Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taaakaaajedna

różyczka u doroslego-miałyście?

Polecane posty

Gość taaakaaajedna

lekarz nie mial pewności, ale powiedzial, ze wyglada na to, ze mam różyczke. Jakie mialyście objawy?

Gość adfbvx
u facetow prowadzi do bezplodnosci u lasek nie wiem

Gość taaakaaajedna
mialam przez 3 dni goraczke 39, bol gardla jak przy anginie po tym rumien na calym ciele, światłowstret.

Gość Dalijka
ehhe to bardziej na trzydniowke wyglada :P Ja chorowalam na rozyczke gdy mialam 17 lat pamietam tylko tyle ze na poloiczkach wysypalo mnie bardzo mocno takie czerwone zlewajace sie krosty,a goraczki nie mialam tylko stan podgoraczkowy przez pare dni sie utrzymywal,a i powiekszone wezly chlonne.

Gość Karolina czechy
Witam karolina 21 lat Ja właśnie prawdopodobnie mam. Ogólnie to mieszkam w Czechach I na poczatku miałam gorączke i bolało mnie ha trdlo u gdy w końcu tak mocno mnie bolało ze poszłam do lekarza to powiedział ze to angina po czym przepisal mi tabletki i powiedział ze mam Brać je przez 10 dni nie ukrywam ze zaczęłam się dobrze czuć i je odstawilam tak na 2 dnia a potem znajoma mówi ze jak przez 10 dni nie będę ich brala to ona moze wrócić to znowu zaczęłam je Brač. Po jakiś 2 dni ach zaczeła mi wychodzić coś na rękach i buzi z poczatku na buzi myślałam ze to po okresie czy coś ale bardziej podejzewalam uczulenie poszłam wiec do lekarza I powiedział ze to jest uczulenie ponieważ w te 2 dni co nie bralam lekce mój organizm uczulil się na te antybiotyki i ze jak bym je dluzej brala to bym mogła być nawet chora na sepse I dostałam jakieś zastrzyki które miałam Brač przez 3 dni 2 w czechac i jeden w polsce po czym jak chciałam wziąć zastrzyk w polsce to nikt nie h cíl mnie przyjac a gdy poszłam do pomocy doraznej to kobieta powiedziała ze z lekiem mam przyjść a co ja lekarz jestem ja nawet nie wiedziałam ze tak trzeba a ona mówiła ze lekarza nie ma i nie dostałam tego zastrzyku po 2 dniach bardzo mnie to swedzialo. Pojechałam w inne miejsce na pomoc dorazna i lekarz mówi ze to rozyczka dostałam tabletki które maja zmiejszyc swedzenie ale myślę ile vede to jeszcze miala i czy do sylwestra mi to zejdzie :/

Gość gość
ja miałam i nawet nie zauważyłam. Badania między kolejnymi ciążami wskazały, że w międzyczasie ją przeszłam.

Gość gość
00:15 Ile ty masz lat, że tak nieodpowiedzialnie i niepoważnie podchodzisz do swojego zdrowia... Sama odstawiasz leki, zamiast się wyleczysz sobie gdzieś objeżdżasz.. P.S. Mam nadzieję, że nie jesteś teraz w ciąży...

Gość gość
8:48 a czy bardziej nie przeraża Cię to, że lekarze nie potrafią rozpoznać chorob wieku dziecięcego. Za moich czasów lekarz od razu wiedział, ze to różyczka, i nie ladowal antybiotyku

Gość gość
Swoją drogą to to co opisuje dziewczyna z Czech bardziej przypomina szkarlatyne