Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytannneczko

Pytanie do osób które studiują :)

Polecane posty

Gość pytannneczko

- jakie macie przedmioty ? Są takie jak w LO - polski historia angielski itp ? Moglby ktos napisac plan np z jednego dnia ? - czy w wakacje macie tez jakies zajęcia czy calkowity luz ? prosze sie nie nabijac nie mam kogo zapytac :classic_cool:

Gość bfzc z
:o wejdz sobie na jakakowliek uczelnie i spr jej plan zajec co za problem :o albo na program studiow :o jak w wakacje moga byc zajecia skoro sa WAKACJE?

Gość bziumbziumka
Miało być bez nabijania. W wakacje nie ma zajęć, ale na wielu kierunkach są praktyki, ja np. mam pa miesiącu praktyk po 3. i po 4. roku. W czerwcu są egzaminy, a jeśli się ich nie zda to poprawki są we wrześniu. Nie prawda zatem, że jak są wakacje to jest zupełnie luz. A przedmioty to już zależy od kierunku studiów i tutaj właśnie polecam zajrzeć na stronę uczelni i kierunek, który Cię interesuje. Pozdrawiam

Gość czytelniczkakaffe
ja studiuje ekonomie konkretniej zarządzanie małymi i średnimi przedsiębiorstwami i jestem po I semestrze i z przedmiotów miałam np matematykę, angielski, w-f, mikroekonomie, socjologie, naukę o państwie, prawo , zależy jaki kierunek chcesz studiować :)

up do tego jak zawalisz sesje to zakuwasz przed poprawkami we wrześniu, chyba że wolisz na żywioł, z ogólnych przedmiotów to zależy od kierunku np. Informatyka - bankowo matma w różnych rodzajach i fizyka. Język jeden też będzie.

Ja ci odpowiem bez nabijania się... Zaczynasz zajęcia około 1 października... Semestr trwa zazwyczaj 15 tyg. Bo na studiach się na semestry liczy głownie. Po każdym semestrze masz egzamin/y z przedmiotów kierunkowych, które ci się kończa... Bo jeden przedmiot mozesz miec przez 1 semestr a inny przez 5 semestrów.. Poza tym są kolokwia, czyli odpowiednik kartkówek/sprawdzianów. Z takich przedmiotów, które by ci sie pokrywały z LO to np. w-f, język obcy (zwykle na tym samym poziomie co w LO) i więcej to chyba nie ma. Prawie na kazdych studiach są przedmioty typu: socjologia, filozofia/etyka, psychologia... Takie rzeczy. A reszta to od kierunku zalezy. i tu masz lepiej niz w LO, bo nie pytaja cie na każdej lekcji... jest tylko kolokwium i koniec, i egzaminy... A i jeśli chodzi o plan, to nie ma tak, że masz np. j.polski 4x w tyg... Masz za to wszystkie przedmioty 1x w tyg, ale w różnej ilości jednostek lekcyjnych..