Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mama..........

co myslicie o imieniu Vivienne?

Polecane posty

Gość tak ma na imie corka
smieszna jestes :D skoro jestescie polakami i takie wazne jest dla ciebei obchodzenie imienin to daj jej polskie imie :) zdecyduj sie w koncu. i tak w polskim kalendarzu nie bedzie imienin Vivienne :O

Gość misia2324
zapytaj wiśniewskiego kiedy są imieniny przecież jego córka się tak nazywa? na facebooku Ci odpisze

czy tak ciezko pojac ze nasze dziecko bedzie chodzic do szkoly za granica i chcemy mu dac takie imie aby pozniej nie bylo one przeksztalcane przez rowiesnikow np. podoba mi sie imie Bogusia, ale juz widze jak beda na nia mowic w szkole! A moja rodzina zaakceptuje to zagraniczne imie bo jakie bym nie dala beda uwazac za piekne! Sama jestem posiadaczka orginalnego imienia i chce aby moja corka tez takie miala. Ogolnie jeszcze nie wiemy czy bedzie dziewczynka czy chlopak wiec zastanawiamy sie nad jednym i drugim.

Hehe ktoś ci powiedział, że imię jest paskudne a ty już o zawiści ;) obrażasz się jak nienormalna... imię ma się podobać tobie i tyle na temat. To twoja sprawa czy skrzywdzisz dzieciaka czy nie.

Twoja sprawa, ale w takim przypadku, kiedy Polacy mieszkają za granicą i rodzi im się dziecko, najlepiej dać jakieś międzynarodowe imię. Np. Ania, Staś czy coś w tym rodzaju.

nie uwazam aby nadanie dziecku imie Vivienne bylo krzywdzace! I sie nie obrazam, ale nie rozumiem osob ktore zaraz z grubej rury jada po kims zupelnie bezpodstawnie.

Gość tak ma na imie corka
to po co w ogole emat zaczynasZ?? nie ma czegos takiego w anglii jak imieniny . koniec kropka. i twoje uzasadnienie dawania takiego imienia jest po prostu smieszne. wieele imion polskich ma zagraniczne odpowiedniki mozna je po prostu przetlumaczyc.

Gość misia2324
a pierdolicie za przeproszeniem imie bardzo ładne jest i najważniejsze że mamusi się podoba będzie mała vivianaka a wam to już przeszkadza a w polsce znam pare osób co dało dziecku to imie i wołają poprostu viviana

Ja w takich tematach nie jestem obiektywna, bo preferuje staromodne imiona i wszystkie wynalazki bardzo mnie denerwują i śmieszą. No, ale wy mieszkacie za granicą, więc macie moje błogosławieństwo:) Poza tym, nawet jeśli kiedyś zdecydujecie się wrócić do kraju, imię twojej córki nie będzie razić, bo nasz język będzie dostatecznie zaśmiecony tego typu wymysłami.

no wlasnie moja sprawa. Mozna napisac nie imie mi sie nie podoba i tyle a nie ze zaraz ktos skrzywdzi dziecko. coraz rzadziej na kafe mozna normalnie pogadac z ludzmi. bo zaraz sama krytyka i to w niezbyt dobrym smaku. Krytykowac mozna, ale na poziomie

Gość massssaaaa
sliczne imie!!!:) mi sie bardzo podobo Adrianna w wersji nie polskiej (ejdriana) albo MIlena;) ale Vivienne super! i z pewnoscia nei skrzywdzisz dziecka;) bardziej moglabys skrzywdzic dajac np Małgosia gdy dziecko od urodzenia bd mieszkac w Anglii

misia a wiesz moze kiedy maja te dziewczynki imieniny?

Gość misia2324
żadnym imieniem nie szkrzywdzi dziecka ponieważ dzieci szybko się uczą i w szkole każdego by się nauczyły. ja synkowi też dałam na imie igor i tatus sie obraził bo ruskie imie a ja od kąd pamiętam lubię to imie

oblubienico dokladnie kazdy preferuje cos innego ja stawiam na oryginalnosc, ale nie uwazam aby nadanie dziecku starodawnego imienia bylo czyms strasznym - wrecz pzreciwnie. Sama chcialam dac Antonina, ale mojemy mezowi sie nie podoba. Ogolnie jest wybredny, a na Vivien sie zgodzil wiec takie jej damy bo przynajmniej doszlismy do porozumienia i obojgu nam sie podoba :-)

Ja tam na męża się za bardzo nie oglądałam, bo dzieci do dziś by imienia nie miały. Zanim się toto zastanowi... Mam Kalre i Ignasia i jestem szczęśliwa:)

Gość misia2324
hehe ja miałam 2 typy igor i dorian a mój myślał cały ostatni miesiac mojej ciąży i wymyślił przychodzi i mówi wiem jak nazwiemy małego i strzela Piotr albo Paweł jak go pogoniłam to bał się do domu wrócić bo na samym początku te imiona odrzuciliśmy

ogolnie to jeszcze nie wiemy czy bedzie chlopiec czy dziewczynka, ale juz na zas wymyslamy jedno i drugie. Dla chlopca mamy Gabriel

Gabriel ładnie:) A Dorian kojarzy się z wielką literaturą, mimo wszystko kuje w uszy:)

Gość wygląda ładnie
kiedy napisane w wymowie dużo gorzej po co silić się na oryginalność graniczącą z kiczem?

Gość misia2324
mi się dorian bardzo podobało i wszystkich których znam o tym imieniu dobrze mi się kojarzą:) i jest igor dorian a dla dziewczynki miałam paulina ale był chłopak

Gość ulka.kulka
mi się imie podoba ale nie dałabym tak dziecku. dobre dla amerykanki ale nie dla polki :) Ładnie ludzi już trzaska, chcesz żeby córka była wyjątkowa to postaw na wychowanie a nie na dziwaczne imię. Moja obserwacja na temat dziwnych imion dla dzieci jest taka że zazwyczaj imiona takie jak Sara, Jessica, nadawane są w patologicznych rodzinach bo rodzice myslą ze jak dadzą dziecku wyjątkowe imie to bedzie mu sie zyło lepiej. Nie mówie że jesteś z patologi i nie obrażam cie tylko takie sa moje odczucia

a mi sie wlasnie bardziej podoba wymowa niz pisownia, ale kazdy ma inaczej. \bo mowi sie Vivien, a pisze Vievienne, ale Vivien tez mozna pisac

Gość massssaaaa
wyglada ladnie- wg ciebei Vivienne jest trudne do wypowiedzenia?;o

Gość ulka.kulka
ale doczytałam że będzie chodzić do szkoły za granića to ok imie całkiem fajne, ale jeśli będziecie mieszkać w polsce to może być gorzej

U mnie też będzie Gabryś :P

ulko kulko nie wiem czy czytalas cala rozmowe, ale my nadajemy to imie rowniez ze wzgledu na to, ze mieszkamy za granica i wiemy, ze nasze dziecko bedzie sie tu uczyc. Ale przede wszystkim podoba nam sie ono. Kazdy ma swoje typy, ale Twoje postrzeganie orginalnosci jest dosc dziwne jak dla mnie.

ale przeciez polska nie jest jakims zacofanym krajem i ciagle sie rozwija i nawet jesli kiedys zjedziemy do Polski watpie aby byl z tym problem. Ja sama mam inne imie i jakos dalam rade zyjac w Polsce

Gość ulka.kulka
zwracam honor nie doczytałam. Imię jest piękne i będzie pasować jeżeli dziecko będzie za granicą ;)