Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pablinka

STARAMY SIĘ O DZIECKO W UK

Polecane posty

hej hej ! Faktycznie same brzuchatki i mamy .Okey dopisuje się Widzę,że w tych staraniach to szybko dziewczynom poszło NICK............CYKL .........WIEK ........TERMIN @.......MIEJSCOWOŚĆ Nadzieja E14..1xIUI and CLO......31...... 18.8.2012.........Londyn elle80...........1.............31..............27.08.2011 ....Peebles hesta............3..............30..............20-22.12. 201 1.. ...Bristol VEG.............10..............28..............24.09.12. ......Southampton BRZUCHATKI NICK ......CYKL CUDU...WIEK ......TP........TC...........MIEJSCOWOŚĆ Pablinka...........3...... .26.......25.11.11.....41.........Manchestr Angelowa..........1........25.......26.03.2012...8...... ....Londyn Mili1988.........2.........23......13.08.1012....6...... Portsmouth Wysoka_26.....duzo.....27........12.11.2012....32.....Birmingham MAMUŚKI NICK.......... DATA PORODU..........PŁEĆ/IMIĘ..........WAGA/GODZ KASIEŃKA......04.04.11..............ALEKSANDER........35 40gr/4.30 malunia333....11.04.11...............córeczka........... 2900/00.02 Grays77.........10.08.11..............synek Adam Alexander..3400gr/12.12 anitia............30.08.11.............synek Alex...........3386/18.50 Madziulka M.....23.10.11.......corka Maja........2410/5.08 Becias..........25.11.11......synek Benjamin.... go-for-it........1.01.2012............coreczka Sara.......3660/5.45 Limehouse......09,04,2012...........Lena................. ..3036/12,21 Mili1988........19.08.2012...........Alicia.............3 050/9:05

hej Dziewczynki !!! VEG witamy na forum i ja rowniez trzymam kciukaski za to zeby @ nie przyszla ja sie staralam 4 lata i zaciazylam takze glowa do gory:) co do dentysty to sie w kocu wybralam do niego bo juz nie moglam wytrzymac z bolu i niestety powiedzial ze nic nie moze teraz mi z tym zebem teraz zrobic dopiero jak urodze takze tylko mi go zatrol na tydzien starczylo nie bylo bolu ale niety od wczoraj boli mnie strasznie inny zab :( ja od tygodnia nie spypiam dobrze jestem przemeczona i brak mi sil a to dlatego ze w piatek moj synek mial usuwane migdaly i niestety nie znosi tego dobrze bo dodatkowo wdala sie infekcja i ma cala jame ustna w ropie i co za tym idzie w parze a to ze nie chce jesc ani pic :( w nocy budzi sie z placzem nie da sobie przetlumaczyc ze zeby przestalo bolec musi zarzyc leki :( na domiar wszystkiego bylam we wtorek u poloznej i skierowala mnie na dodatkowe usg poniewaz stwierdzila ze za maly mam brzuch jak na ten tydzien w ktorym jestem no wiec nic mi nie zostalo innego jak sie wybrac na usg i bylam dzis okazalo sie ze z Mala jest wszystko oki rosnie prawidlowo i ma juz 1988 gram :) zastanawia mnie to co mi babeczka powiedziala ze Mala ma duzy brzuszek i sie zastanawiam czy to dobrze czy zle ??? ale sie rozpisalam pozdrawiam wszystkie i trzymam za te co sie im spoznia ta znienawidzona @ zebysie nie pojawila przez najblizsze miesiace :) \

OOo witam po dlugiej przerwie :) u nas Tymuś już ma 9 miesiecy :) a ja biore sie za nadrabianie zaleglosci witam nowe dziewczynki :*

No to jeszcze raz witam nowe dziewczyny i trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie i szybkie ujrzenie 2 kreseczek :) U nas już rozpoczęte przygotowania do nastepnego malucha tzn witaminki i wielkie odchudzanie heh bo mam mega problem z wagą ale na szczęście się ruszyło troszkę w dół!!! Olu i Milusiu gratuluje bobasów :) Mila maleńka jest śliczna widziałam na fb. Olu i ja nie potrafię ogarnąć, a teraz jak już tymek wstaje i chodzi przy meblach to w ogóle czasem nie ma kiedy zjeść heh :P Nadziejo kochanaskrobnij co tam? Byłaś już w szpitalu? przyszła małpa ? co z tym polipem? A my powolutku :) w sierpniu wzielismy slub , Tymek miał chrzest razem z naszym slubem i znow w uk , Tymek przekochany jest naprawde pogodnym dzieckiem od kiedy rozwiazalismy problem z laktoza przesypia cale noce , ma juz 6 zeboli je wszystko :) i chodzi wokol mebli! wszedzie go pelno

Powiedzcie mi czy oni w uk jakos suplementują przyszłe mamy ? Wszystkie witaminy itd mam z Polski. Nie mam koleżanek tutaj ciężarnych co by się dowiedzieć od nich jak to wszystko wygląda :)

Gość Becias1234
Ja tez witam po dlugiej przerwie, czytalam ale jakos zawsze czasu brakowalo zeby cos skrobnac, maly rosnie jak na drozdzach wazy juz 11kg ale jakos tego nie widac po nim ale ja juz czuje po swoim kregoslupie, przesypia nam cale noce odkad skonczyl 8 tygodni no I ma juz 8 zebow, zjada wszystko jak idzie a najlepiej to co niezbyt zdrowe....ja jestem wlasnie na etapie poszukiwan pracy tak na 2-4 dni bo chcialabym malego troche do przedszkola wyslac co by mogl obcowac z innymi dziecmi..... Pablinka musze ci przyznac ze szybka jestes jak juz and drugim myslisz u mnie narazie nie ma mowy najpierw drugi wiekszy Dom chcemy kupic a dopiero potem sie zastanowie. Chyba jednak przeraza mnie znowu mysl and tymi zbednymi kilogramami z ktorymi do dzisiaj sie borykam I jeszcze sporo mam do zgubienia. Poprostu dalej sie nie moge na siebie patrzec. Do veg wydaje mi sie ze nie ma zadnych witaminek za darmo a nawet jak ci lekarz wystawi na recepte to I tak bedziesz musiala 7.20 chyba placic. Takze lepiej idz do boots I popatrz tam jest duzo suplementow dla mum to be...

Gość Nadzieja E14
Czeeesc dziewczynki! Becias, Pablinka, Wysoka! Fajnie, ze sie odzywacie i ze dzieciaki rosna. Normalnie rozmawiam z Wami jak z rodzina :) Veg, niestety nie ma dofinansowania suplementow. Ja czsem kupuje na amazonie (tzn. przez internet) bo chodzi troszke taniej. Albo jak jest promocja w Bootsie to kupuje duzo na raz. I tak wszystkie zawsze zuzywam! U mnie dzisiaj @ przyszla. Troche mi ulzylo, bo mi sie organizm oczyszcza. Mam USG zapisane na srode i zobaczymy czy ten polip jest. Jak jest to zobaczymy co dalej. Jak nie ma to i tak bede musiala poczekac miesiac bo jedziemy z mezem na urlop (w czasie owulacji!!!). Bedziemy wtedy dzialac. Tylko mam nadzieje, ze owulacja przyjdzie i moj organizm wroci do normy. Ten ostatni cykl byl caly popaprany, anu sluzu, ani owulacji i jeszcze trwal 36 dni. Porazka. Mam nadzieje, ze nastepny miesiac bedzie lepszy! Odezwe sie w srode jak bede po wizycie u lekarza. Sciskam Was wszystkie mocno i caluje dzieciaki :)

Gość Nadzieja E14
NICK............CYKL .........WIEK ........TERMIN @.......MIEJSCOWOŚĆ Nadzieja E14..2 lata.........31......... 19.10.2012...........Essex Eelle80...........1.............31..............27.08.2011 ....Peebles hesta............3..............30..............20-22.12. 201 1.. ...Bristol VEG.............10..............28..............24.09.12. ......Southampton BRZUCHATKI NICK ......CYKL CUDU...WIEK ......TP........TC...........MIEJSCOWOŚĆ Pablinka...........3...... .26.......25.11.11.....41.........Manchestr Angelowa..........1........25.......26.03.2012...8...... ....Londyn Mili1988.........2.........23......13.08.1012....6...... Portsmouth Wysoka_26.....duzo.....27........12.11.2012....32.....Bir mingham MAMUŚKI NICK.......... DATA PORODU..........PŁEĆ/IMIĘ..........WAGA/GODZ KASIEŃKA......04.04.11..............ALEKSANDER........35 40gr/4.30 malunia333....11.04.11...............córeczka........... 2900/00.02 Grays77.........10.08.11..............synek Adam Alexander..3400gr/12.12 anitia............30.08.11.............synek Alex...........3386/18.50 Madziulka M.....23.10.11.......corka Maja........2410/5.08 Becias..........25.11.11......synek Benjamin.... go-for-it........1.01.2012............coreczka Sara.......3660/5.45 Limehouse......09,04,2012...........Lena................. ..3036/12,21 Mili1988........19.08.2012...........Alicia.............3 050/9:05

Veg nie ma witaminek za darmo nawet lekarze nie przepisuja nic i nie doradzaja jedynie to kwas foliowy zeby zazywac ale tu masz stronke o witaminkach i sa wszystkiego rodzaju dla starajacych sie o dzidzie dla kobiet w ciazy matek karmiacych ja je zazywam :) ( dla ciezarnych oczywiscie )

dzięki dziewczyny za odzew :) Póki co mam zapas z Polski kwasu foliowego, w Holladn&Barrett kupiłam sobie witaminy B complex w płynie. Niestety innych suplementów nie mogę bo mają jod :(.

to narazie bierz co masz a moze one pomoga i nie bedziesz mussiala kupowac nic innego a poziej tylko dla kobiet w ciazy :)

Hej hej :) ho ho jaki ruch :) Co do suplementacji ja sama o siebie zadbałam, podczas staran już brałam folik i witaminy dla ciężarnych i starających się zakupione tutaj w UK Beciu o kilogrAmach to mi nawet nie mów , bo dopiero teraz a jest już 9 miesięcy po porodzie waga zaczela isc w dol ;/ ale myslimy juz o drugim powoli bo chcialabym teraz miec maluchy a pozniej odchowane starszaki :) do pracy juz biegam ale czasem kilka dni wtyg czasem wcale zalezy jak moja mama ma wolne! rozsylam cv i jak znajde cos stalego nie agencja to pomysle o przedszkolu albo childminder ale to ze spokojem :) Dziewczyny jest dofinansowanie ale juz dla ciezarnych ale warunkiem jest posiadanie child tax credit lub job seeker allowance albo income suport i to nie lekarz przepisuje tylko sie wysyla formularz gdzies Veg oprocz foliku mozesz sobie tez lykac olej z wiesiolka on poprawia sluz :) ja go bralam i przy 2 cyklu z wiesiolkiem sie udalo :) w ang to primose oil :) ja polecam Nadziejo to czekamy na środę :) i na dobre wieści, a gdzie jedziecie na urlop? Polska czy jakieś cieple kraje? u nas szpital polowy maly chory ja zawalona ( chyba go zarazilam) mlody ma okropny katar i jak na zlosc w zadnym polskim sklepie nie ma masci majerankowej ;/ mam tylko wode morska i fride do kropli jakos nie moge sie przekonac dla takiego malucha heh a on sie tak meczy dostalam od gp jakis syrop na kaszel i katar ale juz 4 dzien a ja nie widze poprawy

NICK............CYKL .........WIEK ........TERMIN @.......MIEJSCOWOŚĆ Nadzieja E14..2 lata.........31......... 19.10.2012...........Essex Eelle80...........1.............31..............27.08.201 1 ....Peebles hesta............3..............30..............20-22.12. 201 1.. ...Bristol VEG.............10..............28..............24.09.12. ......Southampton BRZUCHATKI NICK ......CYKL CUDU...WIEK ......TP........TC...........MIEJSCOWOŚĆ Angelowa..........1........25.......26.03.2012...8...... ....Londyn Mili1988.........2.........23......13.08.1012....6...... Portsmouth Wysoka_26.....duzo.....27........12.11.2012....32.....Bir mingham MAMUŚKI NICK.......... DATA PORODU..........PŁEĆ/IMIĘ..........WAGA/GODZ KASIEŃKA......04.04.11..............ALEKSANDER........35 40gr/4.30 malunia333....11.04.11...............córeczka........... 2900/00.02 Grays77.........10.08.11..............synek Adam Alexander..3400gr/12.12 anitia............30.08.11.............synek Alex...........3386/18.50 Madziulka M.....23.10.11.......corka Maja........2410/5.08 Becias..........25.11.11......synek Benjamin.... Pablinka........13.12.11......Tymoteusz.........4310/13.52 go-for-it........1.01.2012............coreczka Sara.......3660/5.45 Limehouse......09,04,2012...........Lena................. ..3036/12,21 Mili1988........19.08.2012...........Alicia.............3 050/9:05

Gość Becias
Moj maly tez chory byl przez ostatni tydzien ale naszczescie juz mu przeszlo, ja swojemu na katar kupilam otrivin baby I chyba mu troche pomogl bo po 3 dniach mu zniknal I cale szczescie bo juz dawno odwyklam od nieprzespanych nocy....:))) A u nas o drugim to narazie wogole nie ma mowy popierwsze jak juz mowilam drugi wiekszy dom no I jeszcze studia musze skonczyc...a ze niechce zeby moja mama tu przyjechala I siedziala z malym to wole narazie przy jednym zostac,

hej hej :) Wiecie co wg moich obliczeń dzisiaj jestem drugi dzień po terminie @.Bolą mnie cholernie sutki TYLKO a tak zero innych objawów.Kupiłam na ebay'u jakieś pól roku temu testy ciążowe takie na maksa tanie chyba za 20 szt-2ł płaciłam i nie wiem co one warte bo pokazują mi tylko jedna kreskę :(.Mam tez elektroniczny clearblue ale jakoś się stresuję w uzyciu go-boję się rozczarowania :(może poczekać jeszcze klika dni?Co myslicie o tym?

Hejka mogłabym się do Was dołączyć? W prawdzie nie jestem już w ciąży, tylko po:) ale mieszkam w UK:) Moja córeczka ma 8 miesięcy:)

Tak się wtrącę mimo że nie odpowiedziałyście mi jeszcze na moje pytanko czy mogę się wpisać do Was ale mam pytanie do pablinki jak chodzi o maść majerankową, ponieważ jak dobrze wyczytałam to mieszkasz w Manchesterze. Patrzyłaś za tą maścią w tym dużym polskim sklepie na Old Trafford? Oni tam mają dużo leków lub sprowadzają.

Hej Natka dolączaj pewnie :) czyżbyś była z moich rejonów?? Klątwa londynu przelamana ?? Nie była w trafford bo w sumie robie małemu herbatkę majerankową do picia i trochę pomogło, a u nas zazwyczaj wszystko jest na miejscu akurat pecha miałam!! Vegg ja też miałam takie testy i w dzien @ w tym cyklu co zaszłam kreska była ledwo widocnza prawie wcale. Ja bym na Twoim miejscu poczekała 2 dni zrobiła jeszcze raz ten zwykły :) a ja jutro pierwszy dzień pracy po rocznej przerwie :) ale to praca tylko na 2 tyg :)

Tak pochodzę z tych regionów:) Również widzę że większość pochodzi z Londynu. Moja kreseczka również była ledwo widoczna, ale lekarka w szpitalu powiedziała mi że to bez znaczenia jak bardzo widoczna jest kreska, jeśli jest to ciąża, więc gratuluje:)

Tak się zastanawiam bo ostatnio moja córka ma duże problemy ze snem. Wierci się strasznie przez sen, a jak się obudzi to koniec. Potrafi płakać nawet 3 godziny i nie jestem w stanie ją uspokoić... Zasypia dopiero z wyczerpania. Co mnie dziwi to że w dzień zasypia normalnie i zazwyczaj dobrze śpi a w nocy to jest koszmar! Dodam że pierwszy ząbek wychodzi jej już od 3 miesięcy, od ponad 2 ma zgubienie na dziąśle. Byłam z tym u health visitor, GP, dentysty, ale kazali mi czekać. Żele nie pomagają, paracetamol też nie. Nie wiem już co mam robić...

Witaj natko !:) Pablinko - no ja mam całkowicie negatywny - nie ma nawet cienia kreski :( poczekam jeszcze dwa dni-mam nadzieje,że się @ mnie nie zaskoczy i zrobie już clearblue :)

Gość Becias
Natka a moze problem nie lezy wcale w zebach, upewnij sie moze czy mala nie ma za goraca w pokoju gdzie spi albo czy powietrze nie jest za suche, ja mialam tak z moim malym ale to jak byl chory I mial temperature prawie 40 stopni ale juz wszystko wrocilo do normy.

Witam Natka !!!!! co do testow kupowanych przez intermnet to ja tez kiedys kupilam i testy owulacyjne i testy ciazowe ale niestety byly do d.... kupilam w sklepie i nie zadne takie drogie tylko mam taka jedna drogerie w ktorej sa dobre testy po 99 pensow i wyszly pozytywnie :) ale tak poczekaj jeszcez ze 2 dni a co do masci majerankowej polecam zakupic ja przez imnternet z polskiej apteki wysylaja w przeciagu 3-4 dni sprawdzilam i polecam jak by ktoras z was byla zainteresowana to podajelinka :) http://www.aptekaleki.co.uk/default.aspx

Gość Nadzieja E14
Witaj Natka :) Im nas wiecej tym weselej! Veg, u mnie jak okres sie spoznia i robie test to zawsze byl do tej pory negatyw. Dzien lub dwa przed okresem robi mi sie wodnisty sluz i juz wiem, ze @ przyjdzie. Powtorz test za 2 dni, bo dopuki nie ma @ jest nadzieja! Jesli nie w tym miesiacu to w nastepnym! :) Pablinko, jedziemy z mezem do Tunezji zlapac jeszcze troche slonca. Ale zanim wyjedziemy to czeka mnie ta paskudna wizyta u lekarza. Tak mi sie nie chce tam isc...tylko sie denerwuje. Ale nic to, mus to mus!

dzięki wszystkim za przyjęcie mnie:) Co ciepła w pokoju to raczej nie sądzę, nie jestem zwolenniczką przegrzewania, ale też nie ziębie:) Jednak zastanawia mnie ta z suchość w pokoju, spróbuję dzisiaj nawilżyć powietrze i zobaczę jaki będzie efekt. Dzięki! Co do testów ciążowych słyszałam że najlepsze są clear blue, ale sama ich nigdy nie kupowałam bo są drogie. W bootsie cena za 2 18 funów;/ Ja użyłam zwykłych tanich z funiaka i wykrył mi 3 tyg i 4 dni od pierwszego dnia miesiączki:) Myślę że cena nie równa się z jakością:)

Ale każda ciąża jest inna i u każdej poziom hormonu inaczej rośnie, moja znajoma w drugim miesiącu ciąży robiła test i dalej był negatywny, urodziła zdrowe dzieciątko, więc nie ma co przesądzać. Głowa do góry VEG najlepiej poczekać, wszystko się wkrótce okaże.

nie mogłam się powstrzymać, wstałam dzisiaj o 6.00 i zrobiłam clearblue digital - negatywny :(.Czytałam ze on dopiero 19 dni od zapłodnienia pokazuje ciąże-dziwne to trochę bo w końcu ciąża powinna być pokazana ok 14 dnia -u mnie byłby 16 dzień.@ jak nie było tak nie ma ale mam skurcze macicy i to dosyć bolesne - nigdy tak nie miałam tak jak nie spóźniał mi się@ Natko - dobrze wiedzieć ze w funciaku można kupić dobry test :)wczoraj byłam zastanawiałam się ale pomyślałam ze to chinski fake i nie kupowałam.W piątek lece do Polski jak nie przyjdzie nic to zrobię bete a w czwartek wizyta u gina. Nadziejo -rozumiem ze inseminacja miałaś w uk. Proszę Cie -możesz mi napisać jak to tutaj wygląda z tym leczeniem problemów z płodnością?Co gdzie i jak ? Jeszcze jeden cykl i będzie rok jak sie nam nie udaje.To prawda ze dopiero po roku starań można iść do lekarza i wtedy stwierdzają problem?Kogo badają pierwszego-faceta czy kobiete? Najpierw problem był u mnie teraz podobno nie ma problemu i ciąży też...chciałam sie wybrać na badanie tutaj.