Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka niestety

własnie się dowiedziałam, że nie zdałam egzaminu

Polecane posty

Gość mISTERYJNA PROWOKATKA
3 na uczelni wielcy stypendysci,zAzdroszcze Wam..na tych humanach ze lecicie na piatkach bez zadnego wysilku,material banalny.. Na mojej uczelni jest walka o 3,sa osoby mega wybitne ze nie jedza nic nie pija i jakims cudem dostaja 4,czy upragnione 5,ale jak ma sie do ogarniecie 14 przedmiotow to kazdy probuje miec do przodu a nie walczyc o jakies stypendia naukowe..

O uczelni nie za dobze świadczy fakt, że rzadko zdarzają się "3"...to naczy, że niewiele się w niej wymaga...

Ja na banalnym humanie tez miałam do ogarnięcia 13 przedmiotów - podczas pierwszego semestru pierwszego roku. No, ale zaraz się dowiem, że takie przedmioty to tacy wybitni "ścisłowcy" zaliczyliby bez najmniejszych problemów💤

Wg mnie duzo poprawek swiadczy wymagania od studentow,a nie ze przychodzisz ladnie sie usmiechniesz i 3 za twarz dostajesz.

Gość ryryryssaaaa
na mojej uczelni Stypendium w ostatnim sem dostawało się od 3.3 :P ale nie można było być warunkowo.

taka prawda... święta prawda!!! Na studiach trzeba nauczyc się kombinować...ja tez miałm tak, że nawet nie ruszyłam 1200 - stronnicowej ksiażki(nad którą inni pracowali miesiac), w drodze na egzamin przeczytałm opracowane przez kogos pytania z poprzednich lat i co ...zdane...:)

Gość jasne jasne jasssssne
to i tak nie zle :P u mnie zaczynało 75 osob do licencjatu dotrwało niecałe 30 :P (to w specjalizacji, a w ogolnej zaczelo 190 a skonczylo 90kilka :P ) wiec ciesz sie ze masz 3, albo jedna poprawke bo to naprawde nie jest zle ;)

Gość jasne jasne jasssssne
Nela, nie zawsze tak sie uda :P czasem tak :P duzo zalezy od szczescia. Bardzo duzo ;) ja do dzis nie wiem jak zaliczylam niektore egzaminy, a za niektore wydaje mi sie ze powinnam dostac wyzsza ocene albo chociaz zdac za 1 razem. generalnie nie jestem osoba ktora przejmuje się ocenami. oby 3 i do przodu :D

nie mowiac ze jaK studiowalam biotechnologie to bylo na samym poczatku 200osob a teraz jest 75 po likwidacji.Oczywiscie przesiew mnie tez dotyczyl

jasne jasne jasssssne , pewnie,ze od szcescia też...w sumie najmniej od zakuwania...:) jak prof chce zrobic przesiew to jest w stanie uwalić wszystkich:) a co mu zrobisz...

tak czytam i szczerze powiem że też jestem załamana!! czytam te wasze opinie i całkowicie sie z nimi zgadzam, studia nie polegają na nauce ale na dobrym kombinowaniu. Ja dzisiaj miałam egzamin komisyjny z anatomii (studiuje na medycznej we wrocławiu) i nie zdałam. I teraz nie wiem co mam zrobic bo innej perspektywy już nie mam. Zapłacic warunek 600zł i studiowac dopiero za rok bo AM nie przewiduje egzaminow na koniec roku. Jestem załamana. Byłam obkuta i umiałam wszystko, jednak szczęście chcialo inaczej i nie zdałam. Koleżanki które nic sie nie uczyły pozdawały a ja .... chyba nie jest mi dane, nie wiem co robić...

trzeba wiedzieć jak i czego sie uczyć, 40% lub więcej przerabianego materiału w ciągu roku, jest zbędna na egzaminach 🖐️

Gość babon
Oj tam, studia są po to, żeby było ciężko. Ja nie miałam łatwo, ale i nie narzekałam. Na pierwszym roku było ciężko, potem sobie wyrobiłam sposoby na zapamiętywanie, priorytetyzację wiadomości i było ok. Teraz po przerwie znowu wracam na studia i znowu widzę, że nie jest superłatwo (mimo, że to wszib - prywatna uczelnia i oczywiście połowa osób mówi, że banał). Poradzisz sobie.

wyluzuj, moja koleżanka na pierwszym roku ledwo ogarniała egzaminy, miała poprawki i poprawki poprawek, ale sie ogarneła i studia skończyła. nawet dr zrobiła :/

Gość a ja jestem na 2 roku
i ani razu sie nie uczylam na egzaminy i zawsze zdaje:D po prostu sie nie przejmuje i zapamietuje najpotrzebniejsze rzeczy na wykladach i cw;)