Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zimorodka33

Tylko 5 Pań do wypełnienia ankiety!!!

Polecane posty

Gość julitka100
Wypełniłam Ci ankietę. Dzisiaj na pogrosiku.eu otworzyli skarbonkę, fajna sprawa, trzeba tylko troche poczekać aż sie uzbiera, ale dosyć szybko idzie

Gość zimorodka33
Dziękuję za wypełnienie:):) pozdrawiam

Gość nie podoba mi sie ta ankieta :
zaczęłam,ale się zniechęciłam,nie wiem,co wg światowej organizacji zdrowia znaczy antykoncepcja-a np. nie ma takiej odpowiedzi,po drugie wady np. prezerwatyw-wszystkie wymienione,ale czy dotyczą mojego związku-czy ogólnie? i w ogóle wychodzi,ze prezerwatywa to zło,ale skutki uboczne najzwyklejszych tabletek są też drastyczne,ale ile osób umiera po zażyciu aspiryny? a pyt. 'kto w związku odpowiada za antykoncepcję' w moim związku? czy jakie mam zdanie na temat kto powinien odpowiadać ...

Gość dziunia z twoich snow
no ciekawe kłamczucho jak tylko ja wypełniłam i jest jedna osoaba !!!

Gość zimorodka33
Sam tytuł ankiety sugeruje, że badana jest wiedza kobiet, co znaczy iż każda Pani odpowiada na pytania zgodnie ze swoją wiedzą i przekonaniami. Po drugie celem przeprowadzanych badań za pomocą tej ankiety jest zbadanie jaką wiedzę na temat planowania rodziny posiadają współczesne kobiety, zatem żadne z pytań nie ma na celu preferować bądź negować danej metody. Pytania w ankiecie zostały opracowane na podstawie aktualnych danych z literatury zajmującej się tematem planowania rodziny. Dodatkowo w pytaniach o zalety i wady utworzono opcję dodawania własnej odpowiedzi i można tam wpisać swoje wątpliwości. Pozdrawiam:)

No ale faktycznie brakuje odpowiedzi "nie wiem" w kilku pytaniach 8. Do czego służy wskaźnik (indeks) Pearla? * 1) Oceny skuteczności metod NPR 2) Oceny skuteczności metod NPR i metod antykoncepcji 3) Oceny skuteczności metod antykoncpecji 9. NPR- Naturalne Planowanie Rodziny to (wg Światowej Organizacji Zdrowia): * 1) Sposób na osiągnięcie lub odłożenie poczęcia, polegający na obserwacji naturalnych oznak i objawów faz płodności i niepłodności w trakcie cyklu miesiączkowego, bez podejmowania współżycia w okresie płodnym, jeżeli ciąża nie jest 2) Regulacja poczęć oparta na naturalnym rytmie płodności 3) Nie metoda „jak po katolicku nie mieć dzieci, ale styl uwzględniający w podejmowaniu zbliżeń małżeńskich cykliczną płodność kobiety oraz pragnienie posiadania potomstwa lub uniknięcia jego poczęcia 10. Jakie są współczesne metody NPR? * 1) Metoda termiczna 2) Metoda obserwacji śluzu (Billingsa) 3) Metoda objawowo- termiczna No a jeśli właśnie nie wiemy? to znaczy że mamy słabą wiedzę więc jak chcesz się o tym przekonać skoro wychodzi na to że na ślepo musimy coś zaznaczyć - i jak trafimy to będzie tak jakbyśmy wiedziały :O Nie wyszła Ci ta ankieta

24. Jakie zna Pani rodzaje antykoncepcji hormonalnej? * 1) Doustna antykoncepcja hormonalna 2) Przezskórna antykoncepcja hormonalna 3) Iniekcyjna antykoncepcja hormonalna 4) Dopochwowa antykoncepcja hormonalna A jeśli ktoś nie zna żadnej? Gwiazdka oznacza odpowiedź wymagana no i co ?

32. Które metody planowania rodziny Pani preferuje? * 1) Metody NPR 2) Metody sztuczne 33. Czy stosuje Pani metody planowania rodziny? * 1) Tak 2) Nie Rozwaliło mnie to :D W pierwszym pytaniu jakie metody stosuje - jest gwiazda czyli odpowiedź wymagana a dopiero w drugim czy w ogóle planuje :D KONIECZNIE ZMIEŃ ODPOWIEDZI!!

Gość hyyyymmmmmmmm
juz tu wczesniej pisalam ze ta ankieta jest CALKOWICIE ZLE ULOZONA!! ma podstawowe bledy!! wyniki jej beda FALSZYWE!! bo nie kazdy korzysta z literatury na ten temat!! ale autorka mnie zingorowala...ta "ankieta" wyglada jak test zaliczeniowy na koniec roku a nie ankieta!! przede wszystkim brak odpowiedzi "nie wiem" zmusza respondenta do falszywej odpowiedzi bo jest ona wymagana...FARSA jednym slowem! powodzenia w odczytywaniu tej ankiety z blednymi wynikami 🖐️

Gość mnie też brakowało nie wiem
ale wypełniłam

Gość ulalalalalaaaa
jeśli badana jest wiedza,to pytanie powinno brzmieć "jakie znasz metody?" jakie znasz skutki uboczne?" ,a nie "jakie są" ,i "czy wiesz co wg org. zdrowia znaczy antykoncepcja? " poza tym,jeśli stosuję antykoncepcję hormonalną,to wiem wszystko na jej temat,ale nie wiem,jakie skutki uboczne ma wkładka wewnątrzmaciczna,bo mnie to nie dotyczy,wiec się tym nie interesuję -czy to znaczy że mam słabą wiedzę? uważam,ze nie bo nie jestem lekarzem i nie muszę wiedzieć wszystkiego,nie ja dobieram koleżankom środki antykonc.