Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

My mamy puzle z "Trefl" ... te dla najmlodszych. Corka ma 23 miesiace, ma kilka zestawow i je uwielbia :) bawi sie nimi codziennie nawet kilka razy dziennie je z szuflady wyciaga :) Ogolnie puzzle to super sprawa dla dzieci :)... rozwijaja koordynacje, cwicza cierpliwosc.... w kazdym razie u na to zabawka numer 1 :)

Ale to też właśnie takie jak te że układa się np tylko jakieś zwierzątko? Bo mamy różne układanki i coś tam próbuje czasem córkę uczyć puzzle układać, ale chodzi mi że córka jeszcze nie wszystko mówi i tak może by szybciej podłapała np te zwierzęta. Układała by krowę i powtarzałybyśmy "krowa", psa "pies", a tak ma takie mieszane puzzle i niby każde zwierze rozpoznaje ale nie chce powtarzać tylko jak jej mówię " o zobacz tu jest krowa - powiedz ładnie krowa" to ona już palcem pokazuje następne zwierzątko i pyta "a to co" :) Niby takie są reklamowane jako idealne do właśnie nauki słówek ale nie wiem czy to aby nie tylko pusta reklama

wiesz co jeśli chcesz nauczyć małą mówić to po prostu z nią rozmawiaj tylko nie każ jej powtarzać po sobie bo dzieci lubią robić na przekór mowa przyjdzie sama a ile lat ma córeczka

Rebeka72 Ooo super te puzzle :) Akurat wybierałam ze swojego miasta to takich nie było na allegro ale myślę że w sklepie jakimś dużym znajdę :) Dziękuje :) majkaaaaaaaaaaaa Córka ma 2,5 roku. Wiesz co ona umie mówić po swojemu - baaa nawet potrafi zaśpiewać 100 lat :) Ale chodzi właśnie o takie rzeczy jak nazwy zwierząt. Pies to hau hau, rybki dum dum, krowa muuu, kot kikit ( od kicikici) i tak dalej. Normalnie powie jakieś zdanie ze zwierzętami typu " o mama pacz(patrz) hau hau dzie ( idzie)" albo jak jedziemy do rodziców to mówi że " dziadziuś ma hau hau i tśi (3)kikit". Przy niej normalnie się mówi że to pies że to kot a ona jeszcze się kłócić o to będzie że nie bo to hau hau :)

Gość MIrka434
lol też tam robiłam zakupy po tym jak na allegro przyszły do mnie puzzle otwarte bez 2 elementów..

Gość Korotan89
Nie wiem czy zauważyłyście, ale puzzle w sposób znaczny rozwijaj nasze pociechy. Po przeczytaniu tego artykułu http://creativeact.pl/2016/09/03/puzzle-sposobem-na-nauke-i-zabawe/ postanowiłam zakupić puzzle dla syna, który miewa problemy z dopasowaniem części chociażby w klockach lego. Efekt super, po jakimś czasie u syna widać naprawdę spory krok w przód w tym zakresie.

Gość barbara1966
Parę lat temu wyrzuciliśmy kilka zestawów puzzli ze świetlicy szkolnej, gdyż nikt nie był tym zainteresowany, a i pudełka już swoje przeżyły. Dziś żałujemy i potwierdzamy tezę http://www.darkus.pl/sklepy-z-puzzlami-przezywaja-oblezenie/ . Dzieci znów coraz częściej się nas pytały o puzzle, obecnie czekamy na dostawę pięciu pudełek ze sklepu, który polecono w artykule. :)

Gość Małgorzat76
Sama układałam puzzle w dzieciństwie i robię to do tej pory. Staram się aby moje dzieci pokochały to równie bardzo jak ja, gdyż układanie puzzli naprawdę rozwija. Jeżeli Wasze maluchy też lgną do komputera, to można wybrać alternatywę puzzli fizycznych i pozwolić im układać online. Moje to złapały :) Włączam im puzzle bardzo łatwe z kategorii zwierzęta na puzzlefactory. Tutaj macie link http://puzzlefactory.pl/pl/kategorie/zwierzeta/bardzo-latwe.