Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beata_nowak25

odstawienie tabletek

Polecane posty

Gość beata_nowak25

Biorę tabletki już od 3 lat bez żadnej przerwy.... ale ostatnio już nie daję rady... libido = -100, ciągle bolą mnie jajniki, co jakiś czas takie dziwne skurcze mam i co najważniejsze nie moge nic schudnąc, waga stoi w miejscu, do tego jestem strasznie nerwowa (nigdy wcześniej tego nie było)... postanowiłam, że odstawię tabletki, chciałam zapytac lekarza czy mogę to zrobic, jak i kiedy jednak wizyta jest możliwa dopiero za 3 tyg:O dlatego chciałam zapytac was czy mogę tak po prostu po okresie przestac je zazywac????

Gość kiiiiiniiiii
Po prostu przestan je brac.

Gość ja tak zrobiłam:)
Wzięłam ostatnią tabletke i potem już nie zaczynałam kolejnego blistra.2 tyg po tym byłam u ginka powiedziałam że odstawiłam bo była już owulacja i tylko zapytał dlaczego.Myślę że nic będzie problemu żebyś i ty tak zrobiła.Pozdrawiam

Gość oczywiscie, ze pigulki
mozna odstawic. Nie musisz konsultowac tego z ginekologiem. Zajrzyj do ulotki, wszystko tam masz podane :) nie musisz nawet czekac do konca blistra, choc tak jest wygodniej, latwiej przewidziec kolejny okres. Owulacja nie musi wrocic od razu, moze miesiac czy dwa sie spoznic. Jesli tak sie stanie - nie denerwuj sie, bo to normalne. Twoj organizm wraca z cyklu wymuszonego pigulkami do naturalnego. Dlatego, jesli nie chcesz zajsc w ciaze, zabezpieczaj sie w inny sposob. Np.prezerwatywa :)

Gość oczywiscie, ze pigulki
jak pojdziesz na kontrole ginekolog moze zrobic usg dopochwowe, to od razu "naocznie"sprawdzicie, czy jajniki wrocily do pracy i za ile dni mozesz spodziewac sie owulacji :)

Gość mama julkiiiii
ja własnie odstawiłam bez zadnej konsultacji lekarskiej tydzień temu w piatek wzielam ostatnią tabletke, teraz w sobote mialam rozpocząć nowe opakowanie ale tego nie zrobiłam powod-libido mniaj niz zero nie wiem ile bede miec tej przerwy ale sadze ze jakies 3 mce zobacze czy mi to libido wroci :-)

Gość beata_nowak25
no u mnie to był głowny powód... przez te tabletki bardzi cierpi moje malzenstwo :( mam nadzieje ze wszystko sie unormuje jak przestane brac tabsy... A jakie bierzecie ja MIcrogynon 21

Gość kkobieta na forummm
Ja własnie odstawiłam Microgynon21 po prostu po skończeniu opakowania sama zadecydowałam mój lekarz powiedział,że czasmmi dobrze zrobic sobie przerwę i ja tak w ciągu 5 lat robiła przerwy raz na rok zawsze.Teraz nie biorę juz drugi cykl pierwszy cykl 30diowy a drugi 28 czyli wszystko wraca do normy.Bardzo szybko.Przy tych tabl żadnych skutków ubocznych nigdy nie miałam właśnie oprócz zaniżonego libido...

oczywiscie , że możesz je odstwic bez konsultacji z lekarzem , jak znam życie przepisał Ci je bez podstawowych badan , jedynie na podstwie kilku pytan : czy palisz, chorujesz na cos itd :O? przy takich skutkach ubocznych powinnas je już dawno zmienic, one są źle dobrane