Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmm, jak to ugotować

bulion warzywny

Polecane posty

Gość hmmm, jak to ugotować

potrzebuje pilnie przepis na bulion warzywny, jak takowy ugotować

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hjkl;'vcxxcvnm
podstawa: por seler marchew pietruszka kości przyprwawy - vegeta, pieprz są też kostki "bulion warzywny" lub warzylion

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ej ty...
wrzucasz warzywa i gotujesz z jakims litrem wody

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hmmm, jak to ugotować
nie chce z kostki tylko wywar na samych warzywach , bez żadnych kości, czyli mam wrzucić włoszczyznę i zagotować??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak warzywny, to nie kości :) bulion warzywny to wywar z warzyw - marchew, pietruszka, seler, cebula, liśc laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz w ilościach hurtowych w stosunku do wody żadnych veget z glutaminianem sodu bo jak chcesz chemię, to łatwiej od razu rozpuścić kostkę bulionową w wodzie i masz to samo, tylko w 5 minut a nie w godzinę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hmmm, jak to ugotować
dziękuje Ewo za odpowiedź, właśnie czekałam na ciebie bo wiem że dasz rzetelną odpowiedź, a warzywa gotuje dla miękkości, doprawiam i wtedy mam wywar

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dokładnie z tym, że ja z lenistwa warzyw nie kroję, tylko rzucam w całości (oprócz selera ;) ), to mniej więcej godzinkę mi sie gotuje dobry wywar

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hmmm, jak to ugotować
a dokładnie to potrzebuje 3 szklanki takiego wywaru

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×