje ;/ jak narazie mam dość heh Mili trzymaj się kochana byle przetrwać początki heh trzymam kciuki by wszystko szybko uciekło trzymaj się kochana

Czesc dziewczynki!! Anitia- rzeczywiscie masz szczescie, ze Malutki zasypia spokojnie a zabkiz tego co piszesz tez znosi calkiem niezle. Najgorsze jak przychodzi goraczka i rozwolnienie. Oby Was to ominelo:) Pablinka- trzymaj sie, kolki na pewno za jakis czas mina. Wiem, ze latwo mowic ale za pare tygoni max powinno byc lepiej. Te kropekli colief sa w bootsie, jesli nie ma w Twoim lokalnym to zamow przez internet http://www.boots.com/en/Colief-Infant-Drops-7ml_1822/?CAWELAID=334478830&cm_mmc=Shopping%20Engines-_-Google%20Base-_---_-Colief%20Infant%20Drops%20%207ml. A tu link do sab simplex- wysylka z norwich http://www.ebay.co.uk/itm/SAB-SIMPLEX-ORIGINAL-PFIZER-DROPS-30-ml-ANTI-COLIC-/120833426665?pt=UK_Baby_Baby_Feeding_Breast_Pads_Pumps_LE&hash=item1c223bc4e9 Nadziejko- za Ciebie niezmiennie trzymam kciuki!! U nas jakos leci powolutku:) Majka dzis konczy 11 tyg. Przesypia juz ladnie cale noce choc z samym zasypianiem to roznie bywa. Czasem zasnie bez problemu, czasem troche marudzi. W dzien za to jest wiecej krzyku bo chcialaby wciaz byc na rekach. W bouncerze chwilke polezy i placz:) Staramy sie nie brac jej na rece za kazdym razem kiedy zacznie plakac ale czasem ciezko tak patrzec jak lezy i krzyczy. Tak poza tym to zlote z niej dziecko:) Pozdrawiam Was serdecznie

Madziulka fajnie ze dzieciatko spi cala noc, przynajmniej i ty sie mozesz wyspac, a jednak czlowiek wyspany calkiem inaczej funkcjonuje.

czesc dziewczyny, witam po dluzszej nieobecnosci i szybciutko aktualizuje tabelke: Sara Veronica, ur. 1.01.2012 o 5.45 :) NICK............CYKL .........WIEK ........TERMIN @.......MIEJSCOWOŚĆ Nadzieja E14..13.............30........ .... 1.1.2012.........Londyn elle80...........1.............31..............27.08.2011 ....Peebles hesta............3..............30..............20-22.12. 201 1.. ...Bristol BRZUCHATKI NICK ......CYKL CUDU...WIEK ......TP........TC...........MIEJSCOWOŚĆ Pablinka...........3...... .26.......25.11.11.....41.........Manchestr Angelowa..........1........25.......26.03.2012...8...... ....Londyn limehouse......duzo.....30........15.04.12.......22..... . . ... .East London Mili1988.........2.........23......13.08.1012....6...... Portsmouth MAMUŚKI NICK.......... DATA PORODU..........PŁEĆ/IMIĘ..........WAGA/GODZ KASIEŃKA......04.04.11..............ALEKSANDER........35 40gr/4.30 malunia333....11.04.11...............córeczka........... 2900/00.02 Grays77.........10.08.11..............synek Adam Alexander..3400gr/12.12 anitia............30.08.11.............synek Alex...........3386/18.50 Madziulka M.....23.10.11.......corka Maja........2410/5.08 Becias..........25.11.11......synek Benjamin.... go-for-it........1.01.2012............coreczka Sara.......3660/5.45

Gość Becias
Paula jak czytam twoje posty to tak jak bym widziala siebie pare tygodni temu,nie to zeby u mnie teraz bylo super ale jest troche lepiej. Ale mialam tak jak ty maly plakal I mi sie tez chcialo,a nawet czasami plakalam z nim w domu tez byl balagan I brak obiadu ale moj maz w tym czasie pracowal na nocki Wiec duzo w dzien pomagal mi. Ja colief kupowalam w bootsie tylko takin wiekszym a potem zamawialam na ebayu wychodzi poprostu taniej. A u mnie infacol tez wogole nie pomogl I do tego malemu chyba smak nie pasowal bo czesto go wypluwal. Grays mozesz dac troche wiecej informacji na temat tej diety bo ja tez teraz zaczynam sie odchudzac bo do Lata chce zgubic to co przybralam. Wogole to po ciazy zrobily mi sie oczywiscie rozstepy na brzuchu I tez juz chodzilam I sie zalamywalam ze mi juz tak do konca zycia zostanie, ale dzisiaj bylam u kosmetyczki I mi polecila jakies zabiegi dermarolem czy cos takiego I powiedziala ze po ok 6 wszystkie powinny zniknac ( mam taka nadzieje) bo cena za jeden to 90 takze tanie nie sa.

Becias odradzam te zabiegi, efekty nie sa powalające a duzo kasy, tak samo jak fraxel, tez małe efekty a droższy, od dermarollerów, zalezy tez na ile mm sa igły rolek, w każdyb bądz razie, same rozstepy rozjaśnieję w ciagu 5 lat same, ale prawdę mówiąc jak i blizn tak i rozstepów sie juz nie pozbedziesz i trzeba nauczyć sie z nimi zyć a dieta, to po pierwsze witaminy(polecam wigor lub rewitaben) przez 3 dni spożywasz 500 kalorii czyli wszystko to co lubisz ale możesz tylko garstkę, garść ryżu, pół kromki chleba, łyzeczkę masła, kawałek kurczaczka, jesz tylko sniadania i obiady, na kolacje jogurt, wszystko co chcesz zjeśc układasz na wielkim czerwonym talerzu:) masz wrazenie ze tak dużo, soków sobie nie żałuj, jogurty ja jem mullery z owocami 3 dziennie, na kolacje twarożekj, lubmiseczka mleka z płatkami, i to tylko do 18, jesli przed snem jestes głodna, to kubek ciepłego mleka, trzebap pilnować by nie przekroczyć 500 kalorii to bardzo trudne, mozesz na poczatku zrobic 3 dni 1000 kcal a 1 dzien 500, a potem zmienić, na słodycze masz embargo, jedynie słodzona kawa lub herbata, jesli bedziesz miała ochotę na cos słodkiego, to wtedy o kcalorie tego ciasta musisz dawke zywieniowa zmniejszyć, ta dieta jest naprawdę dla ludzi z silną wolą, pierwszy miesiac jest trudny nim sie przyzwyczaisz, nigdy nie lubiłam sałatek, a teraz uwielbiam, i wydaje mi sie ze jem wiecej niz kiedys bo jednak miska sałaty a kalorii 150 po jej zjedzeniu pękam, jesli robisz rybe to bez panierki, tak samo jak kotlety, kupy produkty low fat ale bez aspartamu

go for it super, extra, fajnie miec juz dzidzie przy sobie, co? Ciesze sie ze juz po wsyzstkim, jak bedziezs miala chwile to opisz cos wiecej.

czesc dziewczynki, przepraszam, ze dawno nic nie pisalam, ale mam tyle spraw na glowie... Nadzieja- super, ze wyniki sie poprawily, wiszisz a jednak mozna, teraz inseminacja i bedzie dobrze ;-)? Go for it- gratulacje dla ciebie i dzidzi, jak bedziesz mila czas napisz co i jak ? jakie wrazenia ze szpitala? Pablinka! fajnie miec dzieciczka juz przy sobie ;-).Man nadzieje ze kolki juz niedlugo nie bedzie. Buziaczki dla wszytskich dziewczyn!!!!!! A co u mnie? Lenka kopie jak oszalala, jest bardzo aktywnym dzieckiem, kopie od 15 tyg bardzo wyraznie, ale teraz jestem juz prawie w 27 tyg jest to coraz bardziej bolesne i uciazliwe... Mam duzy problem z koscia ogonowa, nie z kregosluperm, ale z koscia. Boli mnie jak cholera, a ze pracuje przy biurku to jeszcze wzmacnia bol.....mam zle wyprofilowane stanowisko pracy, biurko i krzeslo, ale raczej nie przebuduja recepcji dla mnie ;-/. Jutro jade do IKEi kupic mebelki dla dziecka. Powoli zaczynam maly remont w mieszkaniu....nowe szafy, lozka...jak tak dalej pojdzie to nerke bede musiala sprzedac aby wyrobic na umeblowanie chaty... zamowilam szafe komandor na korytarz, ceny w Londku powalaja z nog, a gdzie rzeczy dla dziecka????/ale wiem ze jak tego teraz nie zrobie, juz raczej mi sie nie uda, na maciezynskim nie palca 100 % ;-)a SZKODA. Nie wiem jak sie zabrac za ubranka, ile i jaki rozmiar, co kupic oprocz body, jak dziecko ubrac na dwor....nie mam zielonego pojecia. Najlepiej to kupilabym wszytko. W Polsce to by mi rodzina i znajomi cos tam podrzucili z ubranek, ale watpie aby mi wysylali do Anglii ahhah. Ale sie rozpisalam, siedze w pracy juz od 7 i udaje ze pracuje. Oficjalnie odchodze 15 marca, ale chcialabym wczesniej. ZA duzo wakacji w tym roku i nie mam juz urlopu i dupa blada. Gratki dla dziewczyn ktore kupily mieszkanie ;-). Studnia bez dna hiih ;-). Ja niesty mam taki charakter,ze chcialabym miec wszytsko zrobione, umeblowane od razu na tip top.....a tu sie nie da. no chyba ze sie zarabia duze sumy!!!