Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rowsky

Problemy ze wzrokiem - komputery.

Polecane posty

Gość Rowsky

Szukam jakiegoś sposobu na problemy ze wzrokiem. Niestety ze względu na prace spędzam dużo czasu przed komputerem i strasznie pogarsza mi się wzrok. Macie jakieś porady albo coś??

Gość minusiki?
kolego

Gość do okulisty-marsz
idź zanim całkiem spaprasz wzrok da Ci okularki z antyrefleksem sama takie mam i nie bola mnie już oczy ja mam astygmatyzm szkła zerówki ale wcześniej nie miałam wady zaczęły mnie oka boleć od kompa poszłam do okulisty aż się przestraszyła oczyska czerwone że hej ;-( idz do okulisty

Gość do okulisty-marsz
i nie kupuj nic na allegro !!!!!!!!! ani na żadnych bazarkach tylko do okulisty idz

Okulista to raz, dwa - przerwy 20minutowe co godzinę. Możesz sobie też pobrać jakiś suplement, np. Klarin i jak ci oczy wysychają kup sobie krople nawilżające.

Gość gregica87
Oczywiście zaleca się przede wszystkim kontakt ze specjalistą, zawsze przed zakupem czegoś rzekomo ratującego twój wzrok trzeba skonsultować to z lekarzem...

Gość Wishher
No powinno się skontaktować, ale zawsze możesz spróbować z rzeczy bez recepty najpierw i ew takich okularów. Zawsze jak będzie działo się coś co Ci się nie podoba to masz czas na zwrócenie takiego produktu.

Gość TĘCZOWA TRUSKAWKA
ja juz od kompa slepne :O

Gość Hoshu
@up poza tym że wnosi to tak dużo do tematu że aż brak mi słów. To chciałem zwrócić uwagę na to że możesz spróbować tego co Ci ludzie tutaj opisują. Bo rozwiązanie wygląda ciekawie.

Gość gimbuuuuusek
Są specjalne okulary, ostatnio promowane nawet przez rajdowca Kuchara :P Marka nazywa się Gunnar, są szykowne, gustowne i dziewczynom na pewno się spodobają :] A tak przy okazji to pomagają właśnie na problem na linii oczy - komputer.

Gość gfhrstjrstj
od lampek ledowych i energooszczędnych się szybciej psują oczy

Gość fenekbozyszcz
spoko, tylko ja nie potrzebuje odpoczac od komputera, tylko cos co pomoze mi przy nim siedziec bez bólu, jakbym odpoczywal co godzine 15 minut , to pracowalbym 2 godziny dluzej, spal 2 godziny krocej i prawdopodobnie niedlugo umarl.. dziekuje za rade ;]

Gość wszyscy sa szczesliwi
to sa oznaki braku witamin w organizmie np a i b

Gość do fenekbozyscz
no to jesteś na dobrej drodze do pogorszenia wzroku - poczytaj sobie w necie o tym, ale skoro praca jest dla ciebie ważniejsza od zdrowia to już twój wybór PS wspomniany program sugeruje przerwy 5 minutowe po każdej godzinie :P

Gość fenekbozyszcz
Tak się złożyło, że wczoraj przy stole miałem przyjemność rozmawiac na ten temat z kuzynką optykiem i stwierdziła, że faktycznie krople to nienajlepszy pomysł i warto pomyśleć o specjalnych okularach, które pomagają w znacznym stopniu zredukować zmęczenie oczu. :)

Gość gimbuuuuusek
No właśnie na ten temat pisałem, myślę, że jeśli ktoś ma problem z jak to ostatnio nazywają "syndromem widzenia komputerowego" to jak najbardziej powinien udać się do sklepu i zrzucić okiem na lub przez takie okulary :)

Gość tralalmadwie
A może ktoś już je ma? i może podzielić się wrażeniami, albo doradzić który model wybrać?

Gość wojekqu
Ja mógłbym polecić model Sheadog - Mercury, być może nie należą do najtańszych, ale są bardzo stylowe, zresztą chyba lepiej wydać kilka stów, a mieć z głowy przyszłe leczeniu wzroku

Gość Sor
Flux jedyne co robi to ustawia cieplejsze barwy i dostosowuje do pory dnia intesnsywność oświetlenia. To nie jest to samo co chronienie oczu przed bezpośrednim wpływem pracy ekranu. Bo tam redukujesz, tu niwelujesz.

Gość Hoshu
Takie syntetyczne ograniczenia typu ambi light albo flux nie pomogą jak rozwiązanie w postaci filtru, jakim są te okulary. W końcu filtruje się nawet lasery, więc to rozwiązanie pomoże na pewno.

Gość Sor
W rzeczywistości to jedynym rozwiązaniem na 100% pewnym jest tylko nowa technologia monitorów/ekranów czy czego tam nie wymyślą. To jest rozwiązanie bardzo trwałe i na pewno skuteczne.

Gość 09sm87
A wracając jeszcze do problemu wyboru konkretnego modelu, to czy to jest tak że one wszystkie dają ten sam efekt, z różnica jest tylko w wyglądzie?

Gość growlerr
niet, są linie przeznaczone dla biura, graczy etc. masz różne technologie zastosowane w okularach. polecam lekture na ich stronie, tam masz wszystko wytlumaczone.

Nie wiem czy to zbytnio pomoże ale polecam zdrową diete w stylu gersona:classic_cool:.W tym dużo ekologicznych i swieżych marchewek:classic_cool:.Niestety ale to nie jest tanie:O.

Gość 09sm87
no tak rozumiem, że są modele do biura i do grania, bardziej mi chodziło o to czy pomiędzy modelami przeznaczonymi do biura są jakieś różnice w technologii, czy tylko w wyglądzie

Gość Drewww
Głównie w wyglądzie. Te do biura są robione żeby być jak najmniej zauważalne. A te do grania mają być właśnie do oglądania także i do wyglądania.