Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdat22

Proszę o pomoc MIKROEKONOMIA

Polecane posty

Gość magdat22

Mam egzamin z tego przedmiotu opracowuje sobie pytania ale niestety nie na wszystko umiem opracować 1. Optimum konsumenta (gdzie jest, co oznacza i jakie zachodzą zależności) 2. Optimum producenta (gdzie jest, co oznacza i jakie zachodzą zależności) 3. Etapy produkcji. (Do wszystkiego wykresy: - I, II i III etap - prawo malejących przychodów 4. Zależności między kosztami w okresie krótkim 5. Koszty a funkcja produkcji (zależności) 6. Wyjaśnij podaż przedsiębiorstwa, opisz podaż w okresie krótkim w konkurencji doskonałej i dlaczego ma taki kształt 7. Objaśnij skąd bierze się popyt doskonale elastyczny na produkty pojedynczego przedsiębiorstwa wolnokonkurencyjnego 8. Porównanie monopolu z konkurencją doskonałą (ilość, cena, możliwości generowania zysku i ilość pieniądza na rynku (społeczny koszt monopolu) 9. Nadwyżka popytu, podaży, konsumenta i producenta, czyli punkt równowagi rynkowej 10. Zależności pomiędzy przychodami, a elastycznością cenową popytu Ja coś już mam jednak byłabym wdzięczna gdyby ktoś mi to sprawdził jak na razie nie mogę znaleźć nic na 7 i 8 mój meil magdat22@op.pl

Gość magdat22
MAM REKOWSKIEGO BO TEGO WYMAGA MÓJ WYKŁADOWCA PROF. REKOWSKI I TU JEST TROSZKĘ DZIWNIE TO OPISANE ŻE NIE ROZUMIEM