Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Od kilku dni mam spuchniete wiecznie stopy. Nic nie przechodzi - nawet po nocnym wypoczynku. Do tego mialam ponoc troche wyzsze bialko w moczu ale polozna powiedziala - "to chyba dlatego ze siku robilas prosto na pasek i jakos tak wyszlo" - rzeczywiscei oddalam mocz prosto na pasek sprawdzajacy, bo wizyta byla u mnie w domu a polozna nie miala ze soba tych plastikowych pojemnikow. Cisnienie - jakies 130 na 85 czy cos - dokladnie nie pamietam. Szczerze - jestem w pracy, nie mam ze saba swojej karty ciazy, a tak zaczelam czytac o tych opuchnieciach i sie troche przestraszylam. Dzwonic do poloznej czy obserwowac? Nie chce wyjsc na jakas panikare a z drugiej strony - martwie sie strasznie :/

Tak tu wlasnie doczytuje - mam te opuchniete stopy od kilku dobrych dni, nie przytylam nagle ani wzrok mi sie nie pogorszyl. Wiec moze wydziwiam? Ale najbardziej mnie niepokoi to, ze te opuchniecia nie schodza po nocnym wypoczynku.

Rece tez mam opuchniete -pierscinka i obraczki nie sciagne bez polania zimna woda. A twarz to nie wiem - nie wiem jak to poznac

Gość w końcówce ciazy
opuchniete konczyny to norma

Objawem zatrucia są : spuchnięte kończyny przez całą dobę i bardzo wysokie ciśnienie. Zmierz ciśnienie jeśli masz wysokie zadzwoń do położnej. Moja koleżanka tak właśnie się zorientowała bo miała non stop spuchnięte stopy i całe nogi, poszła do lekarza zmierzyli ciśnienie miała około 180 wzięli ją do szpitala i przez miesiąc zbijali tabletkami bo groził jej wylew. Ale około 8 miesiąca miała już prawie 190 więc wzięli ją na cc urodziła synka 1900gram teraz to 2,5 letni szatan:)

dopoki pracowalam mialam nogi doslownie jak balony, nie widac bylo kostki, wiecznie bialko w moczu, ale cisnienie w normie, po przejsciu na urlop nogi byly nadal opuchniete ale juz nie tak, jezeli do Twoich objawow dojdzie cos niepokojace, w stylu zamazany obraz, wymioty , wysokie cisnienie, wtedy nalezy szybko dzialac,

właśnie to nie jest norma! Norma jest wtedy kiedy kobieta się kładzie spać rano wstaje i nic nie jest spuchnięte dopiero w ciągu dnia puchnie, a jeśli kładzie się spuchnięta i wstaje spuchnięta to niestety nie jest dobrze.

Gość maska zorro
Tez nie zawsze,ja pod koniec ciazy rowniez mialam caly czas opuchniete konczyny i to strasznie,nic nie pomagalo i zatrucia ciazowego nie mialam,poprostu woda w organizmie sie zatrzymuje dlatego sie puchnie.

Kurcze, ile ciezarnych tyle opinii ;) Ale diekuje ze odpowiedzialyscie :) Niby w koncowce ciazy opuchniete konczyny to norma - przeczytalam to wiele razy, a z drugiej strony wlasnie powinno to jakby popoludniu dopiero albo na wieczor a nie tak od rana...? Sama juz nie wiem. Nie za bardzo mam sobie jak zmierzyc cisnienie w pracy....Co do obrazu zamazanego - ciezko mi to wyczuc, bo mam soczewki i generalnie wzrok w ciazy mi sie pogorszyl wiec to nic nowego. Nie mam wymiotow a jedyne co mi do glowy przychodzi to troche mnie brzuch dzis w nocy pobolewal kolo zeber, ale myslalam ze to tak zle sie ulozylam lub za szybko obrocilam?

Zadzwonialm do poloznych. No i powieddziala mi ze skoro maluszek sie rusza, nie mam w sumie bolow w zebrach, moj wzrok ma sie ok, nie mam bolu glowy, to powinno byc ok. To bialko oczywiscie, spuchniete stopy i rece oraz troszke podwyzszone cisnienie to moze byc ze chodzi o zatrucie ciazowe, ale znowu innych symptomow nie mam, a ciesnienie tez nie jakos znaczaczo podniesione - bynajmniej jak mierzono mi je w zeszlym tygodniu - to powiedziala zeby poczekac i obserwowac. I w razie czego jechac do szpitala. Sama juz nie wiem.