Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mama..........

co myslicie o imieniu Vivienne?

Polecane posty

Gość Corka emigrantow POLSKICH
Ja jestem corka emigrantow z Polski co mysleli, ze ich coreczka bedzie do smierci mieszkac w USA :(. Na dodatek mam na imie Kathleen :( Amerykanie problemow z wymowa nie maja ale odkad postanowilam wrocic na stale do Polski, przezywam istne pieklo. Na studiach mowia mi kaska :( bo za cholere nie moga wypowiedziec mojego imienia :(

chyba wole zostac anonimowa.

Gość hyyyymmmmmmmm
a podajac swoje imie nie bedziesz anonimowa?... bez przesady :O

Gość ulka.kulka
MARIAN - aaa to facet

corko emigrantow no Twoje imie jest dosc ciezkie do wymowy, ale te co ja chce dac wedlug mnie w ogole. Vivien jest proste w wymowie i brzmi dostojnie jak dla mnie

Gość oblubienico, to prawda
jestem ciekawa jak bardzo jest to zakorzenione bo jesli chodzi np o twoje imie to mi się dobrze kojarzy ( z moją piękną kuzynką). ale od dczasow dziecinstwa poznalam mnóstwo monik z czego kilku nie lubiłam, jednej wręcz nie znoszę ;) potwierdza się zasada wczesnych doswiadczen dziecięcych ;)

Gość ulka.kulka
mi się imię Gracjan kojarzy z rozpuszczonym gówniarzem, imię marilola z dziewczyną ze wsi, są różne skojarzenia ;)

Dlatego dając dziecku imię, wybrałam takie, którego wcześniej nie spotkałam, tzn. nie spotkałam człowieka o takim imieniu.

Gość ulka.kulka
a jak ma na imię ?

no dokladnie i ja mam tak samo.. nie znam zadnego Gabriela i zadnej Vivienne a ludzie niech gadaja co chca, na ludzi sie nie patrzy bo im sie nigdy nie dogodzi! :-)

Gość ulka.kulka
ale pamiętaj że dziecko będzie nosić to imię do końca życie i nie możesz mówić że nie ważne co ludzie gadają bo ono może tak nie myśleć nie myśl tylko o sobie że tobie się podoba ;)

Juz pisałam - Klara i Ignaś:) Ignaś, bo mi się z "Lalką" pozytywnie kojarzy. Wolałam Stacha (Wokulski), ale mąż zaprotestował.

Gość hyyyymmmmmmmm
no Gabriel mi sie niesamowicie podoba! ale Vivienne nie bardzo...z tym ze tez mozna by polemizowac bo zagranica Gabriel jest chyba damskim imieniem? ;)

Gość hyyyymmmmmmmm
Oblubienica - swietne imiona wybralas dla swoich szkrabow :) bardzo mi sie podobaja! normalne fajne imiona a nie zadne udziwnione...widac klase :)

hyyyymmmmmmmm - dziękuję za miłe słowa:) Może jestem trochę zadufana, ale uwielbiam arystokratycznie imiona - np. Nina ( z Dyzmy).

Gość lasick!
pierwsze moje skojarzenie z imieniem vivienne to twarz projektantki mody opruszona rzadkimi pomarancz-lokami i te jej zebiska... :D choc osobiscie uwielbiam pania Westwood

za granica sa dawane imiona czesto te same dla chlopcow i dla dziewczyn. Ale Gabriel jest tak pieknym imieniem ktore nie jest ani oklepane i brzmi przepieknie, nie kojarzy mi sie zle i za nic nie zmienie go na inne! Ja wiem, ze znajdzie sie wiecej przeciwnikow niz zwolennikow imienia Vivienne, ale mam to szeroko i gleboko gdzies. Najwazniejsze ze mi mojemu M sie podoba :-) i nie skrzywdze jej bo imieniem sie nie krzywdzi.

Ignaś kojarzy mi sie z synem Michala i Kingi z Na Wspolnej :P ale imie bardzo ladne :)

Gość ulka.kulka
fajne klara - takie kobiece delikatne pewnie śliczna dziewczynka Mi się Julia podobało ale teraz wszystkie małe dziewczynki mają tak na imię. Męskie to Adam

Gość hyyyymmmmmmmm
Gabriel jest piekne zgadzam sie :) ale mysle ze troche egoistycznie podchodzisz do tego (mi sie podoba, mojemu m tez) a widzisz opinie ludzi! To dziecko bedzie nosilo to imie a widzisz reakcje innych ludzi mysle ze nie potrzebne bedzie dziecku wysluchiwanie obelg co do jego imienia...dzieci sa nie kiedy naprawde okrutne i potrafia takie wyzwiska porobic...no nic, miejmy nadzieje ze urodzi sie maly sliczny Gabrielek ;)

Gość ulka.kulka
Z chłopca mogą się śmiać, takie delikatne.

Dziewczęta - pozdrawiam i kończę miła pogawędkę. Na koniec anegdotka - kiedyś jakaś gazeta pisała, ze jakieś prostactwo-polactwo, postanowiło dać dziecku na imię Kurtyzana, bo usłyszało gdzieś to słowo i nie wiedząc, co ono znaczy, zachwyciło się jego brzmieniem.:o

jakie by sie imie nie dalo dzieciaki i tak znajda jakies okrutne pzrezwisko. Sama mam inne i sa ludzie ktorym sie bardzo podoba jak i tacy co krytykuja. A Ci co krytykuja innych i to jeszcze tylko dlatego bo wedlug nich ma dziwne, glupie czy smieszne imie jest jakis nienormalny. A ja nie mam zamiaru patzrec na innych bo wtedy to by moje dziecko chyba bez imienia musialo byc bo zawsze znajdzie sie krytyka jak i poparcie.

oblubienicko rozumiem ze to bylo do mnie, ale ja sobie i tak nic z tego nie zrobie bo nie uwazam imie Vivienne za dziwne. Kojarzy mi sie tylko z dobrymi odczuciami :-)

Gość hyyyymmmmmmmm
Oblubienica pozdrawiam i Ciebie - milego dnia :) 🌻🖐️

a co do tych okrutnych dzieci to oni sa tacy dzieki swoim rodzicom. Tak jak wy co niektorzy ostro pojechaliscie po wybranym przeze mnie imienu gdzie wystarczy powiedziec nie imie mi sie nie podoba, a nie wypisywac ze kojarzy sie z prostytutkami, wiesniarami czy innymi cudactwami. To co sie dziwic pozniej dzieciakom jak z domu wlasnie tego typu zachowania wynosza.

Gość karykatura
A wlasnie ze to imie jest bardzo piekne i niespotykane, - ale tylko w polsce bo po pierwsze nie jest polskie, a piekne jest bo tak uwazaja ludzie za granica. Ja ogólnie w polsce nie mieszkam ale jezdze z kraju do kraju sluzbowo, i widze jak ludzia podoba sie to imie np. w Anglii, Irlandii, Niemczech, Holandii itd Pamietaj moja droga , tylko w Polsce sa tacy zagorzali i zazdrosni ludzie którym niepodobaja sie egzotyczne imiona. Vivienne to przepiekne imie

Gość pozbawiona marzen
imie mi sie nie podoba wole polskie imiona.

no dokladnie Polacy sa tak zagorzali i zazdrosni ze brak slow! oczywiscie nie wszyscy, ale bardzo duza ilosc i brak im wychowania!

Ta anegdota o imieniu Kurtyzana absolutnie nie była aluzja do ciebie. Tak mi się przypomniało przy okazji tematu o imionach.