Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona27938

szkola USA/ANGLIA

Polecane posty

Gość ona27938

Witam, za rok koncze liceum, nie wyobrazam sobei mojego zycia w polsce. marzy mi sie praca w jakims czasopismie typu cosmopolitan O VOGUE NIE MOWIAC, marzy mi sie chodzenie na rozne wybiegi mody, pisanie pozniej recenzji itp. albo praca w programach typu fashion tv. w zwiazku z tym chcialabym zapytac was o jakeis studia z tym zwiazane w Nowym jorku badz Anglii, wolalabym usa poneiwaz mam tam sporo bliskiej rodziny i zawsze to razniej, a w Angli kiepsko. Ale jestem mega zdeterminowna. Bylam juz na paru prawdziwych poakzach mody, i jestem tym zachwycona. wiem ze jest to cos dla mnie i czuje ze w koncu znalazlam to co chcialabym robic!;) MOzecie cos polecic?

Gość ona27938
pieniadze nie sa jakims wielkim problemem, chcialam tylko zpaytac czy macie do polecenia jakeis szkoly? szczerze mowiac nie wiem jak ceny w anglii, ale wiem jak w stanach o moja kuzynka za rok placila chyba 15 tys $

na Twoim miejscu postaralabym sie o jakis internship. Teen Vouge i Elle w Stanach takie cos robia, zapewne cosmo i inne tez. Ale musialabys sie zorietowac co i jak. Wydaje mi sie tez, ze Stany dadza Ci wieksze mozliwosci, ale tez i konkurencja jest wieksza.

Gość ona27938
dzieki wielkie, mi wlasnie kuzynka podeslala cos takiego http://www.fitnyc.edu/1706.asp na studia licencjackie, a jeszcze poczytam o tym internship, aaaa i polska matura czy jej brak nie jest istotny w stanach prawda?

Gość ona27938
ale w stanach przceiez nie maja matury:D tam pisza tylko egzaminy wstepne na studia? mam znajoma ktora wyjecha tam bez matury skonczyla tylko LO tutaj, i tam rozpoczela sobei normalnie studia.

do belle cos tam czesne dostaje się od eu? bądź rządu. wcale nie musi tego spałacać tak, że się nei wypowiadaj jeśli nie wiesz 🖐️

Gość maja8
dzastin biber mozna tak? ja myslalam tez ze nie ma takiej opcji ze to tylko dotyczy unii

Ja mieszkam w Anglii od 5lat. Od września zacznę tutaj studiować. Opłata za naukę wynosi 3500 funtów plus oczywiście opłaty za akademik, transport itp itd. Życzę Ci powodzenia, nie dziwię się że nie chcesz zostać w Polsce :) pozdrawiam!

Gość ona27938
meliska, co bd studiowac?;) zazdroszcze ci ze juz wyjechalas! ja bylam w stanahc tylko na wakacje, i zawuaylam te KOLOSALNE roznice miedzy polska:D Do anglii moze w te wakacje zawitam:) To straszne ze w tym kraju czlowiek po studiach, tyra w mcdonaldzie, badz w sklepie na kasie za marne grosze a utyrany jak nie wiem (co parwda ja nigdy nei parcowalam ale jak widze jak moi niektorzy znajomi sie morduja to naprawde byle spieprzac z tego kraju) + robic tutaj to co sie kocha to jest naprawde trudne, by meic prace w swoim zawodzie itd. Powodzenia na studiach!;) a ja zaczne dazyc do realizacji marzen!:D

Gość jkjkjkjkjkj
up

Gość oplaty za studia w uk maja
podrosnac do 9 tys na rok dla osob mieszkajacych w uk, bedacych rezydentami tego kraju. nie wiem jak to jest z international students. mysle, ze na 100% podrosna oplaty, z 11tys na rok (obecnie), byc moze i dwu badz trzykrotnie. sama tu studiuje jako oczywiscie rezydent ;)